Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καμμένος | Απαξιώ να απαντήσω στις τουρκικές δηλώσεις

image_print

«Ψήφιση προληπτικών μέτρων δεν προβλέπεται ούτε από το ευρωπαϊκό, ούτε από το εσωτερικό Δίκαιο», τόνισε, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στη «Real News».

Υπογράμμισε ότι «την κόκκινη γραμμή την βάζουμε ως εθνική γραμμή», προσθέτοντας πως «μείωση αφορολόγητου, χωρίς μείωση του ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ, ή του φόρου των επιχειρήσεων που μπορεί να φέρει την ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτή καμία αλλαγή», είπε, επίσης, ο κ. Καμμένος σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια, ιδιαίτερα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σημειώνοντας ότι έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις και προσθέτοντας: «Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για τη συνεργασία, που εξάλλου έχει υιοθετηθεί πλήρως από τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τον κ. Σόιμπλε ως «πρόβλημα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια τη Γερμανία και την ΕΕ», υποστηρίζοντας ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μετά την απόφαση να μην είναι υποψήφιος για την Προεδρία ή την Καγκελαρία της Γερμανίας, «προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα για να διατηρείται στη δημοσιότητα. Αυτό όμως, δεν μπορούν να το πληρώσουν η Ελλάδα, η ΕΕ και οι λαοί».

Σε ό,τι αφορά τη στάση των δανειστών, είπε ότι πρέπει να είναι συνεπείς στις υποσχέσεις τους και σε αυτό που έχουν υπογράψει.

Αναφορικά με τις σχέσεις ΗΠΑ- ΕΕ, ο κ. Καμμένος είπε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ «κινείται προς την κατεύθυνση της ρήξης με την πολιτική της “γερμανοποίησης” της ΕΕ, της κατάργησης των εθνών-κρατών, της διατήρησης της εθνικής ταυτότητας και σε διαφορετική λογική από εκείνη της παγκοσμιοποίησης».

Ερωτηθείς αν «κινδυνεύει με διάλυση η Ευρώπη», είπε ότι «η Ευρώπη των εθνών- κρατών θα μείνει ζωντανή. Η Ευρώπη της κατάργησης της εθνικής ταυτότητας έχει ήδη διαλυθεί».

Αναφορικά με την ανάγκη ύπαρξης «plan B για το ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή ή διάλυσης της Ευρωζώνης», ο κ. Καμμένος, αφού επέκρινε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ότι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το ευρώ για να επικυριαρχήσει στην Ευρώπη, τόνισε ότι «ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή δεν υφίσταται», και πρόσθεσε ότι «η διάλυση της Ευρωζώνης θα γίνει μόνο αν η Γερμανία υιοθετήσει την πολιτική Σόιμπλε και όχι την αρχή της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής κα της διατήρησης της Ευρωζώνης των ίσων».

Εξάλλου, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε την επίσκεψη της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας στα Ίμια ως προκλητική ενέργεια «που μάλλον έχει ως αποδέκτη το εσωτερικό της Τουρκίας», ενώ αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και του πρωθυπουργού της Τουρκίας, είπε: «Απαξιώ να απαντήσω σε τέτοιου είδους δηλώσεις».

Υπογράμμισε ότι «γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν», ενώ ερωτηθείς αν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση είπε «απόλυτα».

Ο κ. Καμμένος τάχθηκε υπέρ της επέκτασης των αμυντικών συμφωνιών, ιδιαίτερα με τις ΗΠΑ, προς διασφάλιση της ενίσχυσης του αμυντικού οπλοστασίου της χώρας.

Επισήμανε ότι «οι ισορροπίες στο Αιγαίο δεν πρέπει να διαταραχθούν, προς όφελος όλων, και ιδιαίτερα της Δύσης», τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ με τη νέα διοίκηση Τραμπ έχουν αντιληφθεί ότι η Ελλάδα «αποτελεί κέντρο σταθερότητας και ισορροπίας στην ευρύτερη περιοχή, απέναντι σε έναν επικίνδυνα διαδεδομένο ισλαμικό φονταμενταλισμό».

Χαρακτήρισε την προεδρία Τραμπ ως «όχι απλώς θετική, αλλά καθοριστική εξέλιξη για τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ελλάδας στην περιοχή».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο «ανοίγματος της “κάνουλας” των προσφυγικών ροών» από την Τουρκία ως αντίποινα για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, είπε ότι η Τουρκία «θα πρέπει να αντιληφθεί ότι στην Ελλάδα η δικαστική εξουσία είναι διαχωρισμένη από την εκτελεστική», προσθέτοντας ότι τόσο η Γερμανία, όσο και το Βέλγιο, αλλά και άλλες χώρες, όπου υπάρχουν Τούρκοι στρατιωτικοί, «προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν εκδίδουν τους Τούρκους στρατιωτικούς με αποφάσεις των ανεξάρτητων Αρχών της Δικαιοσύνης κάθε χώρας».

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη περί επιβολής «μικρών ποινών» στους στρατιώτες που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό, είπε ότι επιβλήθηκαν οι ανώτερες δυνατές πειθαρχικές ποινές που εξαντλούν τις δυνατότητες που δίνει η νομοθεσία, ενώ «από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη είναι αυτή που έχει αναλάβει την υπόθεση».

