Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταπέλτης η εισαγγελέας για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια»

Πρότεινε να κριθούν οι κατηγορούμενοι ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Καταπέλτης η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτούς Δικαστηρίου, η οποία ζήτησε την ενοχή των δυο κατηγορουμένων για την επίθεση με μαχαίρια στο στέκι Αντίπνοια στα Κάτω Πετράλωνα, που αποδίδεται σε ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής.

Η εισαγγελέας Μ. Σωτηροπούλου πρότεινε να κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία οι Βασίλης Σιατούνης και Αθανάσιος Στράτος ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι κάθε κατηγορούμενος είχε το δικό του ρόλο στην επίθεση.

Όπως είπε η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευση της η ομάδα των 20 ατόμων ανάμεσά τους και οι κατηγορούμενοι, «ήταν προκλητικά οργανωμένοι, εξοπλισμένοι με σκεπάρνια και μαχαίρια και εισέβαλαν στην αίθουσα όπου όλοι οι άλλοι αμέριμνοι έκαναν μάθημα. Ο χώρος έγινε μια λίμνη αίματος και έγινε αγνώριστος, δεν είναι υπερβολή να πω ότι επρόκειτο για μια άνανδρη εισβολή. Μπορεί να μην χτύπησαν τις γυναίκες αλλά χτύπησαν άοπλους ανθρώπους».

Μάλιστα η εισαγγελέας δεν παρέλειψε να τονίσει πως και οι δυο κατηγορούμενοι αναγνωρίστηκαν από τα θύματα. Όπως είπε, «όλα έγιναν γης μαδιάμ σε κλάσματα δευτερολέπτου. Λειτούργησαν αστραπιαία με επιμερισμό ρόλων. Και οι δύο κατηγορούμενοι άλλωστε, αναγνωρίστηκαν από τους επιτιθέμενος».

«Δεν βρέθηκαν άσχετα στο σημείο σύλληψης και εκείνος που δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει λόγο να φεύγει σαν κυνηγημένης και να κρύβεται. Και το λέω αυτό γιατί παίχτηκε ένα παιχνίδι στη διαδικασία του αυτοφώρου. Αυτός που είναι καθαρός και αθώος εμφανίζεται να τον δουν για να καταδείξει την αθωότητα του. Αντίθετα λιποτάκτησαν την ώρα της δίκης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας».

Στις απολογίες τους οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι διέπραξαν οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη υποστηρίζοντας πως συμμετείχαν στην ομάδα γνωρίζοντας ότι θα μοιράσουν φυλλάδια στον ηλεκτρικό σταθμό Πετραλώνων. Όταν σταμάτησαν έξω από το στέκι, είπαν, έφυγαν και οι δύο, αφού άκουσαν σπασίματα και φασαρία. Όσο για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την επίθεση.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η Ανάσταση του Κυρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Με την προβλεπομένη εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε το Άγιο Πάσχα στην Ελευθερούπολη.

Η τελετή της Αναστάσεως πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, πλαισιωμένο υπό των Ιερών του Μητροπολιτικού Ναού.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στις Σέρρες

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πόλη των Σερρών η Ανάσταση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en