ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κλήρωση Europa League: Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ στους ”16”

Η κλήρωση έβγαλε πολλά ντέρμπι με σημαντικότερο το Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Η παράδοση είναι υπέρ των <<Κόκκινων Διαβόλων>> με τον Φαν Χααλ στον πάγκο μιας και μετράει 4/4 κόντρα στους <<Ρεντς>>.Να σημειωθεί ότι πρώτη φορά οι συγκεκριμένες ομάδες θα αναμετρηθούν σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, και αυτή τους βρίσκει με φόντο τους 8 του θεσμού.

Ντόπιο εμφύλιο θα έχουμε και στο Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαλένθια όπου ο Ερνέστο Βαλβέρδε συναντάει τον πρωτάρη Γκάρι Νέβιλ στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα του να σώσει ότι περισσότερο μπορεί από την φετινή χρονιά. Πάντως πανηγυρικά προκρίθηκαν οι <<νυχτερίδες>> με σκορ 10-0 κόντρα στην Ραπίντ Βιέννης.

Ακόμα θα αναμετρηθούν Φενερμπαχτσε με Μπράγκα, Βιγιαρεάλ με Μπαγερ Λεβερκούζεν που τους έβαλαν δύσκολα Νάπολι και Σπορτινγκ Λισ. αντίστοιχα. Αμφίρροπο θα είναι και το παιχνίδι ανάμεσα σε Τότεναμ και Ντορντμουντ που θεωρούνται φαβορί για το τρόπαιο.

Να πούμε πως τα πρώτα παιχνίδια είναι στις 10 Μαρτίου και οι ρεβάνς στις 17 Μαρτίου. Μια ημέρα μετά έχουμε την κλήρωση για την 8άδα, με τα ματς να γίνονται 7 και 14 Απριλίου. Οι ημιτελικοί είναι 28 Απριλίου και 5 Μαΐου και ο τελικός στις 18 Μαΐου στη Βασιλεία.

Τα οκτώ ζευγάρια της φάσης των “16” του Europa League:

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Άντερλεχτ

Βασιλεία – Σεβίλλη

Βιγιαρεάλ – Μπάγερ Λεβερκούζεν

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαλένθια

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σπάρτα Πράγας – Λάτσιο

Ντόρτμουντ – Τότεναμ

Φενέρμπαχτσε – Μπράγκα

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version