ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστά τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών την 17η Νοέμβρη

Η ΟΙΕΛΕ έστειλε στα μέλη του (Φροντηστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών) δελτίο τύπου με το οποίο ξεκαθαρίζει με σκληρές εκφράσεις τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες τους την Δευτέρα 17 Νοέμβρη όσον αφορά την Λειτουργία τους.

Επειδή ορισμένοι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, αποδεικνύοντας ότι αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση ως εμπόριο κι όχι ως αγαθό, έχουν ανακοινώσει πως θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα, 17η Νοέμβρη, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σχετικό έγγραφο προς το Τμήμα Β/μιας Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Η υπηρεσία του Υπουργείου απάντησε με εγκύκλιο οδηγία (συνημμένη) που αποσαφηνίζει ότι η 17η Νοέμβρη είναι ημέρα αργίας για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών και ότι οι εκπαιδευτικοί δικαιούνται να λάβουν τις νόμιμες αποδοχές τους βάσει προγράμματος. Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι που ειδοποιήθηκαν ότι θα πρέπει να εργαστούν τη Δευτέρα, να καταγγείλουν την παραβίαση της αργίας στην ΟΙΕΛΕ ή στα αντίστοιχα πρωτοβάθμια σωματεία τους, προκειμένου να κινηθούμε αρμοδίως.

Ας γνωρίζουν αυτοί που επιχειρούν να προσβάλλουν τη συλλογική μνήμη της κοινωνίας ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί ορόσημο αγώνων για την εκπαίδευση, για τη νεολαία και για τη δημοκρατία. Όσοι παραβιάσουν την αργία της Δευτέρας θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version