ΣΕΡΡΕΣ

Κλειστή η Δομή Προσφύγων στις Σέρρες | Διαδικασίες απέλασης, με απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης

Κλειστές θα παραμείνουν οι δομές Μαλακάσας και Σιντικής Σερρών, ενώ πρόκειται να γίνουν επιστροφές όσων εισήλθαν στη χώρα το Μάρτιο και δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης.

Ρεπορταζ Γιωτα Χατζηθεοδώρου

Το γραφείο τύπου του Υπουγείου Μετανάστευσης και Ασύλου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση : Όσοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα το Μάρτιο του 2020 μεταφέρθηκαν σε δύο νέες δομές φιλοξενίας που δημιουργήθηκαν ταχύτατα γι’ αυτό το σκοπό στη Μαλακάσα Ωρωπού και στη Σιντική  Σερρών. Μετά το πέρας της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την αναστολή της διαδικασίας ασύλου θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των Υποθέσων ατομικά όπως επιβάλλεται από τη νομοθεσία και θα προχωρήσουν άμεσα διαδικασία απέλασης όσον δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Ειδικα, για τη δομή της Σιντικής πρόθεση είναι να παραχωρηθεί στην ελληνική αστυνομία με σκοπό την λειτουργία κλειστού προ αναχωρησιακού κέντρο.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή ΑΝΑΛΥΤΗΣ, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Προμαχώνας, οι μετανάστες διαβιούν κάτω απο δύσκολες συνθήκες.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version