ΚΑΒΑΛΑ

Καλός καιρός, καλή παρέλαση με πολύ κόσμο

Πολύ καλός καιρός επικράτησε στην Καβάλα το πρωί και το μεσημέρι της Παρασκευής  με αποτέλεσμα πλήθος κόσμου να βρεθεί στην παραλιακή οδό για την καθιερωμένη παρέλαση. Με αυτήν την αφορμή υπήρξαν καλά νέα και για τους επαγγελματίες μιας κι ο κόσμος έμεινε εκτός οικίας για περισσότερη ώρα. Κινήθηκε κυρίως στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της Παρασκευής εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης. Ο κ. Μπόλαρης θα επανέλθει στην περιοχή την Δευτέρα (31/10) προκειμένου να επισκεφθεί τη Θάσο για θέματα αρμοδιότητας του, θέματα που έχουν σχέση με την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους επλήγησαν από τις φωτιές του περασμένου Σεπτέμβρη.

Στην εξέδρα των επισήμων της παρέλασης ήταν επίσης οι βουλευτές Εμμανουηλίδης- Παπαφιλίππου, η Δήμαρχος με πολλούς αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Κώστας Αντωνιάδης, περιφερειακοί σύμβουλοι και άλλοι. Η εξέδρα δεν γέμισε, αρκετές καρέκλες έμειναν κενές.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων άρχισε το πρωί με την δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου. Συνεχίστηκε με επιμνημόσυνη δέηση στον δημοτικό κήπο. Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων άπαντες κινήθηκαν στην παραλιακή οδό Εθνικής Αντίστασης για την παρέλαση. Η παρουσιάστρια της οποίας (δημοσιογράφος Βιβή Σοφιανού) είπε ξεκάθαρα ότι παρά τα όσα ακούγονται οι παρελάσεις πρέπει να συνεχιστούν. Πρώτη παρέλασε η Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας. Η παρέλαση διήρκεσε λίγο περισσότερο από μία ώρα. Περίπου 30 λεπτά έκαναν παρέλαση οι σύλλογοι. Το υπόλοιπο διάστημα αφορούσε μαθητές και τμήματα στρατού. Πρώτος σύλλογος παρέλασε ο Ερυθρός Σταυρός. Αμέσως μετά το Λύκειο των Ελληνίδων. Ο πρόεδρος της Λέσχης Ποντίων Κ. Χαρπαντίδης συνόδευε το τμήμα παρέλασης του συλλόγου, το οποίο είχε σημαιοφόρο τον Μπάμπη Παναγιωτίδη. Μικρό ήταν το τμήμα του συλλόγου Θεσσαλών, δεν έκανε παρέλαση ο Σύλλογος Πελοποννησίων.  Στους συλλόγους Εβριτών- Αγίας Παρασκευής και Ποταμουδίων σημαιοφόρος ήταν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Όρθιοι οι επίσημοι χειροκρότησαν μαθητές- εκπαιδευτικούς- γονείς του Ειδικού Σχολείου και του Ειδικού Γυμνασίου. Ένας αδέσποτος σκύλος «συνόδευσε» τους μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου, όταν αυτοί περνούσαν από την εξέδρα των επισήμων. Το γεγονός προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά, σε ορισμένες περιπτώσεις γονείς δεν είχαν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν τα παιδιά τους γεγονός που δημιούργησε ένταση ανάμεσα σε αυτούς και τους αστυνομικούς που τους το απαγόρευσαν.

Οι βουλευτές Μορφίδης και Παναγιωτόπουλος ήταν στην παρέλαση της Ελευθερούπολης. Μετά το τέλος της παρέλασης στην πόλη μας, οι επίσημοι έκαναν δηλώσεις για την εθνική επέτειο. Ο κ. Μάρκος Μπόλαρης αναχώρησε αμέσως για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Οι απολυμένοι της ΒΦΛ παρακολούθησαν την παρέλαση από το μπαλκόνι των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο κάνουν κατάληψη. Εκεί κρέμασαν πανό με συνθήματα κατά του κ. Λαυρεντιάδη, προκειμένου να τα δουν οι θεατές της παρέλασης.

 

 

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version