Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή | Διαδοχικές συσκέψεις Μέτιου – Μενδώνη για τα έργα πολιτισμού στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Η εξέλιξη των έργων για την προστασία και την ανάδειξη της μνημειακής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και η λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής ήταν στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη και τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο.

Εξετάστηκε αναλυτικά η πορεία υλοποίησης των έργων του Υπουργείου τα οποία έχουν ενταχθεί στην ΟΧΕ Πολιτισμού της Αρχαίας Εγνατίας Οδού της ΑΜΘ και εκτελούνται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας 2014-2020.

Εξετάστηκαν επίσης νέα έργα τα οποία μπορούν να ενταχθούν για χρηματοδότηση στο επόμενο ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027. Νωρίτερα, η κυρία Μενδώνη και ο κ. Μέτιος είχαν πραγματοποιήσει ξεχωριστή σύσκεψη για τα έργα του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορούν στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη.

Στις συσκέψεις συζητήθηκε επίσης εκτενώς η λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής. Συμμετείχε μάλιστα ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής
Λυρικής Σκηνής κ. Γιώργος Κουμεντάκης, ο οποίος ξεναγήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής από την υπεύθυνη λειτουργίας του, ειδική σύμβουλο του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σε θέματα πολιτισμού, κυρία Ζωή Κοσμίδου.

Αποφασίστηκε η Εθνική Λυρική Σκηνή να αναλάβει το συντονισμό λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, μέσω ενός προγράμματος συνεργασίας με την Περιφέρεια που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αυτές είναι οι γαλάζιες σημαίες στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Π.Ε. ΕΒΡΟY [1]

Δήμος Αλεξανδρούπολης

Δημοτική Πλαζ Αλεξανδρούπολης

Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ [4]

Δήμος Κομοτηνής

Αρωγή

Μέση

Φανάρι/Camping

Φανάρι/Ιουλία

Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ [4]

Δήμος Αβδήρων

Άβδηρα/Πόρτο Μόλο

Λεύκιππος

Μάνδρα

Μυρωδάτο

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ [10]

Δήμος Νέστου

Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Ammos beach

Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Paralia Beach

Δήμος Καβάλας

Μπάτης

Περιγιάλι

Τόσκα/Tosca Beach

Δήμος Παγγαίου

Αμμόλοφοι

Νέα Ηρακλείτσα

Νέα Πέραμος

Σαρακήνα

Οφρύνιο/Τούζλα

Π.Ε. ΘΑΣΟΥ [5]

Δήμος Θάσου

Θάσος Πόλη/Λιμανάκι

Μακρύαμμος

Πευκάρι 2/Alexandra Beach

Πρίνος Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach

Χρυσή Αμμουδιά/Golden Beach Camping

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΠΑΣΟΚ Καβάλας : «Δύο ολόκληρα χρόνια μετά, δεν υπάρχει το παραμικρό αποτέλεσμα για τις αποζημιώσεις»

Στις 17/07/2022 κατέπεσε στο αγρόκτημα Αντιφιλίππων του Δήμου Παγγαίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ένα (1) αεροπλάνο τύπου ADONOV, με αποτέλεσμα να δεσμευτεί από τον ελληνικό στρατό μία περιοχή περίπου 500 στρεμμάτων.

Στη συγκεκριμένη περιοχή καταστράφηκε ολοσχερώς το δίκτυο άρδευσης του αγροκτήματος, ενώ λόγω της φύλαξής του από τον ελληνικό στρατό και την ελληνική αστυνομία δεν κατέστη δυνατή η αποκατάσταση της ζημίας.

Η παραπάνω περιοχή λόγω της μη άρδευσης υπέστη απώλεια παραγωγής της τάξεως του 70%. Σε ένα μέρος της περιοχής αυτής (33 στρέμματα) προκλήθηκε ολική καταστροφή και στο σημείο εκείνο απαγορεύτηκε η συγκομιδή της παραγωγής.

Παρά τις μέχρι σήμερα υποσχέσεις των Βουλευτών της ΝΔ και των λοιπών κομματικών κυβερνητικών παραγόντων προς τους αγρότες της περιοχής και παρά το γεγονός ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις ζημιών σε άλλες περιοχές της χώρας παρατηρείται σχετικά άμεση καταβολή αποζημιώσεων, στην περίπτωση του αγροκτήματος Αντιφιλίππων δεν υπάρχει το παραμικρό αποτέλεσμα, μολονότι μεσολάβησαν δύο (2) ολόκληρα χρόνια.

