ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κεραμέως | Ξεκινά η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Όσα δήλωσε για τις Πανελλήνιες 2023

Ηδιαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία παράλληλα αναφέρθηκε και στην ημερομηνία των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2023 λέγοντας ότι οι υποψήφιοι θα καθίσουν στα θρανία για να διαγωνιστούν στο πρώτο μάθημα την 1 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ η κα Κεραμέως επεσήμανε ότι η ημερομηνία έναρξης για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023 θα είναι η 1η Ιουνίου.

Μιλώντας για τα νέα προγράμματα σπουδών και τα πολλαπλά βιβλία και επισήμανε ότι στόχος είναι να μπορούν τα παιδιά να διδάσκονται με πιο διαδραστικό και κριτικό τρόπο και να μην μένουν μόνο στην αποστήθιση.

«Δημοσιοποιήσαμε τα προγράμματα σπουδών σε 166 μαθήματα. Να μιλήσουμε για παράδειγμα για την ιστορία, αφού δεν μαθαίνεις απ΄ έξω τι έκανε ο Καποδίστριας, θα σου λένε ότι είσαι ο Καποδίστριας και πρέπει να γράψεις μια ομιλία. Έτσι τα παιδιά καλούνται να διαχειριστούν ιστορικά γεγονότα με τον πιο διαδραστικό τρόπο. Όσο για το πολλαπλό βιβλίο. Μπορεί να υπάρχουν 3-4 βιβλία. Ο εκπαιδευτικός θα επιλέγει με ποιο βιβλίο θα γίνεται το μάθημα. Το παιδί μπορεί να διαβάζει το ένα βιβλίο, αλλά θα υπάρχουν διαθέσιμα και άλλα βιβλία ψηφιακά», είπε η κα Κεραμέως τονίζοντας ότι η όλη φιλοσοφία της εκπαίδευσης αλλάζει.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version