Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καθαρισμός του Λιμένα Καβάλας από την ENERGEAN

Όπως μάθαμε από ανάρτηση του Σωτήρη Χιωτάκη, (Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ENERGEAN) την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Energean θα πραγματοποιήσει δράση καθαρισμού του Λιμένα Καβάλας.

Ποιο συγκεκριμένα ο κύριος Χιωτάκης αναφέρει στην ανάρτηση “Δύτες της εταιρείας μας μαζί με εθελοντές δύτες θα καθαρίσουν τον Κεντρικό Λιμένα της Καβάλας, με την προσδοκία ότι δεν θα χρειαστεί να το ξανακάνουν στο μέλλον… Περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες, αλλά σε κάθε περίπτωση γύρω στις 5 το απόγευμα της 5ης Ιουνίου, θα είναι χαρά μας και τιμή μας να είστε εκεί!”

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τέμπη – Ασλανίδης για Ευρωβουλή | «Λύθηκαν τα χέρια» της Ευρωπαίας Εισαγγελέως

«Στο Ευρωκοινοβούλιο βρήκαμε αυτό που δεν βρήκαμε στην Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του 26χρονου Δημήτρη, θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, αναφορικά με όσα έγιναν την Δευτέρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το αίτημα των συγγενών θυμάτων να μείνει ανοιχτή η υπόθεση και η έρευνα.

«Όλο το Ευρωκοινοβούλιο βρισκόταν στο πλευρό μας. Είναι το πιο ξεκάθαρο έγκλημα που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας», είπε ο κ. Ασλανίδης, προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση επί έναν χρόνο τώρα προσπαθεί να συγκαλύπτει. Οι Ευρωπαίοι Εισαγγελείς είναι ανώτεροι από τους Έλληνες Εισαγγελείς. Έχουν λυθεί τα χέρια της Ευρωπαίας Εισαγγελέως τώρα. Ακόμη και η Κομισιόν ήταν μαζί μας και δήλωσε υπέρ μας. Αυτό που έγινε στην Ευρωβουλή, έπρεπε να έχει γίνει πριν από έναν χρόνο στην χώρα μας».

Όπως είπε ο πατέρας του άτυχου 26χρονου, αντί να δευτερολογήσουμε με την κ. Καρυστιανού, επιλέξαμε να προβληθεί το βίντεο για το δυστύχημα και έκλαιγαν οι πάντες, ακόμη και η Πρόεδρος της Επιτροπής της Ευρωβουλής.

Σημείωσε ακόμη ότι «Αν οι υπουργοί νομίζουν ότι είναι αθώοι, να παραιτηθούν της ασυλίας τους και να δικαστούν».

Όσον αφορά τις 1,35 εκατομμύρια υπογραφές πολιτών που έχουν συγκεντρωθεί, ο κ. Ασλανίδης είπε «σε νομικό επίπεδο δεν ξέρω πως μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί: είναι 1,35 εκατομμύρια και νομίζω ότι θα φτάσουν τα 2 με 2,5 εκατομμύρια οι υπογραφές».

Τέλος ο κ. Ασλανίδης είπε ότι «από εδώ και πέρα, θα μας κατευθύνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κατώτατος μισθός | Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα αύξηση

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της προσεχούς Παρασκευής (22/03) αναμένεται να «κλειδώσει» ο νέος κατώτατος μισθός, ο οποίος θα συμπαρασύρει περισσότερα από δέκα επιδόματα, ενώ, θα επηρεάσει και τις τριετίες. Η αύξηση θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου.

Τα δέκα επιδόματα που αναμένεται να αυξηθούν και οι τριετίες:

