Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καρέ νικών για Ένωση

image_print

Την τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2, πέτυχε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, επικρατώντας στο κλειστό της Καλαμίτσας του ΓΣ Λάρισας με 76-53, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής η οποία θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή των εναπομείναντων τριών αναμετρήσεων στις 11 Ιανουαρίου 2017, λόγω υποχρεώσεων αρκετών παιχτών με την Εθνική Εφήβων στο Ευρωμπάσκετ U18. 

Μετά το πρώτα αναγνωριστικά λεπτά του παιχνιδιού, στο διάστημα των οποίων οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες σε φαινομενικά εύκολες προσπάθειες, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας έκλεισε δυναμικά την πρώτη περίοδο προηγούμενη στο σκορ με 20-14. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν και το καλύτερο για την ομάδα της Καβάλας. Αφού πρώτα η διαφορά ξεπέρασε του δέκα πόντους(26-14) με συνεχόμενα τρίποντα από Μούκα και Κελαϊδή, έφτασε σε double score (34-17), με το ημίχρονο να κλείνει στο +21 (43-22), με τους παίχτες της Καβάλας να είναι ουσιαστικοί και εντυπωσιακοί σε άμυνα και επίθεση. Με την έναρξη της επανάληψης η εικόνα της Ένωσης ήταν άκρως αντίθετη, με την ομάδα του ΓΣΛ να το εκμεταλλεύεται και με σερί 0-11 να μειώνει σε 43-33, πριν ο Γκέλιος σημειώσει το πρώτο καλαθί για την Ένωση 5:30 πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε με 52-39. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι παίχτες του Ηλία Μωσαϊδη επανήλθαν στο καλό πρόσωπο του πρώτου μέρους, με αποτέλεσμα να ”κλειδώσουν” το παιχνίδι και να φτάσουν άνετα στην τελική επικράτηση. Δύο τρίποντα από Μούκα και Ετινόσα έστειλαν τη διαφορά στο +17 (64-47), με τον Σωκράτη Γκέλιο να την ανεβάζει πάνω από τους είκοσι μ’ ένα εντυπωσιακό κάρφωμα(73-51), πριν φτάσουμε στο τελικό 76-53.

Δεκάλεπτα: 20-14, 43-22, 52-39, 76-53

Καβάλα (Μωσαΐδης): Ερεβμπενάζιε 9 (1), Κελαΐδης 8 (1), Μάζουρτσακ 17 (1), Σαββίδης, Μανούσος 4, Μανάκας 2, Κυριακού, Κουμλέλης 6, Γκέλιος 18 (2), Μούκας 9 (3), Αναστασάκης, Σκλήβας 3. 
ΓΣ Λαρισαίων (Πέρκος): Τόζιος, Συνετός, Νίκολιτς 9 (1), Τσουράκης 7, Χαιρετίδης, Κούτρας 9, Μπέμπης 12 (2), Σπυρόπουλος 10, Γουμενόπουλος, Γκιουλέκας 6. 

 

Αποτελέσματα 11ης αγωνιστικής

ΑΕΛ – Ηρακλής 71-74
Καβάλα – ΓΣ Λαρισαίων 76-53
Φάρος Κερατσινίου  – Ψυχικό 102-98
Αμύντας – Πανιώνιος  53-60
Χολαργός – Εθνικός 66-69
Αίολος Αστακού – Παγκράτι (11/1/17)
Μαχητές Δόξας Πεύκων – Ηράκλειο (11/1/17)
Αρκαδικός – Δούκας (11/1/17)

Βαθμολογία:

Πανιώνιος 22 (11-0)
Ηρακλής 21 (10-1)
Φάρος Κερατσινίου 18 (7-4)
Δούκας 18 (8-2)*
Εθνικός 18 (7-4)
ΑΕ Λάρισας 16 (6-4)
Αίολος Αστακού 15 (5-5)*
Χολαργός 15 (4-7)
Καβάλα 15 (4-7)
Αμύντας 15 (4-7)
Ψυχικό 15 (4-7)
Αρκαδικός 14 (4-6)*
Μαχητές Δόξας Πεύκων 14 (4-6)*
ΓΣ Λάρισας 13 (2-9)
Ηράκλειο 12 (3-7)*
Παγκράτι 12 (2-8)*

* έχουν παιχνίδι λιγότερο

Επόμενη Αγωνιστική (12η, 21/12):

Ηράκλειο – Αίολος Αστακού
ΑΕΛ – Καβάλα
Δούκας – ΓΣΛ
Ψυχικό – Αμύντας
Πανιώνιος – Χολαργός
Εθνικός – Αρκαδικός (14/1/17)
Ηρακλής – Μαχητές Δόξας Πεύκων (14/1/17)
Παγκράτι – Φάρος Κερατσινίου (14/1/17)

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο Βερούλειο οι πρώτοι αγώνες του ΑΟΚ – Σε αναμονή η χρηματοδότηση για τα γηπεδάκια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Καβάλα

image_print

Σημαντικές εξελίξεις καταγράφονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καβάλας, καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες για την αντικατάσταση του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», ένα έργο που αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις συνθήκες για αθλητές και συλλόγους.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία του έργου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και το ξήλωμα του υφιστάμενου ταρτάν. Για όσο διάστημα το στάδιο θα παραμείνει κλειστό, ο ΑΟΚ, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, προχώρησε στη μεταφορά των διαφημιστικών πινακίδων του στο βοηθητικό γήπεδο. Παράλληλα, οι «Αργοναύτες» θα χρησιμοποιήσουν ως προσωρινή έδρα για τους πρώτους εντός έδρας αγώνες της νέας αγωνιστικής περιόδου το Βερούλειο Στάδιο.

