Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καζάνι που βράζει η ομογένεια στις ΗΠΑ για τον Ελπιδοφόρο

Έμοιαζε με καζάνι που βράζει η ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εδώ και καιρό. Φαίνεται όμως πως η σιωπηρή περίοδος χάριτος έληξε για τον Αρχιεπίσκοπο και πλέον σηματοδοτούνται εξελίξεις. Από τη στιγμή που επιφανής επιστήμων, επιτυχημένος φαρμακοβιομήχανος και Άρχων της Μητρός Εκκλησίας, καταφέρεται ανοιχτά με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του Ελπιδοφόρου, μπορούμε με βεβαιότητα να μιλάμε πλέον για ρήξη και όχι για κρίση στις σχέσεις του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την ομογένεια.

Τα έργα και οι ημέρες Ελπιδοφόρου, από την ενθρόνισή του μέχρι σήμερα, λύπησαν, προκάλεσαν και σκανδάλισαν πολλούς. Από έντονη ανησυχία και επιφύλαξη στη στάση των Ελλήνων στην άλλη όχθη του Ατλαντικού φτάσαμε στην ολομέτωπη αντίδραση, την ανοιχτή κόντρα, όπως εκφράστηκε σε συνέντευξη που παραχωρήθηκε σε ιστορική ελληνική εφημερίδα της ομογένειας.

Η είδηση

“Ένας από τους μεγάλους ευεργέτες της Εκκλησίας και της Ομογένειας της Αμερικής, ο επιστήμων, εφευρέτης και επιχειρηματίας Δρ Σπύρος Σπυρέας, έσπασε τη σιωπή του και με αποκλειστική του συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» διεκτραγωδεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, την πορεία και τις πράξεις του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.

Η φωνή του Δρα Σπυρέα, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της μεγάλης Φαρμακοβιομηχανίας «Sigmapharm Laboratories», απηχεί τη συντριπτική πλειοψηφία των εύπορων Ελληνορθοδόξων φίλων και γνωστών του που ανήκουν στο λαϊκό Σώμα της Αρχιεπισκοπής, όπως ο ίδιος ομολογεί.

Επισημαίνεται πως πρόκειται για την πρώτη, ισχυρή και εμπεριστατωμένη κατάθεση προβληματισμού ενός εκ των πλέον επιτυχημένων και επίλεκτων μελών της Ομογένειας, με πολύχρονη διαδρομή στον Εκκλησιαστικό και Ομογενειακό βίο, θιασώτη των εθνικών θεμάτων της Ελλάδας, της Κύπρου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο Δρ Σπυρέας είναι Άρχων Ακτουάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μέλος της Ηγεσίας των 100, έχοντας καταβάλει το ολικό ποσό, και επίσης εκ των ιδρυτικών μελών του Κληροδοτήματος «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος», στο οποίο επίσης έχει καταβάλει το όλον της συμμετοχής.”

Στην Κατάνυξη έχουμε περιγράψει σε προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο Φάκελος Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Ζητείται αντίδοτο στην κατάσταση: “Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν σχετικά με το παρασκήνιο στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Σε σχετικό δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο διαβάζουμε: “Συγκεκριμένα, όπως δημοσίευσε ο «Εθνικός Κήρυκας» στην ηλεκτρονική του έκδοση από το εσπέρας του Σαββάτου 19 Μαΐου 2018 και στην έντυπη τη Δευτέρα 21 Μαΐου, ο κ. Ευστάθιος Βαλιώτης, ο οποίος ήταν ένας εκ των τιμηθέντων από τη Θεολογική Σχολή με επίτιμο Διδακτορικό δίπλωμα, έθεσε ανοιχτά δημοσίως θέμα αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Αμερικής (..).

