Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Κοπή βασιλόπιτας στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, στην Αίθουσα του Καλογερικού στην Θάσο (Λιμένας) Θάσου.

Σε μια άρτια εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Μανίτσας Δημήτριος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παρουσία του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του ΔΛΤΘάσου.
Αναγνώστηκαν στην εκδήλωση ευχητήριες επιστολές από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Ν. Καβάλας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Βουλευτή Ν. Καβάλας κ.Μακάριο Λαζαρίδη. Το φλουρί έτυχε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου κ. Καραβούζης Στυλιανός.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημήτριος Μανίτσας στην ομιλία του ανέφερε: «Είναι χαρά και τιμή για μένα να βλέπω τόσους ανθρώπους συγκεντρωμένους στη σημερινή μας εκδήλωση. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου είναι η εμπροσθοφυλακή του Δήμου Θάσου στην καθημερινή μάχη με τα προβλήματα. Ως διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου εδώ και τρία χρόνια, αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες που αφορούσαν από την εύρυθμη λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου έως και την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων για την εκτέλεση χρηματοδοτούμενων έργων, που ο κίνδυνος να χαθούν ήταν ορατός. Με δουλειά και συλλογική προσπάθεια κατορθώσαμε να αλλάξουμε την εικόνα του χώρου αρμοδιότητας μας τόσο στο Λιμένα όσο και στον Πρίνο και την Καλλιράχη. Με συνεχείς παρεμβάσεις εντός και εκτός των λιμανιών πετύχαμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία τους αλλά και την ευταξία στους γύρω χώρους.
Με συμμάχους μας τις ναυτιλιακές εταιρίες, τους ναυτικούς αλλά και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους χώρους ευθύνης μας, λύνουμε προβλήματα της καθημερινότητας αναβαθμίζοντας την πρώτη εικόνα του κάθε επισκέπτη του νησιού μας. Πέραν όμως της καθημερινότητας σχεδιάζουμε με πρόγραμμα την επόμενη μέρα για τον τόπο μας διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις για μεγαλύτερα έργα. Μετά από πολλή δουλειά και αφού λύθηκαν δεκάδες εκκρεμότητες, δημοπρατήσαμε τα έργα των εκβαθύνσεων των λιμανιών του Λιμένα και του Πρίνου καθώς και τον ηλεκτροφωτισμό του παλαιού λιμανιού του Λιμένα με νέα φωτιστικά.
Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι η λήψη μόνο της χρηματοδότησης χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις εκτέλεσης ενός έργου μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει με πιθανό τον κίνδυνο οι χρηματοδοτήσεις να μένουν κενό γράμμα. Σήμερα, με χαρά σας ανακοινώνω τη χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή προβλήτα λιμένα στο Βαθύ Δήμου Θάσου» από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το έργο αυτό θα αναβαθμίσει τις υποδομές του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου και θα δώσει νέες προοπτικές στο λιμάνι αυτό.
Επίσης, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου σε συνεργασία με το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής συζητά την κατασκευή Λιμεναρχείου εντός του περίφραχτου χώρου του λιμανιού στο Λιμένα και ενός προσήνεμου μώλου με στόχο την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού πλοίων αλλά και τη γενικότερη αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων του συγκεκριμένου λιμανιού μέσα σε πλαίσια που μπορούν να πραγματοποιηθούν. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιπρόεδρο αλλά και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους συνεργάτες και υπαλλήλους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου για την άριστη συνεργασία, καθώς και τους συναδέλφους μου στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη συνεχή στήριξη και συμπαράσταση. Συνεχίζουμε το έργο μας προς όφελος των πολιτών, με δύναμη μας την εμπιστοσύνη τους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, για εμάς, για τα παιδιά μας.Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι σε όλες και όλους Χρόνια Πολλά και καλή Χρονιά, με Υγεία και Δημιουργία».
Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης στην ομιλία του ανέφερε:
«Η Διοίκηση του ΔΛΤΘ από την πρώτη ημέρα αναλήψεως των καθηκόντων της έθεσε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Τρία (3) χρόνια μετά η μεταβολή της εικόνας των χώρων ευθύνης της είναι το λιγότερο εμφανής. Καθαριότητα, καλλωπισμός, οργάνωση και ευταξία είναι λέξεις που αντανακλούν σήμερα το έργο της.
Οι χώροι αρμοδιότητας του ΔΛΤΘ είναι η πρώτη και η τελευταία εικόνα των επισκεπτών στο νησί μας και γι’ αυτό η ευθύνη του είναι και μεγάλη και ιδιαιτέρως σημαντική. Η Διοίκησή του τα τελευταία τρία (3) χρόνια πέτυχε πολλά και αυτή τη στιγμή οραματίζεται το μέλλον με σχέδιο και πρόγραμμα. Αντιμετώπισε σοβαρά ζητήματα και τα κατάφερε. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει και στα επόμενα βήματα της. Η δύναμη εμπιστοσύνης που έχει οικοδομηθεί αποτελεί το θεμέλιο για το νέο όραμα για τον τόπο μας.
Γνωρίζουμε ότι οι στόχοι δεν χαρίζονται αλλά κερδίζονται με αγώνα, σχέδιο και με την κοινωνία στο πλευρό μας. Και αυτό η Διοίκηση του ΔΛΤΘ το έχει πετύχει. Αυτή είναι η αλήθεια. Και αυτή η αλήθεια δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ χαίρουν της απολύτου εμπιστοσύνης μου και ως Διοίκηση του Δήμου αναγνωρίζουμε το σπουδαίο έργο που έχει συντελεστεί. Και αυτό αποδεικνύεται από την παρουσία σύσσωμης της Διοίκησής μας. Κύριε Πρόεδρε, Συνεχίστε με την ίδια αποτελεσματικότητα.
Με την ίδια διάθεση για καλύτερη οργάνωση. Με την ίδια συνοχή ως Διοικητικό Συμβούλιο. Μέτρο σύγκρισης για εσάς δεν είναι η εικόνα εγκατάλειψης που παραλάβατε αλλά ο δυναμισμός της νέας εικόνας που δημιουργήσατε με δουλειά, συλλογικότητα και διαφάνεια. Καλή δύναμη και καλή χρόνια με υγεία και δημιουργία».

