Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Κανένα από τα 244 ακίνητα που μεταβιβάζονται στο «υπερταμείο» δεν είναι δημοτικό, αλλά αρκετά από αυτά τα διεκδικεί ο Δήμος Καβάλας

Η δημοσιοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης, για την μεταβίβαση χιλιάδων ακινήτων του ελληνικού δημοσίου στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το λεγόμενο «υπερταμείο», έχει αναστατώσει τις δημοτικές αρχές των Δήμων της χώρας. Η δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας διεξάγει έρευνα, για τα 244 ακίνητα που βρίσκονται στα διοικητικά όρια της περιοχής ευθύνης της, η οποία θα ολοκληρωθεί σύντομα. Η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, ανέφερε μερικά από τα ακίνητα, τα οποία προορίζονται να μεταβιβαστούν στο «υπερταμείο», στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2018. Κανένα από αυτά, είπε, δεν είναι δημοτικό, ωστόσο ορισμένα τα διεκδικεί ο Δήμος Καβάλας, με σκοπό να τα αξιοποιήσει προς όφελος των δημοτών, όπως το παλιό Πρωτοδικείο, το παλιό κολυμβητήριο και το παραλιακό μέτωπο στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος».

Η Δ. Τσανάκα ζήτησε να διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία θα προσκληθούν οι βουλευτές Νομού Καβάλας, προκειμένου να ενημερώσουν τους δημοτικούς συμβούλους για την μεταβίβαση των ακινήτων, αλλά και για να τοποθετηθούν επί του σχεδιασμού της κυβέρνησης. Μετά την έκτακτη συνεδρίαση, ο Δήμος Καβάλας θα καθορίσει τη στάση του απέναντι στο μείζον αυτό ζήτημα. Η μεταβίβαση των ακινήτων του ελληνικού δημοσίου στο «υπερταμείο», σχολίασε η δήμαρχος, θα είναι ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα στην τοπική αυτοδιοίκηση, μετά τη νέα και μεγαλύτερη περικοπή στην κρατική χρηματοδότηση των Δήμων το έτος 2019, η οποία θα ανέλθει στα εννιακόσια εκατομμύρια ευρώ!

Η Δ. Τσανάκα ενημέρωσε, ακόμα, το δημοτικό συμβούλιο, για τη συνάντηση που έκανε με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, για το οξύ πρόβλημα με τους αθίγγανους στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ σημείωσε ότι η μελέτη για την «ήπια» παρέμβαση στην πλατεία εγκρίθηκε από το αρχιτεκτονικό συμβούλιο και θα αρχίσει ίσως και εντός του Οκτωβρίου. Η πλατεία Ελευθερίας, τόνισε, θα γίνει πλατεία για τους Καβαλιώτες και πρόσθεσε: «Ελπίζω ο εισαγγελέας να μας βοηθήσει».

Ένταση προκλήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων, με αφορμή την επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, με την οποία ζητάει από τους αιρετούς και τους υποψήφιους στις δημοτικές εκλογές, να ενημερώνονται μόνο για τα προβλήματα και μόνο από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων εκτός του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων.

Η επιστολή εστάλη, μετά τη δημοσιοποίηση της επίσκεψης που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» και υποψήφιος δήμαρχος, Μάκης Παπαδόπουλος, σε σχολική μονάδα του Δήμου Καβάλας εντός του ωραρίου λειτουργίας και τη συζήτηση που είχε με μαθητές μέσα στη σχολική αίθουσα. Ο Μάκης Παπαδόπουλος ισχυρίστηκε ότι ζήτησε και πήρε την άδεια του διευθυντή του σχολείου, αλλά ο συνάδελφος του, δημοτικός σύμβουλος, Πέτρος Πετρόπουλος, που είναι πρόεδρος στην δημοτική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τον διέψευσε. «Λέτε ψέματα. Αυτά που είπατε είναι ψευδή», απάντησε, σε υψηλό τόνο, ο Μάκης Παπαδόπουλος και κατηγόρησε για προβοκάτσια τον επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», Βαγγέλη Παππά, ο οποίος ζήτησε από τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, να μάθει τι ακριβώς συνέβη στο σχολείο.

Στην αρχή της συνεδρίασης, η Δ. Τσανάκα κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους, να δείξουν τη στήριξη τους και τη συναδελφική αλληλεγγύη προς τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, Μπάμπη (Χαράλαμπο) Τριανταφυλλίδη, ο οποίος διώκεται πειθαρχικά από την Υπηρεσία του, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, διότι σε μία εφημερία του ως νοσοκομειακός γιατρός παραβρέθηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Περισσότερες εξηγήσεις έδωσε ο ίδιος ο Μπάμπης Τριανταφυλλίδης, ενώ δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε υψηλότερο επίπεδο τη δίωξη, ζητώντας την παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.)

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στ. Κασσελάκης στο ENA Channel : Η ανταπόκριση του κόσμου μεγάλη, είμαι αισιόδοξος για Ευρωεκλογές

Στην πόλη της Καβάλας περιόδευσε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Ο κ. Κασσελάκης περπάτησε στην αγορά της Καβάλας και συνομίλησε με πολίτες ενώ στην συνέχεια εγκαινίασε και το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κανάρη.

Σε συνέχεια σε δηλώσεις του στο ENA Channel ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις επικείμενες ευρωεκλογές λόγω της μεγάλης θετικής ανταπόκρισης από τον κόσμο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παρέδωσε 4 μηχανές στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ο Alex Haditaghi

Στην παράδοση τεσσάρων μηχανών προς την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο επιχειρηματίας Alexander Haditaghi.

Ο κ. Haditaghi πρόκειται να προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών στήριξης στην τοπική κοινωνία (αναμένεται αντίστοιχη ενέργεια από τον ίδιο και στον τομέα της υγείας) και η παράδοση των μηχανών στην Αστυνομική Διεύθυνση είναι η πρώτη από αυτές.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κυψέλη: Η στιγμή της σύλληψης του οδηγού με το τζιπ που χτυπούσε διαδοχικά σταθμευμένα οχήματα

Τρελή πορεία ακολούθησε ο μεθυσμένος οδηγός ενός τζιπ μέρα μεσημέρι στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός προσπάθησε να μπει με μεγάλη ταχύτητα στην οδό Κεφαλληνίας στην Κυψέλη με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να πέσει πάνω σε σταθμευμένα όχημα προκαλώντας μικρές και μεγάλες υλικές ζημιές.

Οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν έντρομοι στα μπαλκόνια τους για να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί καθώς άκουσαν έναν μεγάλο κρότο και αντίκρισαν το μαύρο όχημα να χτυπά διαδοχικά τα σταθμευμένα οχήματα.

Διερχόμενοι πολίτες κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον οδηγό και να τον κρατήσουν στο σημείο ώστε να μην διαφύγει και να συλληφθεί από τους αστυνομικούς.

newsbomb.gr

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en