ΚΑΒΑΛΑ

Καινούργια σπίτια για τους Ρομά στο Δήμο Νέστου

Σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών, της ποιότητας ζωής και, κυρίως, τη στέγαση των πληθυσμών των Ρομά που κατοικούν στους οικισμούς των δημοτικών διαμερισμάτων Πηγών, Χρυσοχωρίου και Νέας Καρυάς, θα πραγματοποιήσει τα επόμενα χρόνια ο Δήμος Νέστου.

Χθες το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε, ομόφωνα, την πρώτη πίστωση για την υλοποίηση έργου ανάπλασης στον οικισμό των Ρομά στις Πηγές, ύψους 410.000 ευρώ.

Ο Δήμος Νέστου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Σάββας Μιχαηλίδης, θα πάρει μερίδιο από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συνολικά, 18 εκατομμύρια ευρώ για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν.

Μεταξύ αυτών, πρόσθεσε, θα κατασκευαστούν και εκατό οικίες, των εκατό τετραγωνικών μέτρων καθεμία, για τη στέγαση των οικογενειών των Ρομά. Το έργο προεντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από τις επόμενες προγραμματικές περιόδους.

Ερωτηθείς, επίσης, ο Σ. Μιχαηλίδης, από τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, Νίκο Γαβριηλίδη, τι πρόκειται να κάνει φέτος η διοίκηση του Δήμου για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιοχή, απάντησε ότι πιστεύει πως η Π.Α.Μ.-Θ. θα αρχίσει εγκαίρως το έργο αυτό, αφού είναι συνεχιζόμενο από το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, εάν διαπιστωθεί καθυστέρηση στην έναρξη, συμπλήρωσε, ο Δήμος Νέστου θα προχωρήσει μόνος, διαθέτοντας το ποσό των 300.000 ευρώ, από την Σ.Α.Τ.Α. (σ.σ. Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης) που θα πάρει, για να κάνει τους απαραίτητους ψεκασμούς τον Μάρτιο.

Δήλωσε, ακόμα, ότι η διοίκηση δεν θα επιβάλλει, όπως έχουν ζητήσει κάποιοι, το λεγόμενο «κουνουπόσημο», γιατί η συγκυρία δεν επιτρέπει να προστεθούν νέα οικονομικά βάρη στους δημότες.

Επ’ ευκαιρία, επανέλαβε την πρόταση που έκανε στη διοίκηση της Π.Α.Μ.-Θ., για την εκπόνηση ενός πενταετούς σχεδιασμού, για την υλοποίηση του οποίου θα δεσμευτούν πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Την ερχόμενη εβδομάδα, τέλος, ο δήμαρχος Νέστου θα μεταβεί στην Αθήνα, με σκοπό να πραγματοποιήσει επαφές για την ίδρυση δημοτικού λιμενικού ταμείου και τη διεκδίκηση του λιμένα Κεραμωτής.

 

Πηγή: k-tipos.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version