Είπε χαρακτηριστικά πως «είναι άμεση ανάγκη η Εκκλησία μας να γίνει αυτοκέφαλη ή το Πατριαρχείο μας να μεταφερθεί στην Αμερική». Είπε ακόμα πως «δεν γίνεται να διοικούμεθα από μία μικρή ομάδα ανθρώπων που βρίσκεται στην Τουρκία, χωρίς ποίμνιο και χωρίς σκοπό, μα ούτε και έργο, καθώς και με διαφορετική ατζέντα». Ενώ διερωτήθηκε «τι θα γίνει σε μία ελληνοτουρκική σύρραξη, ποίον θα βοηθήσει η Εκκλησία μας;». Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Βαλιώτης δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «το πρόβλημα της Εκκλησίας της Αμερικής είναι ένα, πως τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει δύο Αρχιεπισκόπους, ο ένας είναι εκλεγμένος άγαμος στη Νέας Υόρκη και ο άλλος είναι έγγαμος και μένει κάπου στο Λόγκ Άϊλαντ. Ό,τι προσπάθεια κάνει ο εκλεγμένος την τορπιλίζει ο διορισμένος», πλην όμως ο κ. Βαλιώτης αρνήθηκε να τον κατονομάσει.”

Τα μελανά σημεία της θητείας Ελπιδοφόρου που φαρμάκωσαν την ομογένεια

Σταχυολογήσαμε την ουσία των καταγγελιών ενός από τους μεγάλους ευεργέτες της Εκκλησίας και της Ομογένειας της Αμερικής, Δρ Σπύρου Σπυρέα:

“Αγωνιώ και εκπλήσσομαι με τις πράξεις και τακτικές του κ. Ελπιδοφόρου που μαθαίνουμε τώρα τελευταία, οι οποίες είναι ανάρμοστες σε Χριστιανό Ιεράρχη. Δεν μπορώ να πιστέψω πως λαθέψαμε τόσοι άνθρωποι, που στην αρχή νομίζαμε ότι αυτός ο πολλά υποσχόμενος, αυτός ο καλλιεργημένος και ηλικιακά νέος Iεράρχης θα μπορούσε να γίνει το εφαλτήριο μιας καλύτερης εποχής για την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία μας στην Αμερική και για όλη την Ελληνοαμερικανική Ομογένεια. Τουναντίον, και με μεγάλο πόνο καρδιάς, τώρα αντιλαμβάνομαι ότι όλοι οι αισιόδοξοι από εμάς πλανιόμασταν «πλάνην οικτράν», νομίζοντας τότε ότι ο κ. Ελπιδοφόρος ήταν «όνομα και πράγμα». Δυστυχώς και ατυχώς, ούτε ήταν ούτε είναι!

Οι τελευταίες συνταρακτικές αποκαλύψεις,που δημοσιεύονται σχεδόν καθημερινά, καταδεικνύουν ότι ο κ. Ευάγγελος έχει πιθανότατα πέσει θύμα των παραπλανητικών τακτικών και μεθοδεύσεων του κ. Ελπιδοφόρου και των επιτελών του. Ως εκ τούτου θα τους συνιστούσα να σταματήσουν άμεσα τις λασπολογίες, εκφοβισμούς και συκοφαντίες και παραπληροφορήσεις τους όχι μόνον εναντίον του Ευαγγέλου αλλά και των φίλων του. «Ο νοών νοείτω»!

8 Οκτωβρίου του 2020 κατάφερε να καταργήσει αδικαιολόγητα και αντικανονικά το Καταστατικό της Αρχιεπισκοπής και να μετατραπεί αυθημερόν σε έναν άνευ λογοδοσίας μονοκράτορα της εδώ Εκκλησίας μας,
Κατάφερε επίσης να εκτοπίσει αδίκως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελο.

Ο κ. Ελπιδοφόρος πήγε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2021 στα εγκαίνια του Τουρκικού Οίκου στη Νέα Υόρκη(..)

Συγκεκριμένα, δε νοείται Χριστιανός Ιεράρχης, και δη Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, να αποκρύπτει την πλήρη αλήθεια από έναν άλλον αδελφό του Χριστιανό Ιεράρχη άλλης Εκκλησίας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κ. Αντώνιο, για να πάρει την άδειά του να εισέλθει στη γεωγραφική δικαιοδοσία της Μητροπόλεώς του και να βαπτίσει δύο παιδάκια, στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη, χωρίς να του αποκαλύψει τα πλήρη στοιχεία μιας τέτοιας βάπτισης.

