ΑΠΟΨΕΙΣ

Καλή χρονιά τσογλάνια…!!!

Tου Αλέξη Πολίτη 

Πρωτοχρονιάτικη ατμόσφαιρα στους δρόμους, χιλιάδες φωτάκια αναμμένα, χιονάνθρωποι με καρότα για μύτη, παχύσαρκοι μπουχέσηδες «Άγιοι Βασίληδες» με χοληστερίνη στα ύψη, έλκηθρα, γιρλάντες και χαρούμενες μελωδίες συνθέτουν ένα «και καλά» εορταστικό σκηνικό. Το σωτήριο, δόξα τω Στουρνάρα, 2013 μας αφήνει χρόνους για να δώσει τη σκυτάλη στο ακόμα πιο σωτήριο, με ακόμα μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα, 2014.

Οι καζαμίες, οι χαρτορίχτρες, οι ψεύτες όλου του κόσμου, ο Αντώνης Σαμαράς κι ο Αλέφαντος προβλέπουν απογείωση, ο αξιολάτρευτος Βενιζέλος εξακολουθεί να εξουσιάζει κουνώντας μας επιδεικτικά το δάκτυλο, ενώ εμείς οι ακραίοι τσόγλανοι προβλέπουμε προσγείωση σε μια λίμνη από αιθαλομίχλη, καρκίνο του πνεύμονα και σκατά.

Τέλειωσε άλλη μια χρονιά απάτης κι όχι αγάπης ενός λαού με προγόνους ηγέτες λαμπρούς και απογόνους εξουσιαστές κλαρινογαμπρούς. Πρέπει, όμως, να σας αφήσω. Ότι κατέφθασε ο διανομέας πετρελαίου με το βυτίο του για να μου γεμίσει τη δεξαμενή με φτηνό επιδοτούμενο πετρέλαιο θέρμανσης. Στο σπίτι φυσικό αέριο έχω. Για να θερμάνω την πισίνα το θέλω. Σαν γνήσιο αριστερό τσογλάνι.

1. Αν μια κοινή εικόνα αξίζει 1.000 λέξεις, σας αφήνω με τρεις φωτογραφίες, ισχύος εκατομμυρίων λέξεων και αξίας ανεκτίμητης. Πήγα πρόσφατα να προσευχηθώ στην Παναγία Σουμελά. Το επιβλητικό θαυματουργό ψηφιδωτό στην οροφή του ναού συμβολίζει τόσο, μα τόσο, γλαφυρά τη γύμνια, τη βλακεία και την αβάσταχτη ελαφρότητα του «είναι» μας. Ολόκληρη η Μεταπολίτευση σε δυο εικόνες… Η Παναγία να κόβει χρόνια από μας και να τα δίνει στους ευεργέτες της Ορθοδοξίας… Ξεράστε μαζί μου.

2. Σε έναν κόσμο κλεφτών, η μόνη αμαρτία είναι η βλακεία. Τέλος.

Πηγή: KavalaPress.gr

Play Previous 1/2 Next Close

Πηγή: KavalaPress.gr

Πηγή: KavalaPress.g

3. Μην ξεχνάτε ότι αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη τις γιορτές είναι αληθινούς ανθρώπους, όχι αντικείμενα.Κι ότι σημασία δεν έχει τι βρίσκεται κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά ποιοι είναι γύρω από αυτό.

Καλή χρονιά τσογλάνια μου, καλή χρονιά σε όλη τη στάνη…

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version