Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κερδίζει οπαδούς η σκληρή στάση του Ορμπάν στο μεταναστευτικό

«Δεν θα πρέπει να τον δαιμονοποιούμε» λέει ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ

Ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν τελικά φαίνεται να κερδίζει οπαδούς στη Γερμανία με τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί, εκτιμά ο γερμανικός Τύπος.

Κυρίως πολιτικοί από τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), το αδελφό κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, έχουν αρχίσει να εκφράζουν τη συμπάθειά τους για την σκληρή πολιτική του Ορμπάν.

Ο πρόεδρος του CSU και πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ θεώρησε τις μεθόδους που υιοθετεί εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών τόσο σημαντικές, που αποφάσισε να καλέσει τον ούγγρο πρωθυπουργό σε μια συνάντηση των κορυφαίων Βαυαρών στελεχών του κόμματός του. Επίσης σε συνέντευξή του στη Donaukurier, o Ζέεχοφερ τόνισε ότι «δεν θα πρέπει να δαιμονοποιούμε» τον Ορμπάν. «Δεν είναι σωστά όλα όσα λέει, αλλά θα ήταν λάθος να του επιτεθούμε χρησιμοποιώντας γενικευμένες προκαταλήψεις», πρόσθεσε.

Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του CSU Αγγέλικα Νίμπλερ και η Μόνικα Χόλμαϊερ, πρώην ευρωβουλευτής του ίδιου κόμματος, δήλωσαν την Τρίτη: «Η Ουγγαρία προσπαθεί τουλάχιστον να καταγράψει τους πρόσφυγες. Οι περισσότεροι προέρχονται από την Ελλάδα, δηλαδή μια ασφαλή χώρα της ΕΕ. Εκεί δεν υπερασπίζονται τα σύνορα της ΕΕ».

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ ανέφερε σε ανοικτή επιστολή του, έπειτα από επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ουγγαρία κατά την οποία συναντήθηκε με τον Ορμπάν: «Η προστασία και η φύλαξη των συνόρων ανήκει στις θέσεις του ΕΛΚ», ενώ πρόσθεσε: «η εντύπωση που αποκόμισα είναι ότι στην Ουγγαρία τηρούνται τα ευρωπαϊκά στάνταρ» για την αντιμετώπιση των προσφύγων.

Ακόμα και η απόφαση της Βουδαπέστης να δημιουργήσει έναν φράχτη στα σύνορά της φαίνεται να γίνεται δεκτή θετικά από πολλούς Συντηρητικούς και Χριστιανοδημοκράτες στις Βρυξέλλες.

«Τα μέτρα για την προστασία των συνόρων που έλαβε η Ουγγαρία δέχονται επικρίσεις. Το γεγονός ότι υπάρχουν φράχτες στους θύλακες της Ισπανίας στη Μελίγια και τη Θέουτα στα σύνορα με τη Βόρεια Αφρική δεν ενοχλεί κανέναν», σχολίασε ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ένας Σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής επεσήμανε από την πλευρά του: «Και η Ελλάδα και τα Σκόπια έχουν υψώσει έναν φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία. Γιατί επιτίθενται όλοι στον Ορμπάν;».

newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ανησυχία πολιτών για τα μέτρα πυροπροστασίας στα ακίνητα στα 300 μέτρα από δασική έκταση

αρότι δεν αλλάζουν οι προθεσμίες και ούτε οι πολίτες θα… αποφύγουν να πληρώσουν περί τα 500 ευρώ για να συντάξουν με μηχανικό τα δύο σχετικά έγγραφα, περιορίζεται, ωστόσο, ο αριθμός των κατοικιών που αφορά ο Κανονισμός. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους -οι οποίοι αντιδρούσαν έντονα για τον όγκο που θα είχαν να διαχειριστούν- να αξιοποιούν, σε περίπτωση έλλειψης, προσωπικό από άλλες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, η εγκύκλιος «διορθώνει» την οριζόντια υποχρέωση λήψης μέτρων και υποβολής των σχετικών μελετών, η οποία αρχικά αφορούσε όλα τα ακίνητα σε ακτίνα 300 μέτρων ακόμα και από πάρκα ή άλση, περιπτώσεις δηλαδή που σύμφωνα με τους ειδικούς αφορούσαν σε περισσότερα από 2 εκατ. ακίνητα. Πλέον ο Κανονισμός αφορά «σε δομημένα ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις, περιαστικό πράσινο, κηρυγμένες δασωτέες, αναδασωτέες και χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και σε ακτίνα 300 μέτρων από τα όρια των εκτάσεων αυτών. Αφορά επίσης κτίσματα εντός πάρκων και αλσών πόλεων και οικιστικών περιοχών. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση των αλσών, ο Κανονισμός εφαρμόζεται μόνο στα κτίρια που βρίσκονται εντός αυτών και όχι στα όμορα του άλσους ακίνητα, ούτε και σε αυτά που έχουν πρόσωπο στο άλσος».

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι ο Κανονισμός δεν εφαρμόζεται σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, ούτε στην περίπτωση που υπάρχει εντός αυτών κτίσμα βοηθητικής χρήσης για την αποθήκευση εξοπλισμού, εργαλείων και υλικών που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση γεωργικής δραστηριότητας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δίκη για το Μάτι: Ελεύθεροι οι 6 ένοχοι – Τους επιβλήθηκε ποινή 5 ετών

Ποινές φυλάκισης από 111 έτη έως 3 έτη επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στους έξι ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι ωστόσο εκτιτέα είναι μόνο τα 5 έτη. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως, απόφαση που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες στην αίθουσα με τους αστυνομικούς να συγκρατούν τους συγγενείς που κατευθύνθηκαν προς την έδρα και τους κατηγορούμενους, ενώ ορισμένοι από τους συγγενείς πέταξαν και καρέκλες.

Ο καθένας από τους έξι καταδικασθέντες μετά την εξαγορά των ποινών τους που αποφάσισε το δικαστήριο καλείται να πληρώσει περίπου 40.000 ευρώ με συγγενείς να φωνάζουν «να τους κάνουμε και έρανο να τους βάλουμε και δοσεις». «Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για έσας ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους» φώναξε άλλος συγγενής θύματος μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνεχίζονται τα σενάρια για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Παραμένει το θέμα στο επίκεντρο που θέλει την συγχώνευση των υπηρεσιών ΔΕΥΑ όλης της χώρας.

Πολλά τα σενάρια που έχουν διατυπωθεί εως και σήμερα χωρίς τίποτα όμως να είναι σίγουρο αφήνοντας σε αβεβαιότητα τόσο εργαζόμενους όσο και αρμόδιους της υπηρεσίας.

Σενάριο υπάρχει γύρω από θέμα με τις ΔΕΥΑ να γίνονται μια ανά περιφερειακή ενότητα ενώ εκεί που χρήζει ανάγκη να υπάρχει ακόμη μια ως υποβοήθεια.

Σίγουρα όμως δεν είναι ένα σχέδιο που από οποίο σενάριο και να ισχύσει , θα φέρει θετικά αποτελέσματα.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en