Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καιρός: Ιστορικός παγετός σε όλη τη χώρα – Δριμύ ψύχος και χιόνια

image_print

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες – Έρχεται το σφοδρότερο κύμα ψύχους των τελευταίων ετών – Ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας θα πέσει στους -22 βαθμούς Κελσίου! Ισχυρές χιονοπτώσεις και στην Αθήνα – Ποιες περιοχές θα «θαφτούν» στο χιόνι

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και βόρειους ισχυρούς ανέμους. Ο καιρός θα ξεκινήσει να αλλάζει αρχικά με βροχές και καταιγίδες από τη δυτική και νότια Ελλάδα, αλλά και το ανατολικό Αιγαίο.

Πότε τα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» την Ελλάδα

Νέο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να πλήξει τη χώρας μας τις επόμενες ημέρες, με τα φαινόμενα, ειδικά στην Ήπειρο, την κεντρική και βόρεια Ελλάδα να είναι πολύ έντονα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το σύστημα που έρχεται από τα βόρεια θα αρχίσει να «χτυπά» τη χώρα μας από την Πέμπτη, με πολικές θερμοκρασίες που σε ορισμένες περιοχές θα αγγίξουν ακόμα και στους -22 βαθμούς κελσίου.

Η κακοκαιρία θα πλήξει περισσότερο την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, με την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη, Θράκη, τη Θεσσαλία και τη Στερεά να δέχονται το μεγαλύτερο ψύχος. Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα πληγούν περισσότερο ενώ σε όλη τη χώρα ο υδράργυρος θα πέσει 10 – 15 βαθμούς. 

Στην Αττική το θερμόμετρο θα πέσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, ακόμα και στους -10 βαθμούς στην Πάρνηθα και την Πεντέλη όπου σίγουρα θα έχουμε νέες χιονοπτώσεις και χιονόστρωση.

Χιόνια θα έχουμε και στα βόρεια προάστια όπου ενδέχεται να το στρώσει και πάλι, ενώ και στο κέντρο της Αθήνας το θερμόμετρο θα πέσει κάτω από το μηδέν. Οι χιονοπτώσεις δεν θα είναι όσες την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά το κρύο θα είναι πολύ πιο έντονο και για τουλάχιστον 4 ημέρες.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από το βράδυ της Πέμπτης με ισχυρές βροχοπτώσεις. Σταδιακά και από τη βόρεια Ελλάδα θα ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Στη βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο θα το στρώσει ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Το κύμα ψύχους θα επεκταθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα την Παρασκευή, η οποία αναμένεται να είναι η πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα.

Ο χιονιάς θα επιμείνει όμως όλο το Σαββατοκύριακο αλλά και τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, με τα φαινόμενα να υποχωρούν από την Τρίτη και μετά.

Τι αναφέρει η τμηματάρχης της ΕΜΥ

Σύμφωνα με δηλώσεις στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Χρυσούλας Πέτρου, τμηματάρχη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), από το απόγευμα της Πέμπτης (05/01/2017) και από την βορειοδυτική Ελλάδα οι βροχές θα μετατραπούν σε έντονες χιονοπτώσεις, οι οποίες μάλιστα θα επεκταθούν και στα πεδινά, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα γίνουν ακόμα πιο έντονα.

Την Παρασκευή, ημέρα των Φώτων, η Ελλάδα θα είναι χωρισμένη στα δύο με τις βορειοδυτικές περιοχές να πλήττονται από έντονες χιονοπτώσεις και τις ανατολικές από ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα επεκταθούν και στη νότια Ελλάδα.

«Φανταστείτε μία νοητή γραμμή από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Μεθώνη, όπου από τη μία πλευρά θα χιονίζει και από την άλλη θα βρέχει, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ολόκληρη την χώρα», σημείωσε η κ. Πέτρου.

Το Σάββατο οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην Αττική και τις γύρω περιοχές τα φαινόμενα των χιονοπτώσεων θα είναι ισχυρά, ενώ σταδιακά από το απόγευμα θα αρχίσει η εξασθένισή τους στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Στη συνέχεια της ημέρας, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ελλάδας.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν εξασθενημένα στην ανατολική και νότια Ελλάδα, ενώ σταδιακά ο καιρός θα εμφανίσει σημάδια βελτίωσης.

Ο χάρτης χιονιού του Σάκη Αρναούτογλου για το βράδυ της Πέμπτης

Έναν χάρτη χιονιού ανέβασε το μεσημέρι της Τρίτης (3/1/2017) στην σελίδα του στο facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του γνωστού μετεωρολόγου:

Σιβηρία η χώρα: Πού θα δείξει -22 βαθμούς Κελσίου

Σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες αυτές θα κινηθούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στις περισσότερες περιοχές ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο υδράργυρος δεν θα ανέβει πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, ενώ θα υπάρξουν και περιοχές κυρίως της βόρειας Ελλάδας όπου το θερμόμετρο θα δείξει ακόμα και -20 βαθμούς Κελσίου.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) βρίσκεται σε ετοιμότητα και αύριο, Τετάρτη (04/01/2017) αναμένεται να εκδώσει νέο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Δείτε εδώ πού θα χτυπήσει ο χιονιάς

«Βόμβα» Καλλιάνου – Έρχεται το σφοδρότερο κύμα ψύχους των τελευταίων 11 ετών

Σιβηρία θα θυμίζει σε λίγες ώρες η χώρα! Έρχεται το σφοδρότερο κύμα ψύχους, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο. Μάλιστα με σημερινή (03/01/2017) ανάρτηση στο Facebook προειδοποίησε πως θα καταγραφούν αρνητικές θερμοκρασίες ρεκόρ, με τον υδράργυρο θα πέφτει ακόμα και στους 22 βαθμούς υπό το μηδέν, ενώ μίλησε για χιόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δείτε εδώ την προειδοποίηση – «βόμβα» του Καλλιάνου

Πόσο θα δείξει ο υδράργυρος στη Θεσσαλονίκη

Για δραματική πτώση της θερμοκρασίας τα Θεοφάνεια κάνει λόγο ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθηγητής Θεόδωρος Καρακώστας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε πως στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος θα πέσει στους -8 βαθμούς Κελσίου.

