Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή | Θετικός ο απόηχος του 1ου Agora Festival

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου: “Η Λευκή Νύχτα ήταν επιτυχημένη”

Από νωρίς η προετοιμασία των καταστηματαρχών – δελέασαν τους καταναλωτές οι προσφορές

Διονύσης Βοργιάς

Θετικές είναι οι πρώτες εντυπώσεις που καταγράφουμε, στον απόηχο του 1ου Agora Festival, το οποίο έδωσε πνοή στην αγορά της Κομοτηνής και “ασυλία” στους καταστηματάρχες. 

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή, με την πρώτη μέρα του να είναι αφιερωμένη στην προώθηση των τοπικών προϊόντων της Ροδόπης και τη δεύτερη στην αγοραστική κίνηση, με προσφορές σε πλήθος καταστημάτων και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας της αγοράς, ως τις 12:00 τα μεσάνυχτα. 

Ως “ένα όμορφο διήμερο, το οποίο αφορούσε καθαρά την αγορά της πόλης μας και την τόνωση της αγοραστικής δύναμης”, χαρακτήρισε το φεστιβάλ, από τη συχνότητα του Ράδιο Χρόνος 87,5 fm, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου. 
Πιο αναλυτικά, για την έκθεση τοπικών προϊόντων της Πέμπτης εξήγησε ότι έτυχε “της στήριξης πολλών παραγωγών και περιελάμβανε πλήθος τοπικών προϊόντων. Πολλοί καταναλωτές και πλήθος κόσμου επισκέφτηκαν την έκθεση στην πλατεία και γνώρισαν το τι περιέχει και τι παράγει ο τόπος μας”, ενώ για την Παρασκευή, δηλαδή τη “Λευκή Νύχτα”, σχολίασε πως “είχαμε περισσότερο κόσμο ακόμη κι από πέρσι”.

Στην επιτυχία της βραδιάς, έστω όπως δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις, συνετέλεσε η προετοιμασία των καταστηματαρχών, καθώς τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής και της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Ροδόπης, ενημέρωσαν τους καταστηματάρχες για το περιθώριο της δράσης και τις ευκαιρίες που η βραδιά μπορούσε να τους προσφέρει. “Ο στόχος μας, και παράλληλα η μεγαλύτερη ικανοποίησή μας, ήταν ότι ευαισθητοποιήσαμε και κινητοποιήσαμε πάρα πολύ κόσμο να βγει έξω και να στηρίξει το διήμερο αυτό. Και τα μαγαζιά ήταν προετοιμασμένα, ενώ αρκετά είχαν πολύ μεγάλες εκπτώσεις που άγγιζαν και το 70%. Αυτές οι εκπτώσεις αποτέλεσαν δέλεαρ για να διασκεδάσει ο κόσμος και να καταναλώσει μαζί μας”, υπογράμμισε η κα Κωνσταντινίδου, ενώ για το κρύο, που επικρατούσε το διήμερο, σχολίασε ότι “φάνηκε να μην επηρεάζει τους καταναλωτές”.

Φυσικά, το γεγονός ότι οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές, δεν σημαίνει ούτε πως όλοι …τζίραραν υπέρ του δέοντος εκείνη την ημέρα (χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την Ερμού) ούτε πως τα πορίσματα είναι βέβαια. Τα παραπάνω αναμένουμε να διευκρινιστούν με στοιχεία, μόλις ολοκληρωθούν οι μετρήσεις του Εμπορικού Συλλόγου και της ΟΕΒΕΣ. “Κάνουμε κάποιες μετρήσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στο τέλος της εβδομάδας, ωστόσο εμείς σαν πρώτη εικόνα κρατάμε τη μεγάλη ικανοποίηση των επαγγελματιών και των εμπόρων. Όλοι μας έδιναν συγχαρητήρια και μας εξηγούσαν ότι είχαν πάρα πολύ κόσμο στα μαγαζιά τους.

Όσα καταστήματα είχαν μεγάλες εκπτώσεις ήταν γεμάτα καταναλωτές, αλλά και όσα δεν είχαν πολύ μεγάλες εκπτώσεις, παρατήρησαν μεγάλη καταναλωτική κίνηση”.
Πίσω από την εκδήλωση “κρύβεται” η καλή διοργάνωση, και η συνεργασία με την ΟΕΒΕΣ, όπως δηλώνει η κα Κωνσταντινίδου.

“Οργανώσαμε το διήμερο με μεγάλη αγάπη, μεράκι, θέληση, ώστε να παρουσιάσουμε κάτι οργανωμένο και το εγχείρημα να πετύχει. Δεν είχαμε αφήσει τίποτα στην τύχη του και η διαφήμιση που κάναμε στις εκδηλώσεις βοήθησε, ώστε να πετύχουμε στον σκοπό μας”.

Όμως, επειδή …ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, το Agora Festival, μολονότι κατά τους περισσότερους επιτυχημένο, δε μπορεί να αλλάξει το ευρύτερο πλαίσιο της αγοράς, τουλάχιστον προς το παρόν. Έτσι, έμποροι και επιχειρηματίες βρίσκονται στους …πρόποδες ενός “βουνού”, καθώς “πάμε για χειμώνα, και μάλιστα δύσκολο χειμώνα, φορτωμένο από υποχρεώσεις” όπως σχολιάζει η κα Κωνσταντινίδου. Πιο αναλυτικά, αναδεικνύει ότι “μέχρι τέλος του έτους έχουμε τρίτη δόση φόρου εισοδήματος, έχουμε ΕΝΦΙΑ το οποίο πάει και μέσα στο 2018 για κάποιες δόσεις, έχουμε τέλη κυκλοφορίας”. 

Η αγορά της Κομοτηνής ανανεώνει το …εκπτωτικό της ραντεβού για τον Ιανουάριο, οπότε και θα συμβούν οι χειμερινές εκπτώσεις. Ο σχεδιασμός γι’ αυτές “τρέχει” από τώρα, προκειμένου η αγορά να μπορέσει να παραμείνει “όρθια”.

 

 
 xronos.gr
 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τραυματισμός οδηγού δικύκλου στην Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα

Τραυματίστηκε ελαφριά ένας οδηγός δικύκλου το απόγευμα της Μ. Δευτέρας στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού μπροστά από το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας.

Ο οδηγός του δικύκλου έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να βρεθεί στο οδόστρωμα.

Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυτοκίνητο “τυλίχτηκε” στις φλόγες στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Ξάνθης

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα αυτοκίνητο το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του χωριού Πέρνη του δήμου Νέστου στο νομό Καβάλας.

Στο σημείο έσπευσε με έξι πυροσβέστες με δύο υδροφόρα οχήματα.

Ο οδηγός είναι σε καλή κατάσταση.

Φωτογραφία proini

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος τα προβλήματα με την αρχαιλογία – Συνεχίζονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Προβλήματα με την αρχαιολογία ήθελαν την περασμένη εβδομάδα καθυστέρηση στα έργα που διενεργούνται στα στενά του Αγίου Νικολαου με την παράταση τους για μετά το Πάσχα.

Ωστόσο η έγκριση παρθηκε σύντομα με τα έργα να μπαίνουν και πάλι σε ρυθμό, ενώ ήδη πολλά κομμάτια έχουν ολοκληρωθεί μένοντας το μπάζωμα και οι τελικές λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ εκτελούνται εργασίες από τη ΔΕΥΑ  Καβάλας σε λίγα μόνο ακόμη σημεία ενώ αισιοδοξία υπάρχει από τους αρμόδιους φορείς για την λήξη των έργων το συντομότερο δυνατό

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en