Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγέλλουν μεταφορά από το hotspot στο νοσοκομείο με χειροπέδες

Εξηγήσεις ζητά η οργάνωση Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη μεταφορά στο νοσοκομείο Μυτιλήνης για εξετάσεις, δυο μεταναστών ή προσφύγων που διαμένουν υπό περιορισμό στο hotspot της Μόριας, «με αστυνομική συνοδεία και δεμένους με χειροπέδες», καταγγέλλει η οργάνωση Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «σε ερώτηση εργαζόμενων του νοσοκομείου προς τους αστυνομικούς που τους συνόδευαν η απάντηση ήταν “είναι δεμένοι επειδή είναι κρατούμενοι”».

Στην ανακοίνωση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται πως «τα τελευταία χρόνια έχουν δοθεί μάχες προκειμένου να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών που έρχονται στο νησί μας. Ένα από αυτά τα δικαιώματα είναι να έχουν πρόσβαση στις υποδομές υγείας του νησιού μας. Αυτή η πρόσβαση να γίνεται με όρους ανθρώπινης αξιοπρέπειας πολύ περισσότερο δε από την στιγμή που δεν έχουν διαπράξει κάποια αξιόποινη πράξη και δεν είναι κατηγορούμενοι για αυτή».

Στην ίδια ανακοίνωση τίθεται σειρά ερωτημάτων: «Με ποιανού εντολή μεταφέρθηκαν με αστυνομική συνοδεία και σιδηροδέσμιοι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι στο νοσοκομείο; Ποιο καθεστώς διέπει την παραμονή των προσφύγων και μεταναστών σήμερα στο νησί μας; Είναι φιλοξενούμενοι ή κρατούμενοι; Αν είναι φιλοξενούμενοι, ποια είναι τα δικαιώματά τους; Μπορούν μετά την ταυτοποίηση να κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη;».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Εθελοντική δράση καθαρισμού και βελτίωσης στο δασάκι της Παναγούδας

Εθελοντική δράση καθαρισμού και βελτίωσης στο δασάκι της Παναγούδας πραγματοποίησε  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Καβάλας.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Πέτρου Κόκκαλη με την επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους»

Ο Πέτρος Κόκκαλης συναντήθηκε με την επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» στο πλαίσιο της περιοδείας κλιμακίου του ΚΟΣΜΟΥ σε Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Η ομάδα έχει αποστολή τη συσπείρωση του επιστημονικού δυναμικού, όπου ενεργοποιώντας τις τοπικές κοινωνίες, σχεδιάζει και αναπτύσσει ολιστικά την ευρύτερη περιοχή της πεδιάδας των Φιλίππων, ονομάζοντάς την “Πάρκο Φιλίππων”.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

24η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι 2024

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, από τις 10 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, πραγματοποίηθηκε η 24η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι, στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας στην Π. Ε. Δράμας.

Η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι είναι η ετήσια κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για τις παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων και για τα 29 χρόνια Πελίτι (1995-2024). Η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι είναι μια παγκόσμια συνάντηση που αγκαλιάζει και αγκαλιάζεται από ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο χωρίς διακρίσεις στο χρώμα, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη γλώσσα, κ.λ.π. Βλέπουμε τα κοινά που μας ενώνουν ως ανθρώπους.

Η 24η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι για το 2024 αφιερώνεται στους Ιθαγενείς της φυλής Καγιάπο (Kayapo).Η 24η Γιορτή Σπόρων οργανώνεται από το Πελίτι, με γενικό συντονιστή τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη, ιδρυτή του Πελίτι.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en