Οι αγρότες του αγροκτήματος Αντιφιλίππων ζητούν όλο αυτό το διάστημα, όπως δικαιούνται, να αποζημιωθούν σε τιμές πώλησης του έτους 2022 και βάσει της μέσης παραγωγής. Οι αγρότες ζητούν στήριξη και αξιοπρέπεια και εισπράττουν κοροϊδία και εμπαιγμό. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την προσπάθειά τους και θα φέρει άμεσα το θέμα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Δελτίο τύπου

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις 2024 | “Μαχαίρι” τουλάχιστον 100 ευρώ σε χιλιάδες δικαιούχους

Στα 100 ευρώ φαίνεται πως καταλήγει η κυβέρνηση για το ποσό το οποίο θα παρακρατείται από τις συντάξεις των αγροτών που χρωστούν από 6.000 έως 10.000 ευρώ στον πρώην ΟΓΑ, ώστε να μπορούν να πάρουν το πράσινο φως για να βγουν στη σύνταξη.

Αναμένεται ότι με τη δημοσίευση της πολυαναμενόμενης ΚΥΑ από τα υπουργεία θα αποσαφηνίζονται – διαδικαστικά και όχι μόνο – ζητήματα για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας.

Συντάξεις 2024: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσουν μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ των υπουργείων Εργασίας και Εθνικής Οικονομίας περί τα μέσα Ιουνίου, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων ΕΦΚΑ και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θα επιτρέψουν τη διασταύρωση των στοιχείων που αφορούν τις τραπεζικές καταθέσεις των ενδιαφερομένων.

Συντάξεις 2024: Ποια η απαραίτητη προϋπόθεση

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί στη ρύθμιση ένας αγρότης με χρέη από 6.000 έως 10.000 ευρώ (σ.σ.: για τους ελεύθερους επαγγελματίες το αντίστοιχο εύρος είναι από 20.000 έως 30.000 ευρώ) είναι οι καταθέσεις του να μην ξεπερνούν τις 6.000 ευρώ (ή τις 12.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες).

Το όριο αυτό αφορά αποκλειστικά οφειλές στον π. ΟΓΑ και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για τον υπολογισμό του θα λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό καταθέσεων στο όνομα του οφειλέτη τον προηγούμενο μήνα από την υποβολή της αίτησης, καθώς και ο μέσος όρος του προηγούμενου δωδεκάμηνου.

Η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση θα υποβάλλεται ταυτόχρονα με την αίτηση συνταξιοδότησης (σ.σ.: δεν θα υπάρχει, δηλαδή, κάποια ξεχωριστή πλατφόρμα) και με αυτήν ο ασφαλισμένος θα δίνει τη συγκατάθεσή του για την άρση του τραπεζικού απορρήτου σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στα οποία έχει λογαριασμό ή κάποιο επενδυτικό προϊόν στο όνομά του.

Πέρα από καταθέσεις που δεν ξεπερνούν τις 6.000 ευρώ ο οφειλέτης θα πρέπει, επίσης, να έχει συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του και να έχει καταβάλει εισφορές για τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης. Εφόσον πληρούνται όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις, οι συντάξεις θα εκδίδονται κανονικά, αλλά οι οφειλέτες θα λαμβάνουν το 40%, αφού το υπόλοιπο 60% θα παρακρατείται μέχρι η οφειλή να πέσει στις 6.000 ευρώ (ή στις 20.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες).

Συντάξεις 2024: Παρακράτηση τουλάχιστον 100 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρακράτηση στις συντάξεις δεν θα μπορεί να είναι μικρότερη των 100 ευρώ (ή των 333,3 ευρώ, εφόσον πρόκειται για χρέη των ελεύθερων επαγγελματιών σε ΟΑΕΕ – ΕΤΑΑ). Όταν η οφειλή πέσει κάτω από τις 6.000 ευρώ θα τίθεται σε εφαρμογή το ισχύον σήμερα σύστημα του αυτόματου συμψηφισμού σε 60 μηνιαίες δόσεις, το κατώτερο όριο για τις οποίες είναι τα 50 ευρώ.

Παράδειγμα Με βάση τα παραπάνω, επομένως, ένας αγρότης που έχει οφειλές 8.000 ευρώ στον π. ΟΓΑ και δικαιούται σύνταξη 390 ευρώ θα λαμβάνει για εννέα μήνες σύνταξη 156 ευρώ, αφού τα υπόλοιπα 234 ευρώ θα χρησιμοποιούνται για να συμψηφιστεί το χρέος των 2.000 ευρώ που υπερβαίνει το όριο των 6.000 ευρώ.

Μετά το πέρας των εννέα μηνών θα τίθεται σε εφαρμογή ο αυτόματος συμψηφισμός και η μηνιαία δόση θα διαμορφωθεί σε (6.000 : 60 =) 100 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι για πέντε χρόνια θα λαμβάνει 290 ευρώ.

Τέλος, στην περίπτωση που τα χρέη του αγρότη – οφειλέτη ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ (30.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες), τότε θα καλείται από τον ΕΦΚΑ να καταβάλει εντός διμήνου το υπερβάλλον ποσό προκειμένου να κάνει χρήση της νέας ευνοϊκής ρύθμισης. Αν η προθεσμία παρέλθει άπρακτη, η αίτηση συνταξιοδότησης θα απορρίπτεται.

ΠΗΓΗ: workenter.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en