  • Το επίδομα τακτικής επιδότησης ανεργίας: το ύψος του επιδόματος ανεργίας ορίζεται σε ποσοστό 55% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, ανεξαρτήτως του αν ο άνεργος αμειβόταν με μηνιαίο μισθό ή ημερομίσθιο (προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος).
  • Το ειδικό βοήθημα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας: ισούται με 15 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.
  • Το ειδικό εποχικό βοήθημα: το ύψος του προκειμένου για οικοδόμους ορίζεται στο 70% του 37πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη, ενώ για τα επαγγέλματα των μουσικών-τραγουδιστών, ηθοποιών κ.λπ. στο 70% του 25πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.
  • Το βοήθημα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων-ασφαλισμένων: το μηνιαίο ποσό της παροχής ισούται με το μηνιαίο επίδομα ανεργίας, το οποίο εξαρτάται από το κατώτατο νομοθετημένο ημερομίσθιο.
  • Το ειδικό βοήθημα της ΔΥΠΑ, που σήμερα ανέρχεται σε 718 ευρώ και αφορά 18.000 άτομα, μονογονεϊκές οικογένειες, θύματα έμφυλης βίας και βίας εμπορίας ανθρώπων, αποφυλακισμένους και απεξαρτημένους, το οποίο θα αυξηθεί στα 764,6 ευρώ.
  • Τα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων για απασχόληση σπουδαστών Α.Τ.Ε.Ι-ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ), που ισούνται με το 50% του 80% του νόμιμου κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη.
  • Οι αποδοχές στους μαθητές-σπουδαστές που απέχουν από την εργασία τους για συμμετοχή στις γραπτές εξετάσεις της σχολής που φοιτούν και ισούνται για τους προπτυχιακούς φοιτητές με το 30πλάσιο του νόμιμου κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και για τους μεταπτυχιακούς με το 10πλάσιο αυτού.
  • Τα προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, όπου καταβάλλεται στους ωφελούμενους αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό.
  • Τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα, που καταβάλλουν καθαρές αμοιβές οι οποίες αντιστοιχούν στις κατώτατες νομοθετημένες μεικτές αποδοχές του ανειδίκευτου εργάτη, ενώ καλύπτεται και το μη μισθολογικό κόστος.
  • Τα προγράμματα νέων θέσεων εργασίας που συνδέονται έμμεσα με τον κατώτατο μισθό, καθώς η επιχορήγηση κυμαίνεται από 50% έως 80% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

Όσον αφορά τις τριετίες, οι οποίες ενεργοποιήθηκαν εκ νέου από την 1η Ιανουαρίου 2024, ο Υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης, τόνισε πως «σημαίνει το επίδομα προϋπηρεσίας ή το επίδομα τριετίας που έχει ένας εργαζόμενος. Πότε “πάγωσαν”; Στις 14 Φεβρουαρίου 2012. Τι είπε η κυβέρνηση; Ότι από την 1η Ιανουαρίου 2024, “ξεπαγώνουν”».

«Άρα, για παράδειγμα, αν κάποιος εργαζόμενος είχε 2,5 χρόνια τη 14η Φεβρουαρίου και δεν είχε πάρει το επίδομα προϋπηρεσίας, το επίδομα τριετίας από την 1η Ιανουαρίου του 24 μετρά ένα εξάμηνο για να καλύψει την τριετία και να λάβει την αύξηση της τριετίας.

Η καταβολή των τριετιών είναι υποχρεωτική και αν κάποιος εργοδότης δεν τηρήσει το μέτρο, υπάρχουν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που ελέγχονται από την Επιθεώρηση Εργασίας», τόνισε ακόμη.

Χωρίς τριετίες: 820€ ή 830€ (από 780€).

– 1 τριετία: 902€ ή 913€ (από 858€).

– 2 τριετίες: 984€ ή 996€ (από 936€).

– 3 τριετίες: 1.066€ ή 1.079€ (από 1.014€).

– Έγγαμοι: +83€.

newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

«100 χρόνια ΤΕΕ | Εκατό χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και συνεχίζουμε»

Με την ευκαιρία του επετειακού εορτασμού για τα 100 χρόνια ΤΕΕ, υλοποιείται από τον φορέα μια πολυποίκιλη δράση ενημέρωσης του κοινού για την προσφορά του Επιμελητηρίου, φέρνοντας πιο κοντά το ΤΕΕ, τα Περιφερειακά Τμήματά του και τις Νομαρχιακές Επιτροπές στο ευρύ κοινό, με το ΤΕΕ Roadshow.

Ο Οργανισμός γιορτάζει φέτος έναν αιώνα ιστορίας και με έναυσμα τη μεγάλη αυτή επέτειο, ετοιμάστηκε, ως κύρια δράση της ενημερωτικής αυτής καμπάνιας, μια εντυπωσιακή κινητή εκδήλωση, το ΤΕΕ Roadshow που είναι μια άρτια οργανωμένη κινητή πλατφόρμα για τη διεξαγωγή των εορταστικών δράσεων και στην οποία μέσα από διαδραστικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και άλλες εκπλήξεις, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πλούσια ιστορία του ΤΕΕ αλλά και το σημαντικό έργο που προσφέρει στον τόπο.

Με κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και συνεχίζουμε», το ΤΕΕ Roadshow ταξιδεύει στην Καβάλα στις 21.03.2024 και θα είναι στη διάθεση του κοινού από ώρα 10.00΄ έως 15.00΄.

Χώρος Εκδήλωσης: Πλατεία Κανάρη επί του παραλιακού μετώπου (έμπροσθεν της σήμερα υπάρχουσας ξύλινης κατασκευής – εξέδρας).

Στη σημαντική αυτή εκδήλωση θα ήταν μεγάλη μας χαρά να υποδεχτούμε τους πολίτες της Π.Ε Καβάλας και να τους ενημερώσουμε για τους σκοπούς και το έργο του ΤΕΕ στα πλαίσια αυτού του εορτασμού!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en