Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κοινή επιστολή των ΕΠΟ, Super League, Sl2-Fl και ΠΣΑΠ προς τον πρωθυπουργό

image_print

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλαν τη Δευτέρα 16/11 δια της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας οι εμπλεκόμενοι φορείς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το περιεχόμενό της κοινοποιήθηκε, παράλληλα, στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, αλλά και στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Την επιστολή, με την οποία ζητείται η έναρξη των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League, υπογράφουν οι πρόεδροι της ΕΠΟ, της Super League 1, της Super League 2/Football League και του ΠΣΑΠ, Ευάγγελος Γραμμένος, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, Λεωνίδας Λεουτσάκος και Γεώργιος Μπαντής, αντίστοιχα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Είναι ήδη γνωστές οι σοβαρότατες και δυσμενέστατες επιπτώσεις της πανδημίας του COVID 19 -και- στη χώρα μας, στην κοινωνία, στην εργασία και στην οικονομία. Είναι επίσης, γνωστές οι επιπτώσεις όλων των ανωτέρω εξελίξεων και στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για την τιτάνια προσπάθεια της Πολιτείας αλλά και όλων των θεσμικών φορέων να αντιμετωπίσουν πολλαπλά και δυσεπίλυτα προβλήματα.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή η έναρξη των πρωταθλημάτων της SUPER LEAGUE 2 και της FOOTBALL LEAGUE. Η ανωτέρω εξέλιξη απασχόλησε και απασχολεί όλους τους θεσμικούς ποδοσφαιρικούς φορείς και όπως είναι ευλόγως αντιληπτό, θέτει, με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, σε εμφανή κίνδυνο την επιβίωση των ΠΑΕ που μετέχουν στα ανωτέρω Πρωταθλήματα, των εργαζομένων τους και των οικογενειών τους αλλά και εκατοντάδων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών-μελών του ΠΣΑΠ και των οικογενειών τους.

Με δεδομένη την ευαισθησία μας στην ανάγκη της προστασίας της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, έχει διαμορφωθεί και επικοινωνηθεί η με μέριμνα των ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2 διασφάλιση της τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ήδη τηρείται από τη SUPER LEAGUE.

Λαμβανομένης υπόψη της λειτουργίας όλων των πρωταθλημάτων της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, η άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων της SUPER LEAGUE 2 και της FOOTBALL LEAGUE, τηρουμένων όλων των ανωτέρω αλλά και των υπαρχόντων συγκριτικών δεδομένων εξάπλωσης του ιού στο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, έχουμε την κατά το δυνατόν ασφαλή άποψη ότι, όπως ήδη συμβαίνει με το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE, δεν θα αποτελέσει πρόσθετη επιβαρυντική περίσταση.

Παρακαλούμε επίσης, να λάβετε σοβαρά υπόψη την ιδιαιτερότητα του επαγγελματικού ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος και τους ειδικούς ρυθμούς και περιορισμένους χρόνους με τους οποίους αυτό λειτουργεί. Η συγκυρία αυτή το διαφοροποιεί εκ των πραγμάτων από λοιπά επαγγελματικά περιβάλλοντα και θέτει περιορισμένες επιλογές χειρισμών.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, θεωρούμε αναγκαία την επανέναρξη των πρωταθλημάτων της SUPER LEAGUE 2 και της FOOTBALL LEAGUE και παρακαλούμε να κατανοήσετε την ανωτέρω αναγκαιότητα και, δια των αρμοδίων οργάνων σας, χορηγήσετε άμεσα τη σχετική έγκριση.

Με εκτίμηση…».

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουντιάλ 2026: Η ατάκα για τον Μέσι που φέρεται να πυροδότησε τον καυγά Παρέδες–Γκάβι

Ένταση ανάμεσα στους παίκτες της Ισπανίας και της Αργεντινής μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2026
image_print

 

Μια αιχμηρή φράση για τον Λιονέλ Μέσι φέρεται να αποτέλεσε την αφορμή για τη συμπλοκή ανάμεσα στον Λεάντρο Παρέδες και τον Γκάβι, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του τελικού του Μουντιάλ 2026.

Η Ισπανία επικράτησε της Αργεντινής με 1-0 στην παράταση, χάρη σε γκολ του Φεράν Τόρες στο 106ο λεπτό, κατακτώντας για δεύτερη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ωστόσο, το τελευταίο σφύριγμα στο MetLife Stadium συνοδεύτηκε από ένταση, σπρωξίματα και αντιπαραθέσεις μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Τι φέρεται να είπε ο Πέδρι

Σύμφωνα με όσα αποδίδονται στον Λισάντρο Μαρτίνες, ο ίδιος βρισκόταν δίπλα στον Παρέδες όταν ο Πέδρι φέρεται να πλησίασε τους Αργεντινούς και να σχολίασε:

«Ο Μέσι αστόχησε και τώρα πηγαίνετε όλοι σπίτι σας».

Ο Αργεντινός αμυντικός υποστήριξε ότι ο Παρέδες άκουσε αμέσως τη συγκεκριμένη φράση και αντέδρασε, σε μια στιγμή κατά την οποία η απογοήτευση από την απώλεια του τροπαίου ήταν ιδιαίτερα έντονη.

Στο αρχικό δημοσίευμα υπάρχει διαφορετική αναφορά ως προς τον Ισπανό παίκτη που έκανε το σχόλιο, καθώς σε άλλο σημείο κατονομάζεται ο Ρόδρι. Ωστόσο, στην αποδιδόμενη δήλωση του Μαρτίνες γίνεται λόγος για τον Πέδρι.

Η κατάσταση ξέφυγε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Κατά την ίδια περιγραφή, η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε γρήγορα, με ποδοσφαιριστές και από τις δύο πλευρές να παρεμβαίνουν για να υπερασπιστούν ή να απομακρύνουν τους συμπαίκτες τους.

