ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν | Πιθανή συμφωνία σε 10 μέρες

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το Brussels Group.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, βασικός στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάτι που επιβεβαιώνεται και από την αρμόδια Επίτροπο, Μίνα Αντρέεβα. Οι συζητήσεις είναι εντατικές σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο μια μέρα και μετά την επίσημη ανακοίνωση από το Eurogroup που διαπιστώθηκε από κοινού πρόοδος. Ωστόσο “ανοιχτά” ζητήματα υπάρχουν ακόμα και σκοπός είναι να διευθετηθούν το ταχύτερο δυνατό, όπως επισημαίνεται.

Στο εξής, στόχος της Επιτροπής είναι να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό οι διαπραγματεύσεις, ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα μπορούσε να υπάρχει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) ακόμα και σε δέκα ημέρες, αν και υπάρχουν ακόμα κάποια θέματα στα οποία υπάρχουν αποκλίσεις, μεταξύ των οποίων και ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα. Τέλος, παραπέμποντας στις χτεσινές δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημείωσαν πως ένα έκτακτο Eurogroup είναι έτοιμο να συγκληθεί, μόλις υπάρξει η συμφωνία με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές ο Πρόεδρος Γιούνκερ και η τεχνική ομάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εργαζόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με αρχηγούς κρατών έτσι ώστε να υπάρξει μια σαφής δήλωση προόδου που θα ανοίξει το δρόμο για μια πρώτη συμφωνία στο τεχνικό επίπεδο.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version