ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός | 144 νεκροί στην Ελλάδα – Εξέπνευσε ηλικιωμένη στο ΝΙΜIΤΣ

Στους 144 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Κυριακής κατέληξε μία 76χρονη που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ. Η ηλικιωμένη είχε πολλά υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 8 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2620, γεγονός που δείχνει ότι αυτή τη στιγμή η επιδημία είναι σε ύφεση.

Ο κ. Τσιόδρας χθες ανέφερε ότι η διάμεση ηλικία των συμπολιτών μας που έχουν χάση τη ζωή τους είναι τα 74 έτη και το 92% έπασχε από υποκείμενο νόσημα ή είχε ηλικία άνω των 70 ετών.

Από το σύνολο των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες, 593 (22,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1301 (49,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Επίσης 37 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 ( είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

37 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 77 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version