ΕΒΡΟΣ

Καλογήρου για προσφυγικό | Να επανεξεταστεί το θέμα του φράχτη του Έβρου

Να επανεξεταστεί το θέμα του φράχτη του Έβρου, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που υψώθηκε, έως σήμερα, έχουν αλλάξει οι συνθήκες και αυτή τη στιγμή έχουμε τον πόλεμο στη Συρία, ζητά η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Ο φράχτης αναγκάζει τους πρόσφυγες να προσπαθούν να περάσουν τα νερά του Αιγαίου για να εισέλθουν στην Ευρώπη και αυτή η διαδρομή εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τις ζωές τους. Σε καθημερινή βάση υπάρχουν ναυάγια και χάνουν τις ζωές τους μικρά παιδιά, έως και ηλικιωμένοι.

Η πτώση του φράχτη επομένως, θα ανοίξει έναν πιο ασφαλή δρόμο για τους πρόσφυγες. Να σημειωθεί όμως ότι, σε συνέντευξή του στο «Βήμα», ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας είπε ότι «υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που σε αυτή τη φάση δεν καθιστούν πρόσφορη την ιδέα να ανοίξει ο Έβρος».

Από την πλευρά της η κ. Καλογήρου, όπως και πολλές άλλες πολιτικές κινήσεις και προσωπικότητες, επαναλαμβάνει το αυτονόητο: «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θα πρέπει επιτέλους να υπάρξουν συγκεκριμένα έργα και όχι μόνο διαπιστώσεις, διότι χάνουν άνθρωποι τη ζωή τους».

Ας δούμε αναλυτικότερα, τη δήλωση που έκανε στην «Εφημερίδα των Συντακτών»:
«Έχει φτάσει η στιγμή που πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα του φράχτη του Έβρου, καθόσον οι συνθήκες έχουν πλέον αλλάξει από τότε που φτιάχτηκε. Σήμερα έχουμε πόλεμο στη Συρία. Έχουμε χιλιάδες ανθρώπων που προσπαθούν να περάσουν τα νερά του Αιγαίου. Έχουμε σχεδόν σε καθημερινή βάση ναυάγια, όπου χάνουν τη ζωή τους μικρά παιδιά, νέοι άνθρωποι αλλά και ηλικιωμένοι. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θα πρέπει επιτέλους να υπάρξουν συγκεκριμένα έργα και όχι μόνο διαπιστώσεις, διότι χάνουν άνθρωποι τη ζωή τους, αλλά και η κοινωνία και η οικονομία των νησιών επιβαρύνεται καθημερινά όλο και περισσότερο. Περιμένουμε από τη Διεθνή Κοινότητα να αναλάβει πρωτοβουλίες για να σταματήσει επιτέλους αυτό το δράμα».

aftodioikisi.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version