ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καμία πρόβλεψη για το υπό ανέγερση κολυμβητήριο στον Δήμο Σερρών

Το νέο κλειστό κολυμβητήριο του Δήμου Σερρών είναι ένα έργο, η κατασκευή του οποίου είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2004, με κύριο στόχο την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της περιφέρειας, ως αντιστάθμισμα στα μεγάλα αθλητικά έργα, που γίνονταν στην Αθήνα και τις άλλες Ολυμπιακές πόλεις, στα πλαίσια της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Λόγω της εξάντλησης των πιστώσεων του προγράμματος, η αποπεράτωσή του δεν κατέστη εφικτή και η σύμβαση λύθηκε.

Σε σχετική ερώτησή μου, που κατατέθηκε στις 09/03/2016, η απάντηση που δόθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό ανέφερε ότι θα αξιολογούσε το αίτημα χρηματοδότησης με βάση την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, προκειμένου να συνεχιστεί η σταδιακή διαδικασία αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας και στο πλαίσιο της ισότητας και της γεωγραφικής εκπροσώπησης όλων των περιοχών ανά την επικράτεια, ώστε κάθε Έλληνας πολίτης να εκπληρώσει το συνταγματικό του δικαίωμα για πρόσβαση στον αθλητισμό.  

Εντούτοις όμως, μέχρι και σήμερα το επίμαχο κολυμβητήριο, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, παραμένει ημιτελές με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία, αφού ως έργο ανάπτυξης, αφενός θα μπορεί να αποτελέσει, μαζί με το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, πόλο έλξης για τον αθλητικό τουρισμό, αφετέρου θα καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο των πολιτών όλου του Νομού, αλλά και των Σερραϊκών Συλλόγων, οι οποίοι έχουν παράδοση στα υδάτινα αθλήματα.

Κατόπιν τούτων και με δεδομένο ότι το νέο κλειστό κολυμβητήριο του Δήμου Σερρών ξεκίνησε να κατασκευάζεται με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  • Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε, προκειμένου να ολοκληρωθεί το νέο κλειστό κολυμβητήριο του Δήμου Σερρών;
  • Προτίθεστε να χρηματοδοτήσετε το εν λόγω έργο, ώστε επιτέλους να παραδοθεί προς χρήση από το ευρύ κοινό;
  • Τίθεται θέμα χρηματοδότησης του έργου μέσω σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα;

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version