Ο κ. Ελπιδοφόρος λέγει ψέματα αυτοσκοπού(..) Ιεράρχες, μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Αμερικής, παραπονέθηκαν πολύ ηχηρά και τον κατηγόρησαν ευθέως και εντόνως μαζί με τους επιτελείς του ότι παραποιούν και υπογράφουν τα πρακτικά των συναντήσεων της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Αμερικής, χωρίς τη γνώση και αποδοχή των μελών της Συνόδου, για να μπορεί έτσι να παραπλανήσει ανεξέλεγκτος ο κ. Ελπιδοφόρος με τη σειρά του τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο του Φαναρίου”.

Ερωτηματικά φωτιά και οι ευθύνες του Πατριάρχη

Ο Δρ Σπύρος Σπυρέας είναι κόλαφος κατά του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και διατυπώνει με σαφήνεια, ζυγίζοντας τα λόγια του, τα αμείλικτα ερωτηματικά που ζητούν απαντήσεις από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη: :

-Πώς μπορεί ένας Χριστιανός Ιεράρχης να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο μαζί με τους επιτελείς του;
-Πώς μπορεί ένας Χριστιανός Ιεράρχης να είναι βουτηγμένος στην παραπλάνηση και στο ψέμα αυτοσκοπού;
-Πού πάμε;
-Πού μας οδηγεί αυτός ο άνθρωπος;
-Μήπως έχει παραπλανήσει ακόμα και τον Πατριάρχη του Γένους;
-Πόσες αδικίες έχει δημιουργήσει;
-Πώς θα του εμπιστευτούμε το μέλλον της Ομογένειας;
-Μήπως θα αποπροσανατολίσει την Ελληνορθόδοξη Ομογένειά μας;

Ένας Θεός ξέρει! Είναι πραγματικά να σαστίζει κανείς! Και γι’ αυτό το λόγο αντιδρώ σήμερα με αυτή μου τη συνέντευξη, η οποία είναι ουσιαστικά μια κατάθεση ψυχής και πόνου από την πλευρά μου, γιατί αγωνιώ πολύ για το μέλλον της Ομογένειας και της Εκκλησίας μας. Το Φανάρι έχει στα χέρια του την καυτή πατάτα Ελπιδοφόρου, ενώ ανοιχτά η ομογένεια ζητά την απομάκρυνσή του.

Πηγή: DEFENCEPOINT.GR

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Γεμάτα τα καταστήματα της εστίασης την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας

Οι ψαροταβέρνες, τα ουζερί και γενικότερα τα καταστήματα εστίασης, την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας  είχαν την τιμιτική τους. Στην πόλη της Καβάλας, μάλιστα με σύμμαχο τον καλό καιρό τα τραπέζια γέμησαν με τους καταναλώτες να βάζουν στην άκρη τα προβλήματα τους και να τιμούν την ημέρα. Ενώ σύμφωνα με τους επαγγελαμτίες οι τιμές, σε σχέση με το 2023 παραμένουν στα ίδια επίπεδα με λίγες μόνο αυξήσεις.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οι Καβαλίωτες “έπιασαν το φίδι” στην Καλαμίτσα

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, φέτος την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας διοργάνωσαν όπως κάθε χρόνο μια ξεχωριστή γιορτίνη ημέρα στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας. Σύμμαχος της ημέρας αυτής ήταν ο καλός καιρός όπως οι πολίτες της Καβάλας διασκέδασαν με χόρο τραγούδι και μπόλικο σαρακοστιανό φαγητό.

Απο την ημέρα αυτή ωστόσο δεν έλλειπαν και οι παραδόσεις, όπου οι ουρανοί της Καβάλας γέμησαν με πολύχρομους χαρταετούς.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελαιόλαδο: Στα ύψη οι τιμές, σε πτώση οι εξαγωγές και οι «μαύρες» εκτιμήσεις της επόμενης μέρας

Ποιος ο ρόλος – «κλειδί» της Ισπανίας στο ελαιόλαδο

Στα ύψη βρίσκονται οι τιμές του ελαιόλαδου τους τελευταίους έξι μήνες, με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί την κύρια αιτία, ενώ την ίδια ώρα, οι προβλέψεις για την επόμενη ημέρα είναι κατά πολύ δυσάρεστες, κρίνοντας με τα σημερινά δεδομένα.

