ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κορωνοϊός | 399 νέα κρούσματα – 3 νέοι θάνατοι

Σήμερα ανακοινώνουμε 399 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20541, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες.

3122 (15.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8385 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 229 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 420 θανάτους συνολικά στη χώρα. 158 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Καμπανάκι από τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, στην σημερινή έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου για την πορεία του κορωνοιού στην Ελλάδα καθώς όπως τόνισε τον χειμώνα με την πτώση της θερμοκρασίας αναμένουμε περαιτέρω αύξηση της μεταδοτικότητας του ιού στην Ελλάδα.

Την εφαρμογή τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, για κάθε περιφέρεια, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Άμεση κινητοποίηση του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας προκαλούν τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στο οικισμού του Δροσερού στην Ξάνθη.

Στο νοσοκομείο της Καβάλας συνεχίζουν να γίνονται τεστ κορωνοϊού ωστόσο ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων είναι μειωμένος συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version