ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κατήγγειλαν στον λαό της πόλης την απαράδεκτη σύλληψη του Γραμματέα της ΤΕ Καβάλας του Κόμματος (ΦΩΤΟ)

Μαζική εξόρμηση πραγματοποίησαν το απόγευμα οι Οργανώσεις Καβάλας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στη παραλία της πόλης, ως απάντηση στην προκλητική σύλληψη του γραμματέα της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ, Κώστα Κουκούλα ξεκαθαρίζοντας πως αυτού του είδους οι πρακτικές δεν θα καταφέρουν να μπουν εμπόδιο στη πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών και των κομμουνιστριών.

Θυμίζουμε πως ο Γραμματέας της ΤΕ Καβάλας συνελήφθη αργά το βράδυ του Σαββάτου με τις γελοίες αιτιολογίες της διατάραξης της κοινής ησυχίας και της απείθειας, λόγω των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή από άνδρες του λιμενικού σώματος.

Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ κατήγγειλαν στο λαό της πόλης την προκλητική αυτή ενέργεια, διακινώντας και μεταφέροντας με ντουντούκα πλατιά την σχετική ανακοίνωση. Έκαναν στάση και στο κτίριο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, όπου στεγάζεται το Λιμεναρχείο και κατέληξαν στο Πάρκο Φαλήρου, το σημείο όπου είχαν πραγματοποιηθεί επιτυχημένα οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

«Η συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών στο Φεστιβάλ, το πλούσιο πολιτιστικό περιεχόμενο, έδωσε μια σημαντική ανάσα και προσέφερε ουσιαστική ψυχαγωγία στο πλήθος των επισκεπτών. Αυτό το πολιτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο του Φεστιβάλ, η επιτυχία του, η σημαντική συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των φοιτητών και μαθητών, την αντιιμπεριαλιστική δράση, φαίνεται ότι ενοχλεί κάποιους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΤΕ Καβάλας που μοιράστηκε.

Η σύλληψη του Γραμματέα της ΤΕ Καβάλας «αποτελεί κλιμάκωση στην προσπάθεια να περιοριστεί η δράση και επιρροή του ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τις ημέρες της προετοιμασίας των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή», υπογραμμίζει η ΤΕ στην ανακοίνωση και προσθέτει: «Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα βάλουν εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Συνεχίζουμε να δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται και διεκδικεί. Η κοινή μας πάλη δίνει την καλύτερη απάντηση και σε αυτές τις στοχεύσεις τους. Συνεχίζουμε να απευθύνουμε κάλεσμα στο λαό να τολμήσει στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ. Είναι ασπίδα στο σήμερα και ελπίδα για το αύριο!».

Σημειώνεται πως την σύλληψη του γραμματέα της ΤΕ Καβάλας κατήγγειλε και το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, το οποίο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

 

 

Πηγή: 902.gr

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version