ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καταργείται το «πόθεν έσχες» στην αγορά ακινήτων

image_print

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στις μεταβιβάσεις ακινήτων από τη νομοθετική διάταξη που αναμένεται να κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή.

Το υπουργείο Οικονομικών «σπάει» τα δεσμά της κτηματογοράς από την εφαρμογή του πόθεν έσχες στις μεταβιβάσεις ακινήτων που επιβάλλεται σήμερα επί των υψηλών αντικειμενικών αξιών τους.

Βάσει της νέας νομοθετικής διάταξης, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόθεν έσχες θα εφαρμόζεται όχι στην αντικειμενική αξία του ακινήτου, αλλά στην πραγματική τιμή πώλησης που θα αναγράφεται στο συμβόλαιο. 


Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο αγοραστής και ο πωλητής θα μπορούν να συμφωνούν την τιμή, την οποία θα αναγράφουν στο συμβόλαιο σε επίπεδα ακόμη και πολύ χαμηλότερα από το πραγματικό τίμημα της μεταβίβασης.

Εκτιμάται ότι το μέτρο αυτό θα δώσει μεγάλη ανάσα στην αγορά ακινήτων που έχει καταρρεύσει, καθώς θα αποτελέσει κίνητρο για επενδύσεις από κεφάλαια που σήμερα παραμένουν αδρανή γιατί φοβούνται τον έλεγχο της εφορίας.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Op6U114-RwM&list=TLFN30h9PDTbIFF2d7gQro0NyKoOGsVu34[/youtube]

DNews Widget

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version