Η μικρή παραγωγή που υπάρχει ως στοκ στις αποθήκες των ελαιοπαραγωγών, προφυλάσσεται σαν χρυσάφι και είτε δεν γίνεται η παραμικρή συζήτηση για πώληση ή οι τιμές που ζητούνται έχουν ξεφύγει από κάθε λογική και οι έμποροι προτιμούν να ξεμείνουν από εμπόρευμα παρά να διαθέσουν στην αγορά ένα προϊόν η τιμή του οποίου βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη και το χειρότερο όλων είναι ότι με μαθηματική ακρίβεια σε λίγο θα είναι και σε έλλειψη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παραγωγοί που έχουν τα ελάχιστα αποθέματα, ζητούν τιμές στην χονδρική 13 έως και 15 ευρώ το κιλό, κάτι που σημαίνει ότι εφόσον ο έμπορος προχωρήσει σε αγορές, η λιανική τιμή που θα κληθεί να πληρώσει ο καταναλωτής θα υπερβεί τα 20 ευρώ. Σύμφωνα με την Ημερησία, ο τενεκές μάλιστα έχει εκτοξευθεί στα 170 ευρώ (16 λίτρα), ενώ ένα χρόνο πριν ήταν στα 80 ευρώ περίπου.

Σε πτωτική πορεία οι εξαγωγές ελαιόλαδου

Οι εξαγωγές έχουν καταρρεύσει και σύμφωνα με τα στοιχεία των εξαγωγών, τον Ιανουάριο η πτώση της αξίας των εξαγωγών ελαιολάδου έφτασε στο 48,6% έναντι του Ιανουαρίου του 2023. Όλα τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην νέα ελαιοκομική περίοδο, που ουσιαστικά τώρα ξεκινάει.

Οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι καλές, αφού οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν τα ελαιόδεντρα. Ούτε πολύ κρύο έκανε, κάτι που είναι ουσιώδες για την παραγωγή, αλλά ούτε και πολλές βροχές υπάρχουν αυτή την περίοδο που τις έχει ανάγκη το δέντρο ώστε να αυξήσει την παραγωγικότητά τους.

Την ίδια στιγμή στην Ισπανία σε κάποιες περιοχές με έντονο το στοιχείο της παραγωγής ελιάς, έχει κάνει τελευταία ισχυρό παγετό ενώ υπάρχουν και έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχοπτώσεις ακόμη και χαλάζι.

Ο ρόλος-«κλειδί» της Ισπανίας στο αύριο του ελαιόλαδου

Να σημειωθεί ότι η παραγωγή στην Ισπανία έκλεισε στους 829.515,77 τόνους, εκ των οποίων οι 561.457 τόνοι αφορούν την Ανδαλουσία (67,7%). Η παραγωγή της 2023 – 2024 τελικώς είναι 15% αυξημένη σε σχέση με την 2022 – 2023, αλλά 35% κάτω από το μέσο όρο τετραετίας.

Το κακό της όλης υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για δύο συνεχόμενες κακές χρονιές κάτι που δεν είναι σύνηθες. Επίσης η εικόνα στην Ελλάδα είναι ακόμη χειρότερη, αφού από 350.000 τόνους ως μέσο ότι υποχώρησε στα επίπεδα των 100.000 τόνων, σύμφωνα με τις πρόχειρες εκτιμήσεις, αφού δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία.

Τέλος να σημειωθεί ότι ένα ζητούμενο είναι η αναπλήρωση των αποθεμάτων τα οποία έχουν υποχωρήσει στα τάρταρα και για αν συμβεί αυτό πρέπει να έρθει μία σχετικά καλή χρονιά.

Κατά συνέπεια η ομαλοποίηση της αγοράς τόσο από πλευράς προσφοράς όσο και τιμών απαιτεί στην καλύτερη των περιπτώσεων δύο υποφερτές χρονιές, δηλαδή όχι πριν από το τέλος του 2025.

ΠΗΓΗ | newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en