Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καταργείται η εκχώρηση μισθωμάτων στο Δημόσιο

Κανονικά η πληρωμή φόρου ακόμη και για ενοίκια που δεν εισπράχθηκαν

Κρυφά μέτρα έχει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Από τη λίστα με τα 48 νέα προαπαιτούμενα που αποδέχθηκε να εφαρμόσει η κυβέρνηση για να πάρει τη νέα δόση ύψους 2 δισ. ευρώ, στα νέα φορολογικά μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2016 και ενσωματώνονται στον προϋπολογισμό του επομένου έτους περιλαμβάνεται και η κατάργηση της εκχώρησης μισθωμάτων στο Δημόσιο.

Το μέτρο αυτό, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων θα πληρώσουν το 2016 φόρο εισοδήματος με συντελεστές 11%-33% ακόμη και για τα ποσά των ενοικίων που δεν έχουν καταφέρει να εισπράξουν φέτος από τους ενοικιαστές τους.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), που συνεδρίασε την Κυριακή, ενέκρινε τις βασικές κατευθύνσεις του προσχεδίου που συντάχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Επιπλέον, το ΚΥΣΟΙΠ συζήτησε τις διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με στόχο την παρακολούθηση του εγχειρήματος και την υποβολή προτάσεων προς την κυβέρνηση.

Στην εν λόγω επιτροπή θα συμμετέχουν, με εκπροσώπους τους, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (αντιπροεδρία της κυβέρνησης, υπουργείο Οικονομικών, Τράπεζα της Ελλάδος, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Ταμείο Εγγυήσεων Καταθέσεων και Επενδύσεων).

Ακόμη, από το ΚΥΣΟΙΠ εξουσιοδοτήθηκε το υπουργείο Οικονομίας να διερευνήσει τρόπους άμεσης κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στην ειδική αγωγή, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, πέραν εκείνων που ήδη καλύφθηκαν από τα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ.

newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: “Η Νέα Δημοκρατία είναι η εγγύηση για την ανάπτυξη και τη σταθερότητα στην Ευρώπη”

Σε συνέντευξη του στον Αναλυτή ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης αναλύει το διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών και εξηγεί γιατί οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν το κόμμα του για μια ισχυρή και δυναμική παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δημοσιογράφος: Καλησπέρα σας, κύριε Ιωσηφίδη. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας σήμερα. Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σας, το κύριο διακύβευμα των προσεχών ευρωεκλογών;

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Το κύριο διακύβευμα των ευρωεκλογών αυτών είναι η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα επόμενα χρόνια. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι όπου οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν την κατεύθυνση που θα πάρει η Ένωση σε θέματα οικονομίας, ασφάλειας, μετανάστευσης και περιβάλλοντος. Είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε εκπροσώπους που θα μπορέσουν να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα ενώ παράλληλα θα εργάζονται για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της συνεργασίας.

Δημοσιογράφος: Γιατί πιστεύετε ότι οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές;

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι είναι η παράταξη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μας στην ανάπτυξη και την ευημερία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε σαφές σχέδιο για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης μέσω επενδύσεων και καινοτομίας, την ενίσχυση της ασφάλειας μέσω στενότερης συνεργασίας με τους ευρωπαίους εταίρους μας και τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης με ανθρωπιστικό αλλά και αποτελεσματικό τρόπο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το Σανατόριο οριστικά στην Ιατρική Εταιρία Καβάλας

Η Ιατρική Εταιρία Καβάλας απέκτησε οριστικά το Σανατόριο μετά την καθαρογραμμένη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Η εταιρία προγραμματίζει την νομιμοποίηση της πρώην ψυχιατρικής κλινικής, η οποία κατασκευάστηκε με κονδύλια ΕΣΠΑ σε δασικό οικόπεδο τη δεκαετία του 1990.

Μετά την επίλυση αυτών των θεμάτων, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για να αποφασιστεί η αξιοποίηση του Σανατορίου, πιθανώς μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνήγορος του πολίτη για πυροπροστασία ακινήτων: «Υπέρμετρο οικονομικό κόστος για τους ιδιοκτήτες»

Τις παρατηρήσεις του σχετικά με την πυροπροστασία των ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων δημοσιοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη, απευθυνόμενος μεταξύ άλλων στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, κάνοντας λόγο για «υπέρμετρο οικονομικό κόστος» για τους ιδιοκτήτες.

Ειδικότερα, ασκώντας κριτική στη σχετική ΚΥΑ που εκδόθηκε, ο Συνήγορος του Πολίτη τονίζει ότι «το πλήθος των πολιτών που θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν με αυτά τα μέτρα είναι εξαιρετικά μεγάλο, γιατί η εν λόγω ΚΥΑ θεσπίζει οριζόντιες διατάξεις – με μόνη παράμετρο μερικής διαφοροποίησης των υποχρεωτικών εργασιών την κλίμακα επικινδυνότητας του ακινήτου –, που αφορούν τόσο στα ακίνητα εντός όσο και τα ακίνητα εκτός σχεδίου, τα ακίνητα μόνιμης ή εξοχικής κατοικίας, όπως και τα ακίνητα οποιασδήποτε χρονολογίας κατασκευής, όσο και αυτά που πρόκειται να ανεγερθούν.

Πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ προκύπτει ότι εστιάζει στην προστασία των ιδιωτικών περιουσιών, παρά στην προστασία της δημόσιας περιουσίας από την πυρκαγιά».

Ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει στη συνέχεια πως «το κράτος μέχρι σήμερα επιτρέπει την εκτός σχεδίου δόμηση, χωρίς να έχει προηγηθεί συγκεκριμένος χωροταξικός σχεδιασμός, χωρίς να έχει επιλύσει τα ζητήματα των κοινόχρηστων οδών σε συνάρτηση με την οικοδομησιμότητα των γηπέδων κλπ., ενώ έχει κρίνει ως ανεκτά και τα μορφώματα οικισμών εντός δασών και δασικών εκτάσεων, με τις αντίστοιχες διατάξεις για τις οικιστικές πυκνώσεις. Πολλώ δε μάλλον, παραμένουν ακίνητα εντός δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων, τα οποία, εάν και έχουν κριθεί ως τελεσιδίκως αυθαίρετα, δεν κατεδαφίζονται».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en