Ο Λισάντρο Μαρτίνες ανέφερε ότι προσπάθησε να χωρίσει τους εμπλεκομένους και όχι να συμμετάσχει στον καυγά, τονίζοντας πως κανείς δεν θα ήθελε ένας τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου να ολοκληρωθεί με τέτοιες εικόνες.

«Ο σεβασμός πρέπει να είναι αμφίδρομος»

Ο διεθνής αμυντικός αναγνώρισε ότι η Ισπανία είχε κάθε δικαίωμα να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου και ότι η Αργεντινή όφειλε να αποδεχθεί την ήττα της.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο σεβασμός προς τον αντίπαλο πρέπει να διατηρείται τόσο στη νίκη όσο και στην ήττα, καθώς λίγες λέξεις σε μια φορτισμένη στιγμή μπορούν να οδηγήσουν σε ένταση που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ένταση μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2026: Παρέδες και Γκάβι πιάστηκαν στα χέρια

Ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών της Ισπανίας και της Αργεντινής μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2026
image_print

Σε επεισοδιακό κλίμα ολοκληρώθηκε ο τελικός του Μουντιάλ 2026, καθώς μετά τη λήξη της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ισπανία και την Αργεντινή σημειώθηκε ένταση μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Η Ισπανία κατέκτησε το τρόπαιο επικρατώντας με 1-0, όμως οι πανηγυρισμοί επισκιάστηκαν προσωρινά από τις αψιμαχίες που ακολούθησαν στο χορτάρι.

Πρωταγωνιστές ο Παρέδες και ο Γκάβι

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το SPORT24, ο Αργεντινός μέσος Λεάντρο Παρέδες ενεπλάκη σε έντονο επεισόδιο με τον Γκάβι της Ισπανίας.

Κατά τη διάρκεια της έντασης, οι δύο ποδοσφαιριστές πιάστηκαν στα χέρια, με τον Παρέδες να ρίχνει τον Ισπανό χαφ στο έδαφος.

Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος φέρεται να είχε εμπλακεί και σε επεισόδιο με τον αμυντικό της Ισπανίας Έρικ Γκαρθία, πιάνοντάς τον από τον λαιμό κατά τη διάρκεια των αντεγκλήσεων.

Η ένταση έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων

Οι συμπαίκτες και τα μέλη των δύο αποστολών παρενέβησαν άμεσα, αποτρέποντας την περαιτέρω κλιμάκωση του επεισοδίου.

Παρά την ένταση που επικράτησε αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα, η κατάσταση εκτονώθηκε σύντομα, επιτρέποντας να συνεχιστούν οι απονομές και οι πανηγυρισμοί των Ισπανών για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέστος Χρυσούπολης: Κρατά τον κορμό του και ενισχύεται δυναμικά ενόψει της νέας σεζόν

image_print

Μεθοδικά συνεχίζει τον σχεδιασμό του για τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Νέστος Χρυσούπολης, προχωρώντας τόσο σε σημαντικές ανανεώσεις ποδοσφαιριστών που αποτέλεσαν βασικά στελέχη της περσινής επιτυχημένης πορείας, όσο και σε μεταγραφικές κινήσεις που ενισχύουν σημαντικά το ρόστερ.

Στην ομάδα της Χρυσούπολης θα παραμείνει και τη νέα σεζόν ο Λευτέρης Αστράς, με τη διοίκηση να ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον έμπειρο τερματοφύλακα. Ο Αστράς αποτέλεσε σημείο αναφοράς κάτω από τα δοκάρια την περασμένη χρονιά, πραγματοποιώντας καθοριστικές επεμβάσεις και ξεχωρίζοντας για την ηγετική του παρουσία, το πάθος και την αγωνιστικότητά του. Η παραμονή του θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αποτελεί έναν από τους ποδοσφαιριστές που εκφράζουν τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία του συλλόγου.

Στον βασικό κορμό του Νέστου θα συνεχίσει να ανήκει και ο Βασίλης Κωστίκας. Η διοίκηση ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε καθοριστική συμβολή στην περσινή πορεία της ομάδας, προσφέροντας σταθερότητα, πάθος και συνέπεια σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Παράλληλα, ο Νέστος προχώρησε σε δύο σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις. Νέο μέλος της ομάδας είναι ο Αντώνης Τριμμάτης, ποδοσφαιριστής με πλούσιες παραστάσεις από τις εθνικές κατηγορίες. Στην καριέρα του έχει φορέσει τις φανέλες ιστορικών συλλόγων όπως ο Ατρόμητος, ο Εθνικός, το Αιγάλεω, η Παναχαϊκή, η ΑΕΛ και η Ελλάς Σύρου, με τους ανθρώπους του συλλόγου να εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι η εμπειρία και η ποιότητά του θα αποτελέσουν πολύτιμα εφόδια στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων της νέας περιόδου.

Στη Χρυσούπολη θα αγωνίζεται και ο Κώστας Μπαλτάς, ο οποίος αποκτήθηκε μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής ξεχώρισε για τη σταθερότητα και την αγωνιστικότητά του, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί επίσης στα Μετέωρα, τον Π.Ο. Φήκης και τον Πιερικό, αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες από απαιτητικά πρωταθλήματα.

Με τις δύο ανανεώσεις και τις ισάριθμες μεταγραφές, ο Νέστος Χρυσούπολης δείχνει ξεκάθαρα ότι επιδιώκει να διατηρήσει τον βασικό κορμό που τον οδήγησε στην επιτυχία, προσθέτοντας παράλληλα ποιοτικές λύσεις στο ρόστερ, ώστε να παρουσιαστεί ακόμη πιο ανταγωνιστικός στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en