ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατεβλήθη η δόση 200 εκατ. στο ΔΝΤ

Η Ελλάδα πλήρωσε σήμερα κανονικά τη δόση των 200 εκατ. ευρώ από το δάνειο του ΔΝΤ, όπως μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Έχει γίνει, τα λεφτά έχουν φύγει», δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος το πρωί της Τετάρτης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επιβεβαιώνοντας πως καταβλήθηκε η δόση των 200 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Απριλίου η Ελλάδα κατέβαλε στο ΔΝΤ το ποσό των 448 εκατ. ευρώ. Αν και πολλοί αμφέβαλαν και έκανα λόγο για καθυστέρηση της καταβολής της δόσης, αυτό επετεύχθη κυρίως χάρη στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου που πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη, από την οποία το υπουργείο Οικονομικών άντλησε συνολικό ποσό ύψους 1,138 δισ. ευρώ (με απόδοση 2,97%).

Τι πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα τον Μάιο

Στις 8 του μήνα πρέπει να ανανεωθούν έντοκα γραμμάτια 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 εκατ. ευρώ βρίσκονται σε χέρια ξένων επενδυτών. Στις 11 Μαΐου συνεδριάζει το Eurogroup και μια ημέρα μετά στις 12 Μαΐου πρέπει να γίνει η πληρωμή 760 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ.

Στις 13 Μαΐου, πρέπει να πληρωθούν περίπου 500 εκατ. ευρώ για μισθούς στο Δημόσιο, ενώ στις 3 τελευταίες εργάσιμες ημέρες του μήνα πρέπει να πληρωθούν 1,1 δισ. ευρώ για μισθούς- συντάξεις στο Δημόσιο, 900 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστικά Ταμεία για τις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα και άλλα 400 εκατ. ευρώ για τόκους.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version