Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατακραυγή για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη – Συνεχίζονται οι συλλήψεις (video)

Τις τέσσερις έφτασαν συνολικά οι συλλήψεις από τις πέντε προσαγωγές που έγιναν μέχρι και το βράδυ της Κυριακής στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εξετάστηκαν και ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στην επίθεση που έγινε το Σάββατο, εις βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Πρόκειται για έναν 36χρονο ομογενή από την Γεωργία, ο οποίος είναι σεσημασμένος για κλοπές και διαρρήξεις για τις οποίες έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης και ένας 20χρονος Έλληνας χωρίς ποινικό μητρώο, που δεν έχει απασχολήσει για κάτι άλλο τις Αρχές στο παρελθόν.

Στιγμιότυπο από την επίθεση στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Ο πρώτος είναι ο μοναδικός που δεν φορούσε μπλούζα και έτσι ταυτοποιήθηκε σχετικά γρήγορα από τις Αρχές ενώ ο νεαρός επίσης καταγράφηκε σε φωτογραφίες και βίντεο να κλωτσάει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, όπως και ο πρώτος και να σπάει με την γροθιά του το τζάμι του αυτοκινήτου του.

Σε αυτή την χρονική στιγμή, ο 20χρονος τραυματίστηκε και εκείνος ελαφρά και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνέχεια πήγε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι Πρώτες Βοήθειες, όταν είδε όμως συνεργάτες του Δημάρχου αποχώρησε.

Ο τελευταίος είναι και ο μόνος που παραδέχτηκε την πράξη του ενώ ο σεσημασμένος δράστης έχει τηρήσει πιο σκληρή στάση. Από την μέχρι στιγμής έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης δεν έχει προκύψει εμπλοκή τους σε ακροδεξιά οργάνωση, ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται.

Από την έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προέκυψαν το βράδυ της Κυριακής άλλες τρεις προσαγωγές υπόπτων, που εξετάστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο, 20 και 17 ετών αντίστοιχα. Ο 20χρονος συμμετείχε στο επεισόδια, χτυπώντας το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου του Δημάρχου με έναν υαλοκαθαριστήρα και ο ίδιος υπέδειξε τον 17χρονο συλληφθέντα που στα πλάνα φαίνεται να φοράει κουκούλα.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα μήπως προκύψουν και άλλοι ύποπτοι για συμμετοχή στην επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, από την εξέταση των φωτογραφιών και των βιντεοληπτικών υλικών που κατέγραψαν το περιστατικό, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για απρόκλητη επίθεση, διατάραξη κοινής ειρήνης και για πρόκληση διακεκριμένων φθορών.«Το κακό το Σαββατοκύριακο γιατί έγινε; Ξεκινήσαμε και ανοίξαμε πόρτες και παράθυρα για να μπει στην πόλη φρέσκος αέρας. Με το σκεπτικό ότι δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον σου αν δεν ξέρεις το παρελθόν σου» είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπουτάρης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, για την επίθεση που δέχθηκε.

«Αυτοί που μου επιτέθηκαν δεν είχαν σχέση με την ημέρα μνήμης των Ποντίων. Τους ξέρω ποιοι είναι… Ήταν οργανωμένοι φασίστες! Μου επιτέθηκαν σαν άτομο και σαν Δήμαρχο… Μου είπαν: Ποιος σε κάλεσε εδώ ρε; Τον δήμαρχο δεν τον καλούνε. Έχει υποχρέωση να πάει σε εκδηλώσεις τέτοιου τύπου», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Η Θεσσαλονίκη είναι προσφυγομάνα. Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε ώστε να σπάσει το απόστημα. Ο φασισμός, φανερός ή κρυφός. Δε θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε στην εποχή του Κοτζαμάνη και να χαρακτηρίζεται η Θεσσαλονίκη του Κοτζαμάνη, του Τσαρουχά. Δεν θα επιτρέψουμε στο συντρηριτικό κατεστημένο της πόλης να τη θεωρεί φέουδό της. Προειδοποίηση: Η Δημοκρατία ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να μείνει. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει η πιο δημοκρατική πόλη του κόσμου. Κι όποιος δε συμφωνεί μαζί μας; Μαυρίστε μας (στις εκλογές)! Στο χέρι σας είναι!», πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Και κατέληξε: «Είμαι 75χρονών. Θα γίνω 100, μου το έχει πειο ο Θεός. Θα είμαι και δήμαρχος μέχρι τα 100 (γέλια). Δεν με νοιάζουν οι επιθέσεις. Τρόμαξα μόνο όταν με τσαλαπατούσανε. Όπως σηκώθηκα προχθές, έτσι έχω ξανασηκωθεί κι άλλες φορές στη ζωή μου. Και ξανά προς τη δόξα τραβά».

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η επιστολική ψήφος για τις Ευρωεκλογές 2024

Ένας μήνας σχεδόν πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης  Ιουνίου , και τα πολιτικά κόμματα έχουν μπει στον ρυθμό για τα καλά.

Το ίδιο φαίνεται πως έχει γίνει και με το τμήμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Καβάλα, όπου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Airotel Galaxy” συνέντευξη τύπου για την επιστολική ψήφο.

Βασικός σκοπός ; Να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες του εξωτερικού και για το πως θα μπορέσουν μέσα από αυτήν την διαδικασία να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου στον χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με θέμα την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αλλά και πολλαπλών διακρίσεων.

Διοργανωτής της ημέρας , το Ινστιτούτο Πρόληψης και θεραπείας της βίας και προώθησης της ισότητας των φύλων «βία στόπ». Συνεργάτες ωστόσο τόσο το λύκειο Ελληνίδων όσο και ο Σύλλογος για το παιδί και την οικογένεια πνοή που κατόρθωσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον πολλών γυναικών της πόλης μας αλλά και να εμπλουτίσουν την ομιλία με ειδικούς του χώρου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά ψώνια στην αγορά της

Λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και οι Καβαλιώτες έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά τους ψώνια στην αγορά της πόλης.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης, η κατάσταση και η κίνηση στην αγορά φέρνουν αισιοδοξία στους καταστηματάρχες ενώ επίσης γίνεται γνωστό και το εορταστικό ωραρίο των καταστημάτων με την Κυριακή των Βαϊων να είναι ανοιχτά.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το εορταστικό ωράριο αλλά και η αισιόδοξη κίνηση που απασχολεί τους καταστηματάρχες της πόλης αλλά και η οργάνωση θεσμός πλέον της Λευκής Νύχτας που έρχεται για ακόμη μια χρόνια στην πόλη της Καβάλας με πολλά δρώμενα και συναυλίες στις 24 Μαΐου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en