ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεντρικός πυλώνας ανάπτυξης ο τουρισμός

Ο τουρισμός έχει καθοριστικό ρόλο στην εθνική προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ο τουρισμός είναι ο κεντρικός πυλώνας ανάπτυξης, συνεισφέροντας με περισσότερο από 20% του ΑΕΠ, αλλά και περίπου με ένα εκατομμύριο άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Στην Καβάλα υπάρχει μεγάλη ζήτηση στα καταλύματα και σε αυτό βοήθησε και το φεστιβάλ Cosmopolis.

Για το 2017, με τα μέχρι τώρα στοιχεία εξελίσσεται στην καλύτερη τουριστική χρονιά με θεαματική αύξηση. Ακόμη και ο ελληνικός τουρισμός κινείται με ρυθμούς ανάπτυξης 7% ετησίως και είναι διπλάσιος του μέσου όρου του παγκόσμιου τουρισμού, που φθάνει το 3% με 4%. Αυτοί οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης ενίσχυσαν το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και οδήγησαν τα δύο τελευταία χρόνια σε μία πραγματική έκρηξη της επενδυτικής δραστηριότητας.

Αρκετοί ήταν οι Ελληνες τουρίστες που ταξίδεψαν για ολιγοήμερες διακοπές στο νησί της Θάσου, τόσο από την περιφέρεια ΑΜΘ, όσο και από άλλα σημεία της χώρας.

Την ίδια ώρα, Αίθριο καιρό, με βόρειους ανέμους στο Αιγαίο και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Κυριακή.

Σύμφωνα με τη ΕΜΥ, στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ των 23 και των 36 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ.

Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότεροι.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη πάντως αναμένεται περαιτέρω μικρή άνοδος του υδράργυρου, ωστόσο από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα «πέσει» 3 με 4 βαθμούς.

Ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που προτίμησαν κάποιο καφέ από την παραλία τις ώρες τουλάχιστον που όπως είπαν ο ήλιος καίει.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version