«Μάλιστα, φαίνεται από τα Θεοφάνια και μετά να έχουμε μια πολύ δραματική πτώση της θερμοκρασίας σε αρνητικές τιμές που μπορεί να φτάσουν για τη Θεσσαλονίκη τους -5 με -8 βαθμούς Κελσίου για τις επόμενες μέρες μέχρι και την 8η Ιανουαρίου», επισημαίνει ο κ. Καρακώστας.

Ωστόσο, ο ίδιος διευκρινίζει ότι είναι αρκετά νωρίς για να δοθεί μια ακριβέστατη πρόγνωση σχετικά με την ένταση των καιρικών φαινομένων και σημειώνει ότι πιο ασφαλείς προβλέψεις θα μπορούν να γίνουν την Πέμπτη. Παράλληλα, τονίζει ότι οι παραπάνω εκτιμήσεις βασίζονται σε μετεωρολογικά μοντέλα και «γενικώς τα μετεωρολογικά μοντέλα έχουν μια τάση να επιδεινώνουν τον καιρό σε συνάρτηση με το χρόνο». Διατυπώνει, άλλωστε, την προσωπική του άποψη ότι δεν θα είναι τόσο πολύ κρύα η ατμόσφαιρα όσο εκτιμούν τα εν λόγω μοντέλα.

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πως βλέπουν οι πολίτες την δημιουργία νέων κομμάτων;

image_print

Η συζήτηση γύρω από τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων παραμένει έντονη, με τις απόψεις των πολιτών να ποικίλλουν.

Για αρκετούς, η εμφάνιση νέων πολιτικών σχηματισμών αποτελεί μια ευκαιρία ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού και έκφρασης διαφορετικών προτάσεων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου αρκετοί δηλώνουν απογοητευμένοι από τα υπάρχοντα κόμματα.

Άλλοι, ωστόσο, εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί, εκφράζοντας την άποψη ότι η δημιουργία νέων κομμάτων από μόνη της δεν αρκεί για να επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές. Όπως υποστηρίζουν, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αξιοπιστία των προσώπων, η σαφήνεια των προγραμμάτων και η δυνατότητα υλοποίησης των δεσμεύσεων που αναλαμβάνονται.

Δεν λείπουν και εκείνοι που θεωρούν ότι η πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού μπορεί να δυσκολέψει τη διαμόρφωση σταθερών κυβερνήσεων και να δημιουργήσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα. Από την άλλη πλευρά, αρκετοί πολίτες εκτιμούν ότι ο πολιτικός ανταγωνισμός μπορεί να λειτουργήσει θετικά, ωθώντας όλα τα κόμματα να παρουσιάσουν πιο ουσιαστικές προτάσεις και να βρίσκονται πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η δημόσια συζήτηση γύρω από την ίδρυση νέων πολιτικών σχηματισμών συνεχίζεται, με τους πολίτες να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να αξιολογούν τις νέες πρωτοβουλίες με βάση τις θέσεις, τις προτάσεις και την αξιοπιστία τους.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξάνθη: Δύο καταστηματάρχες πούλησαν αλκοόλ σε ανήλικο και κατέληξαν στο κρατητήριο

image_print

Σε εξέλιξη η προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης.

Δύο συλλήψεις πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιουλίου 2026 οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης, στο πλαίσιο ελέγχων για την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την πώληση αλκοολούχων ποτών σε ανηλίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ιδιοκτήτες καταστημάτων, καθώς διαπιστώθηκε ότι προέβησαν στην πώληση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικο.

Η διάθεση αλκοόλ σε ανηλίκους αποτελεί σοβαρή παράβαση της νομοθεσίας και οι έλεγχοι των αστυνομικών αρχών συνεχίζονται με στόχο την προστασία των ανηλίκων και την τήρηση της νομιμότητας στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης.

Σύνταξη άρθρου : Στελλίνα Γκοτζαμάνη

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ήρθε η υπογραφή της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση μέρους της Ακτής Καλαμίτσας

image_print

Θετικές εξελίξεις καταγράφονται για την Ακτή Καλαμίτσας, καθώς έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η υπογραφή από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για την παραχώρηση μέρους της ακτής.

Η είδηση ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κηπούπολης–Καλαμίτσας στην παραλία, παρουσία κατοίκων και φίλων της περιοχής. Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους παρευρισκόμενους, καθώς πρόκειται για μια εξέλιξη που αναμενόταν εδώ και καιρό.

Η παραχώρηση μέρους της Ακτής Καλαμίτσας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση και την καλύτερη διαχείριση ενός από τους πιο δημοφιλείς παραθαλάσσιους χώρους της Καβάλας. Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν άμεσα, με στόχο την αναβάθμιση της ακτής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en