ΚΑΒΑΛΑ

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρία Καβάλας

Με πολυπληθή παρουσία μαθηματικών έγινε σήμερα Κυριακή  στις 11:00 πμ  η εκδήλωση Κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στον φιλόξενο χώρο του Galaxy Roof Garden.
 
Το λόγο πήρε ο Νέος Πρόεδρος κ. Βασίλης Τσιάντος ο οποίος εκτος απο τις θερμές του ευχές προς τους συναδέλφους εξήρε  το έργο όλων των προηγούμενων Δ.Σ. και των πρόέδρων  κ.Βεργίδη, Βαβαλέσκου και Δημητριάδη. Κάλεσε όλους τους  συναδέλφους να βοηθήσουν  και να στηρίξουν  συλλογικά κάθε προσπάθεια  του παραρτήματος  ώστε να μην σβήσει η  αγάπη και η φλόγα για τη Μαθηματική παιδεία.

Συνέδεσε τα Μαθηματικά με τη φιλοσοφία και ανακοίνωσε εκτός των άλλων  την δημιουργία  σχετικής εκδήλωσης σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης μας. Αναφέρθηκε στον Πλάτωνα  ο οποίος στις αρχές του Πελλοπονησιακού Πολέμου είδε την πόλη του να καταστρέφεται ,παρ όλα αυτά  θεωρείται παγκοσμίως ο κορυφαίος Έλληνας Φιλόσοφος με τη Γνωστή επιγραφή στην Ακαδημία Αθηνών ” Μηδεις αγεωμέτρητος εισίτω”.

Το Φλουρί ετυχε ο Εκλεκτός Συνάδελφος του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης κ. Ανθιμος  Νέγκογλου. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version