ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός | Πρέπει να φοράμε ή όχι μάσκες – Γιατί είναι επικίνδυνες αυτές με το φιλτράκι

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου απαντά

Μεγάλη συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη χρήση της μάσκας για την προστασία μας από τον κορονοϊό. Μάλιστα, στο θέμα αναφέρθηκε στη χθεσινή ενημέρωση και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Το πρωί της Τετάρτης, ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τους σωστούς τρόπους χρήσης των μασκών για την προφύλαξη από τον κορονοϊό.

Όπως σημείωσε, η μάσκα για κάποιον ο οποίος είναι υγιής και τηρεί τις αποστάσεις δεν είναι απαραίτητη. Εάν όμως τη φοράει, δεν παθαίνει και τίποτα, δεν είναι κακό. Για κάποιον ο οποίος είναι ασθενής ή μπορεί να είναι ασθενής, είναι απαραίτητη διότι προστατεύει όσους είναι κοντά του.

Για όσους έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο- για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ- είναι καλό να φορούν μάσκα για να προστατεύονται οι ίδιοι.

Οι μάσκες που πρέπει να φορούν οι πολίτες είναι οι απλές χειρουργικές, και όχι εκείνες με το φιλτράκι. Αυτές με το φιλτράκι δεν είναι για κοινή χρήση, είναι επικίνδυνες, διότι αν κάποιος έχει κορονοϊό «ψεκάζει» τον ιό στους γύρω του.

Για τις απλές μάσκες, οι πολίτες μπορούν να τις αφήνουν στον ήλιο ή να τις σιδερώνουν για να τις κρατήσουν περισσότερο από μία φορά.

Όσο για τις υφασμάτινες, είναι καλύτερες από το τίποτα για απλή χρήση, όταν για παράδειγμα βγούμε από το σπίτι μας, αρκεί να τηρούμε αποστάσεις.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version