ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθηγητής Νομικής Ρέμελης | Συνταγματικοί οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί υπό όρους

Σε δηλώσεις στο enanews.gr προχώρησε ο καθηγητής Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνος Ρέμελης.

Ο κ. Ρέμελης επισήμανε μεταξύ άλλων τα παρακάτω :

Για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις από την Δικαιοσύνη σε γενικό πλαίσιο. Υπάρχουν όμως αποφάσεις του Δικαστηρίου του Στρασβούργου οι οποίες κάνουν λόγο ότι η υποχρεωτικότητα σε εμβολιασμούς σε παιδιά είναι καθόλα συνταγματική και ειδικότερα έχει αναφέρθεί έχει και το θέμα ενός προστίμου που μπορεί να συνοδεύει ως κύρωση στον γονέα που αρνείται να εμβολιάσει το παιδί του.

Υπάρχει πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου του Στρασβούργου που θέτει τα κριτήρια ως προς την υποχρεωτικότητα. Αποκλείει τον εξαναγκαστικό εμβολιασμό, δηλαδή την χρήση βίας και τον εμβολιασμό που γίνεται χωρίς την θέληση κάποιου.

Ο εμβολιασμός ο οποίος απλώς προβλέπει την απαγόρευση σε κάποιον χώρο ή η χρήση ενός διοικητικού προστίμου δεν μπορεί να θεωρηθεί εξαναγκαστικός εμβολιασμός.

Εν κατακλείδι βάσει των όσων στοιχείων έχουμε μέχρι σήμερα και έτσι όπως βλέπουμε τις αποφάσεις του Δικαστηρίου του Στρασβούργου εάν είναι επαρκή η ανάγκη για την προστασία της Δημοσίας Υγείας τότε είναι συνταγματικοί οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί, επαναλαμβάνω υπό όρους.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version