Σε ό,τι αφορά την εσωτερική πολιτική και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη «ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε ότι «συνεργασία με το κομφούζιο που έχει πλέον υιοθετήσει η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα υπάρξει ποτέ».

Προηγουμένως, είχε αναφέρει ότι «η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει την πολιτική της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Έχει μετατραπεί σε μόνιμο συνήγορο του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και του Κ. Σημίτη, έχει υιοθετήσει τις πολιτικές εκείνων που πολέμησαν τον Κώστα Καραμανλή και των υβριστών του, με ακροδεξιά στοιχεία, όπως ο κ. Βορίδης», ενώ χαρακτήρισε ως «ταφόπλακα της ΝΔ» την συνεργασία της με «τους νεοφιλελεύθερους που στο παρελθόν την είχαν προδώσει, δηλαδή τον κ. Σκυλακάκη, την κ. Ξαφά και τον κ. Αβραντίνη».

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΕΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Ιρανική πυραυλική επίθεση κατά αμερικανικών βάσεων – Η CENTCOM ανακοίνωσε αναχαίτιση όλων των βαλλιστικών

Εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση που αποδίδεται στο Ιράν
image_print

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώθηκε εκ νέου, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (CENTCOM), σημειώθηκε πυραυλική επίθεση από το Ιράν εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην περιοχή.

Η CENTCOM ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης εκτόξευσαν πολλαπλούς βαλλιστικούς πυραύλους στο πλαίσιο, όπως υποστηρίζει, μιας «αιφνιδιαστικής επίθεσης» κατά αμερικανικών δυνάμεων. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, όλοι οι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν επιτυχώς, ενώ δεν έγινε γνωστό να υπάρχουν απώλειες ή ζημιές.

Παράλληλα, η αμερικανική διοίκηση υπογράμμισε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή παραμένουν σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις.

Η νέα αυτή εξέλιξη καταγράφεται λίγες ημέρες μετά την προσωρινή αποκλιμάκωση που είχε ακολουθήσει δύο εβδομάδες αμερικανικών βομβαρδισμών και ιρανικών αντιποίνων. Η Ουάσιγκτον είχε αναστείλει τις επιθέσεις της στην ιρανική επικράτεια, δηλώνοντας ότι επιδιώκει να δώσει εκ νέου χώρο στη διπλωματία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι οι συνομιλίες με την Τεχεράνη παρουσιάζουν «καλές πιθανότητες» επιτυχίας, ενώ την Τρίτη υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τις δύο πλευρές να χαρακτηρίζουν τη συνάντησή τους θετική.

Την ίδια ώρα, η ευρύτερη περιοχή εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης έντασης, καθώς οι συγκρούσεις επεκτείνονται και σε άλλα μέτωπα, μεταξύ αυτών και στην Υεμένη, όπου συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους αντάρτες Χούθι, που πρόσκεινται στο Ιράν, και τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την ιρανική πλευρά σχετικά με την ανακοίνωση της CENTCOM για την πυραυλική επίθεση, ενώ οι εξελίξεις παρακολουθούνται στενά από τη διεθνή κοινότητα.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνταγματική Αναθεώρηση: Στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία για 33 άρθρα

image_print

Στην πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση προχωρά σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου, η Ολομέλεια της Βουλής, με τους βουλευτές να καλούνται να αποφασίσουν ποιες από τις προτεινόμενες διατάξεις θα κριθούν αναθεωρητέες. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά συνολικά 33 άρθρα του Συντάγματος.

Μεταξύ των σημαντικότερων αλλαγών που βρίσκονται στο τραπέζι είναι το άρθρο 86 για την ποινική ευθύνη υπουργών, το άρθρο 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, καθώς και αλλαγές που αφορούν την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Η σημερινή Βουλή θα καθορίσει ποια άρθρα μπορούν να αναθεωρηθούν, ενώ το τελικό περιεχόμενο των αλλαγών θα αποφασιστεί από την επόμενη, Αναθεωρητική Βουλή, μετά τις εθνικές εκλογές.

Στο βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τοποθετήθηκε και ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, παρουσιάζοντας τις θέσεις του για τις προωθούμενες θεσμικές αλλαγές.

Η διαδικασία έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς οι συσχετισμοί της πρώτης ψηφοφορίας θα επηρεάσουν και τις πλειοψηφίες που θα απαιτηθούν στην επόμενη Βουλή για την οριστική αναθεώρηση των επιμέρους άρθρων.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μητσοτάκης από Αυστρία: «Η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει περισσότερο στην άμυνα»

image_print

Την ανάγκη η Ευρώπη να αναλάβει μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την ασφάλεια και την άμυνά της υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον καγκελάριο της Αυστρίας Κρίστιαν Στόκερ στο Σάλτσμπουργκ.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η ευρωπαϊκή άμυνα, το μεταναστευτικό, η ανταγωνιστικότητα και η ενέργεια, με τις δύο πλευρές να επισημαίνουν την ανάγκη στενότερης συνεργασίας Ελλάδας και Αυστρίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να επενδύσει περισσότερο στις αμυντικές της δυνατότητες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να έχει πρακτικό αντίκρισμα, ιδιαίτερα για χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο Κρίστιαν Στόκερ αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Αυστρίας προς την Ελλάδα για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en