ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καριόκα Ξάνθης γίγας πάει για ρεκόρ Γκίνες

Και διεκδικεί την καθιέρωσή της ως «ολυμπιακό γλυκό»  στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Μια θέση στο βιβλίο Γκίνες πρόκειται να διεκδικήσουν οι 12 εταιρίες ζαχαροπλαστικής της πόλης Ξάνθης που στηρίζουν την προσπάθεια πιστοποίησης της καριόκας γίγας Ξάνθης.

Όπως είπε μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87,5fm ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης μπαίνει το στοίχημα να αναδειχθεί η καριόκα Ξάνθης και να καθιερωθεί ως ολυμπιακό γλυκό.

Ήδη από τις περσινές ενέργειες πιστοποίησης ως brand name αυξήθηκε κατά 100% το ενδιαφέρον για την καριόκα από πολλές χώρες και μάλιστα από χώρες της βόρειας Ευρώπης που είναι οι χώρες της σοκολάτας όπου πουλιούνται με ανταγωνιστικότατη τιμή.

Μετέφερε την εμπειρία του, να δει στην Βαρκελώνη ατύλιχτα σοκολατοειδή με μέσο όρο τιμής 65-75 ευρώ, ενώ οι καριόκες τυλιγμένες πουλιούνται με το ΦΠΑ στην τιμή των 17 ευρώ το. 

Οι 12 ζαχαροπλάστες θα παρασκευάσουν την καριόκα γίγας βάρους 200 κιλών κατά τη διάρκεια της εμπορικής έκθεσης του Επιμελητηρίου που θα διοργανωθεί στην γειτονική πόλη το πενθήμερο 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου στον χώρο του Αμοιρίδειου.

Μάλιστα την αποκάλυψή της θα κάνει η υπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλια Τσαρουχά που αποδέχθηκε την πρόσκληση. Όλο το εγχείρημα τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου όπως και η προσπάθεια για την πιστοποίηση και την καθιέρωση της καριόκας Ξάνθης ως Ολυμπιακό γλυκό στους φετινούς Ολυμπιακούς στο Ρίο ντε Τζανέιρο και θα αποτελέσει πρόκριμα για την επίτευξη του στόχου.

Ήδη για την προώθηση αυτής της ιδέας  στάλθηκε έγγραφο με το αίτημα της συνάντησης με τον δήμαρχο του Ρίο ντε Τζανέιρο αν συμμετέχει στην αποστολή της τελετής αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην αρχαία  Ολυμπία όπου θα προσφερθεί η καριόκα της Ξάνθης.

«Πήραμε θετική απάντηση από την πρεσβεία μας στην Βραζιλία αλλά μας είπαν πως δεν έγινε γνωστό αν ο δήμαρχος θα συμμετέχει στην αποστολή που θα έρθει στην χώρα μας», είπε ο κ. Μωραΐτης που όμως δυναμικά και με στρατηγική διεκδικεί  την διεθνή προώθησή της.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version