ΑΠΟΨΕΙΣ

Καραμανλής ή Σαμαράς …….Κέντρο ή Δεξιά;….σκληρός πόλεμος στη Ν.Δ

Την Κυριακή στην εσωκομματική διαδικασία εκλογής στη Ν.Δ θα βγει ο  νέος  αρχηγός  του κόμματος, αλλά θα αποφασισθεί και ποια από τις τις δύο κυρίαρχες τάσεις θα έχει τον έλεγχο  , του Καραμανλή ή του Σαμαρά;

Η υπόγεια σύγκρουση  των δύο πρώην προέδρων και πρωθυπουργών κρατάει πολύ καιρό , τώρα .όμως με αφορμή τις εκλογές , αυτή η σύγκρουση έγινε φανερός, σκληρός πόλεμος .

Μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θεωρείται Καραμανλικό και ο ανεψιός να απολαμβάνει μεγάλη αποδοχή , αλλά ο σκληρός ακροδεξιός Σαμαράς μετά την θητεία του ως πρωθυπουργός, έχει καταφέρει να φτιάξει ένα ισχυρό μηχανισμό και φαίνεται αποφασισμένος να ελέγξει απόλυτα το κόμμα.

Οι Καραμανλικοί όπου σταθούν και όπου βρεθούν λένε ότι δεν θα επιτρέψουν να επαναληφθεί το 2009 , και δηλώνουν αποφασισμένοι να οδηγήσουν με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τη Ν.Δ προς το κέντρο .

Οι Σαμαρικοί , δεν παραλείπουν να υπερασπίζονται το «εργο» του Αντώνη και λένε ότι δεν έχει κλείσει ο κύκλος του στην πολιτική .

Αυτή η πτέρυγα φαίνεται να στηρίζει τον Τζιζτικώστα με σκοπό την δεξιότερη κατεύθυνση της Ν.Δ .

Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι ο Σαμαράς χρησιμοποιεί τον Τζίτζι ως όχημα για να ξαναπάρει την ηγεσία του κόμματος, υπάρχουν και κάποιοι που λένε ότι επιδιώκει την διάσπαση για να εμφανιστεί αυτός με νέο κόμμα και με τον Βενιζέλο υπαρχηγό .

Οι Μητσοτακικοί φαίνονται αδύναμοι, παρόλο που ο Κυριάκος ως υποψήφιος αρχηγός προσπαθεί να βάλει πολιτικές θέσεις και καταθέτει προτάσεις για την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς παράταξης . Εάν ο κ . Μητσοτάκης δεν είναι στο δεύτερο γύρο το πιθανότερο είναι να στηρίξει ΜεΙμαράκη παρά την πικρία του για την ανοιχτή στήριξη Καραμανλή στο Βαγγέλα .

Ο “Άδωνιδας είναι άνθρωπος του Σαμαρά και δεν χρειάζεται να πούμε τι κάνει νιάου- νιάου στα κεραμίδια.  Αν είχε τη δυνατότητα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να δει ότι είναι υποψήφιος ο Μπουμπούκος θα έβγαινε από τον…. τάφο!!

Αύριο Κυριακή βράδυ θα ξέρουμε ποιος θα επικρατήσει , θα ξέρουμε πόσο ισχυρός παραμένει ο Καραμανλής και πόσο ισχυροποιήθηκε ο Σαμαράς . Θα έχουμε και τα πρώτα δείγματα για τις πιθανότητες που έχει η Ν.Δ να παραμείνει ενωμένη .

Κέντρο ή ακροδεξιά; οι φίλοι και τα μέλη της Ν.Δ θα  αποφασίσουν

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version