Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Κομοτηνή | Κινδυνεύει με πτώση το τοξωτό γεφύρι της Θράκης στη Ροδόπη

ΣΟΣ εκπέμπει η Μεσαιωνική Γέφυρα στο Δήμο Ιάσμου για παρεμβάσεις στη βασική μεγάλη τοξωτή καμάρα, καθώς έχει παρατηρηθεί μεγάλη διάβρωση και υπάρχει κίνδυνος πτώσης της Ιστορικής γέφυρας, αν προχωρήσει η διάβρωση από τις συνεχείς βροχές.

2016-05-10 19.11.03
2016-05-10 19.11.53

Την επισήμανση αυτή έκανε ο παλαιότερος πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής, Κωνσταντίνος Σαραντάκος, ο οποίος γνωρίζει σπιθαμή προς σπιθαμή το ανάγλυφο της Ροδόπης, αλλά και όλα τα Ιστορικά Μνημεία της.

«Απευθύνθηκα στην αρμόδια Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θράκης να τους μεταφέρω την εικόνα αλλά και τη διάθεση του Συλλόγου μας να κάνουμε τις απαραίτητες εργασίες, για να μην κινδυνεύσει με πτώση η γέφυρα και τότε το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς χρειάζεται επικάλυψη με τσιμεντοκονίαμα, υπό την καθοδήγηση ενός ειδικού από την Βυζαντινή Εφορεία…Αυτό που μου απάντησαν είναι πως, υπάρχει θέμα κόστους και προσωπικού… Εύχομαι να μην δούμε την πτώση της γέφυρας, που είναι ιστορική διαχρονική απόδειξη του Ελληνισμού στη Θράκη, όπως αυτής στην Πλάκας της Ηπείρου», δήλωσε από το ραδιοθάλαμο της ΕΡΑ Κομοτηνής ο κ. Σαραντάκος.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Λαμία: Αυτοκίνητο παρέσυρε 7χρονο κορίτσι

Στα Επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας διακομίστηκε ένα κοριτσάκι 7 ετών, το οποίο παρασύρθηκε από αυτοκίνητο το βράδυ της Τρίτης του Πάσχα.

Το περιστατικό σημειώθηκε έγινε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ στη συνοικία της Νέας Μαγνησίας Λαμίας, όταν μια παρέα μικρών παιδιών διέσχιζε το δρόμο για να πάει στο 5ο δημοτικό σχολείο, όπου συνήθως πηγαίνουν για να παίξουν τα παιδιά της γειτονιάς.

Την ώρα που τα παιδιά διέσχιζαν το δρόμο ένα αυτοκίνητο παρέσυρε το 7χρονο κορίτσι. Στο σημείο προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση καθώς όλη η γειτονιά έτρεξε να την βοηθήσει, ενώ στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε την άτυχη 7χρονη για να την μεταφέρει στο ΓΝ Λαμίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport, το κοριτσάκι πέρα από το σοκ δεν έχει κάποιο σοβαρό τραυματισμό, ωστόσο θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο.

newsbomb.gr

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Η Σαμοθράκη θα προβληθεί στις αγορές της Ρουμανίας

Συνάντηση με τον Έλληνα επίτιμο πρόξενο στην Κωνστάντζα κ. Θεόδωρο Σκανδαλίδη είχε ο δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Αθανάσιος Βίτσας.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης επισημαίνει:

” Με χαρά υποδέχθηκα στο γραφείο και γνώρισα τον Έλληνα επίτιμο πρόξενο στην Κωνστάντζα κ. Θεόδωρο Σκανδαλίδη.

Διπλή η χαρά και η τιμή που πρόκειται για συντοπίτη.

Με τον κ. Σκανδαλίδη συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε και να προβάλλουμε τη Σαμοθράκη στην αγορά της Κωνστάντζας και γενικότερα της Ρουμανίας.”

focustonevro.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Άφθονο φαγητό και ποτό στο γλέντι για την Πρωτομαγιά στο Κοκκινόχωμα

Μετά από αρκετά χρόνια ξανά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος, κάτοικοι αλλά και φίλοι του χωριού βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης 7 Μαϊου στα Πλατάνια Κοκκινοχώματος Καβάλας να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά.

Σούβλες, ψησταριές, άφθονο κρασί αλλά και καλή διάθεση πλαισίωσαν την σημερινή ημέρα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en