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Ξεκινά την δράση του ο νέος Πανθασιακός συλλόγος επαγγελματιών

Στην ενεργοποίηση του Πανθασιακού συλλόγου επαγγελματιών, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου της Θάσου.

Η κίνηση αυτή θεωρείται αναγκαία, ώστε όλοι οι επαγγελματίες να έχουν τη δυνατότητα να θέτουν σε ένα όργανο τα προβλήματα που τους απασχολούν και από αυτό να προωθούνται οι ανάλογες λύσεις.

Η συμμέτοχη από όλα τα χωριά του νησιού είναι μεγάλη, με μια κίνηση που ξεκίνησε από επαγγελματίες όλων των κλάδων, εν μέσω της τουριστικής περιόδου το καλοκαίρι του 2023. Εκπρόσωποι  από κάθε χωριό του νησιού, συμμετέχουν στο προσωρινό συμβούλιο, που δεν είναι ακόμη διοίκηση, με στόχο να μπορέσουν να τρέξουν τις διαδικασίες, ώστε να γίνει η ενεργοποίηση του συλλόγου.

 

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας στο Δήμαρχο Θάσου

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, Υποστρατήγου Ηλία Κωστάκη, στο Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη.

Η παρούσα επίσκεψη ήταν η πρώτη επίσκεψη του νέου Διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και η πρώτη συνάντηση με τον Δήμαρχο Θάσου.

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, σε ανάμνηση της επισκέψεως του Διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας στο Δήμο της Θάσου, του πρόσφερε ένα αντίγραφο αρχαίου νομίσματος της Θάσου. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι και θα συνεχίσει να είναι άριστη και διαρκής. Ευχαριστούμε τον Στρατηγό για την επίσκεψή του στη Θάσο και για το έντονο ενδιαφέρον του για τον τόπο μας. Του ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη στην επιτέλεση των νέων του καθηκόντων».

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Προχωράει η απόκτηση για την Θάσο του σκάφους με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απόκτησης του περιπολικού σκάφους με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για την Θάσο, για το οποίο είχε δεσμευτεί από τον Νοέμβριο του 2021, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Για την πορεία υλοποίησης του συγκεκριμένου θέματος, που αποτελεί διαχρονική και δίκαιη απαίτηση των κατοίκων της Θάσου, ο κ. Λαζαρίδης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Παππά.

Ο κ. Παππάς ενημέρωσε τον κ. Λαζαρίδη ότι η σύμβαση με τον ανάδοχο βρίσκεται για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, περί τα τέλη Απριλίου αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η ναυπήγηση των σκαφών, όπως τους εξήγησε και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Γιώργος Αλεξανδράκης.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Στις 3/11/2021 είχα δεσμευτεί για την απόκτηση ενός περιπολικού σκάφους με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για την Θάσο.  Στις 5/4/2023 ανακοίνωσα την απόκτηση του σκάφους, μετά από συντονισμένες ενέργειες με το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Για το θέμα, συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Παππά, ο οποίος με ενημέρωσε για την πορεία απόκτησης του σκάφους, που θα θωρακίσει την υγεία των κατοίκων του νησιού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση έχει υπάρξει ανάδοχος και η σύμβαση βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η οποία αναμένεται να υπογραφεί περί τα τέλη Απριλίου. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η ναυπήγηση των 11 σκαφών, ένα εκ των οποίων θα έρθει στην Θάσο.

Το είπαμε! Το κάνουμε! Συνεχίζουμε!»

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en