Την ίδια ώρα, το Βερούλειο επιστρέφει σταδιακά σε πλήρη λειτουργία. Υπενθυμίζεται ότι την περσινή χρονιά το γήπεδο είχε κλείσει με απόφαση του Δήμου Καβάλας, έπειτα από συνεννόηση με τις ομάδες που το χρησιμοποιούσαν, λόγω της κακής κατάστασης του φυσικού χλοοτάπητα. Η πολύμηνη αποχή από τη χρήση επέτρεψε στο γήπεδο να «ξεκουραστεί», με αποτέλεσμα ο αγωνιστικός χώρος να παρουσιάζει πλέον αισθητά βελτιωμένη εικόνα, καθώς το χορτάρι έχει ήδη πρασινίσει και ανακάμπτει.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δήμου με όλους τους συλλόγους που δηλώνουν ως έδρα το Βερούλειο, προκειμένου να καθοριστεί το πρόγραμμα χρήσης του γηπέδου και να δηλωθούν οι έδρες των ομάδων για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Παράλληλα, ο Δήμος προγραμματίζει και νέες παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η αντικατάσταση και η συντήρηση των φωτιστικών σωμάτων στους πυλώνες του «Ανθή Καραγιάννη», ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες φωτισμού και να αναβαθμιστεί συνολικά η λειτουργικότητα του σταδίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αξιολόγησης για τη χρηματοδότηση του έργου αναβάθμισης των αθλητικών γηπέδων στους χώρους του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Καβάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιείται συνεννόηση μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας, με αντικείμενο την εξέταση των απαραίτητων στοιχείων που απαιτούνται για την προώθηση της χρηματοδότησης του έργου.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από τον Δήμο Καβάλας να αποστείλει συγκεκριμένα τεχνικά και διοικητικά στοιχεία, τα οποία θα αξιολογηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η αποστολή των εγγράφων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη λήψη της τελικής απόφασης σχετικά με την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Το έργο αφορά την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στον χώρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Καβάλα και εκτιμάται ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση των υποδομών που χρησιμοποιούν καθημερινά φοιτητές, νέοι και αθλητικοί φορείς της περιοχής.

Προς το παρόν, η διαδικασία βρίσκεται σε στάδιο αναμονής, έως ότου ολοκληρωθεί η υποβολή και η αξιολόγηση των απαιτούμενων στοιχείων από τον Δήμο Καβάλας. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, αναμένονται οι τελικές αποφάσεις από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δράμα: Ξεκίνησε το δωρεάν πρόγραμμα «Αθλητισμός & Παιχνίδι»

Δράμα-παιδιά στο πρόγραμμα Αθλητισμός και Παιχνίδι του Δήμου Δράμας-2026
image_print

Ξεκίνησε από τον Δήμο Δράμας το δωρεάν καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης «Αθλητισμός & Παιχνίδι 2026», με στόχο τη στήριξη των οικογενειών και ιδιαίτερα των εργαζόμενων γονέων κατά τη θερινή περίοδο.

Πρόκειται για μία καθιερωμένη δράση κοινωνικού χαρακτήρα, που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά σχολικής ηλικίας να περάσουν δημιουργικά και με ασφάλεια μέρος του καλοκαιριού τους, μέσα από οργανωμένες αθλητικές, ψυχαγωγικές και ομαδικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026. Οι δράσεις πραγματοποιούνται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 15:00.

Μέσα από τον αθλητισμό, το παιχνίδι, τον χορό και τις ομαδικές δραστηριότητες, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη συνεργασία, την κοινωνικότητα και την ευεξία τους, περνώντας δημιουργικά τον χρόνο τους.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απολύτως δωρεάν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες. Η επιλογή των παιδιών έγινε με βάση συγκεκριμένα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, με προτεραιότητα σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη υποστήριξης.

Οι δράσεις υλοποιούνται υπό την επίβλεψη έμπειρων γυμναστών και εκπαιδευτικών, σε οργανωμένους και ασφαλείς χώρους της πόλης. Μεταξύ αυτών είναι το Δημοτικό Στάδιο «Αλέξανδρος Φρούσιος», το Κλειστό Γυμναστήριο ΔΗΓΑ και το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο «Κραχτίδης», καθώς και άλλοι κατάλληλοι χώροι, ανάλογα με το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων.

Ο Δήμος Δράμας συνεχίζει να επενδύει στη νέα γενιά, δίνοντας έμφαση στην παιδική δημιουργικότητα, την άθληση και την κοινωνική φροντίδα. Παράλληλα, παραμένει σταθερά δίπλα στις ανάγκες των οικογενειών της τοπικής κοινωνίας, προσφέροντας ουσιαστική στήριξη στους γονείς που εργάζονται.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέος προπονητής του ΑΟΚ ο Ζόραν Στοϊνοβιτς

image_print

Ο Ζόραν Στοϊνοβιτς είναι ο νέος προπονητής του Α.Ο. Καβάλα, με τη διοίκηση των «Αργοναυτών» να ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον έμπειρο Σέρβο τεχνικό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en