ΔΡΑΜΑ

Κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά και το Ασφαλιστικό σε ολόκληρη την ΑΜΘ (BINTEO)

Με μία μεγάλη και δυναμική κινητοποίηση στην πλατεία Καπνεργάτη το ΕΥΚ και τα εργατικά σωματεία και συνδικάτα της Καβάλας τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά αλλά και διαδήλωσαν την αντίθεση τους στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαζικά εκτός του ΕΥΚ οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ και της Καβάλα όιλ, εκπρόσωποι εργατικών συνδικάτων, το ΤΕΕ ΑΜ, εκπρόσωποι κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και απλοί πολίτες. Στις ομιλίες έγινε εκτενής αναφορά στο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και στις εξελίξεις στην ΒΦΛ. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από σωματεία και φορείς ενώ έπειτα έγινε πορεία στους δρόμους της Καβάλας.

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ Καβάλας στην κεντρική πλατεία τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά αλλά και δηλώνοντας πως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά.

Μεταξύ συγγενών και φίλων στην Αλεξανδρούπολη

Λίγος κόσμος βρέθηκε στους εορτασμούς στο Εργατικό Κέντρο Έβρου. “Ο αγώνας για να μην περάσουν τα μέτρα της συγκυβέρνησης για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό συνεχίζεται. Με δυναμικές κινητοποιήσεις μπορούμε να ανατρέψουμε την αύξηση των ορίων ηλικίας για σύνταξη στα 67 ή στα 62 με 40 χρόνια, τις νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών, τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, τον σταδιακό εκμηδενισμό του ΕΦΑΠΑΞ, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την αύξηση των εισφορών για τις παροχές στην υγεία που στην ουσία δεν έχουμε” υποστήριξαν οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση στο Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης.

Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις στην Δράμα

Πραγματοποιήθηκε στις 11.00 το πρωί ο εκ μεταφοράς εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς που συνέπεσε και με την γιορτή της εργαζόμενης και όχι μόνο Μητέρας, με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Δράμας.
«Οι προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη είναι τεράστια και σοβαρά γι’ αυτό και η ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε, για να αντιπαλέψουμε και να ακυρώσουμε αυτές τις πολιτικές.». Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων -φόρος τιμής σε αυτούς και αυτές που αγωνίστηκαν, στο Δημοτικό Κήπο. Την ιδία ώρα στην κεντρική πλατεία Δράμας μελή του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα που συμψηφίζει η κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους εταίρους.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version