ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | 600 ωδικά πτηνά σε διαγωνισμό στο Φουαγιέ του Διοικητηρίου

Στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου βρίσκονται από το Σαββατοκύριακο, 600 ωδικά πτηνά, στον δεύτερο διαγωνισμό που οργανώνει ο Σύλλογος Καναρινιών και Άγριων Πουλιών Καβάλας.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2013 με έδρα την πόλη της Καβάλας, έχει μεγάλη επιτυχία η φετινή του διοργάνωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σημειώνουμε ότι ως κριτές στο διαγωνισμό έχουν βρεθεί στην Καβάλα, και ήδη έπιασαν δουλειά, Γερμανοί που γι’ αυτό τον λόγο βρίσκονται στην πόλη μας.

Μετά το διαγωνισμό θα ακολουθήσει έκθεση. Για όλα αυτά μας μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Μπαχτσεβάνης που είπε τα εξής:

«Είμαστε ο Σύλλογος Καναρινιών και Άγριων Πουλιών Καβάλας. Είναι η δεύτερη χρονιά που γίνεται ο δεύτερος τοπικός διαγωνισμός εδώ. Βέβαια αν και τοπικός έχουμε πολλές συμμετοχές από Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη και έχουμε φτάσει σχεδόν τα 600 ωδικά πτηνά, όλα καναρίνια σε κατηγορία χρώματος και τύπου.
Ξεκινήσαμε από το Σάββατο που φέραμε τα πράγματα στο χώρο, την Κυριακή έγινε η εισαγωγή των πτηνών και από Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη είναι οι κρίσεις με δύο Γερμανούς κριτές, και από την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο μέχρι το μεσημέρι, είναι ανοιχτά για το κοινό.

Δεν περιμέναμε να πάμε τόσο καλά. Πέρσι είχε 700 τέτοια πουλιά στο Πανελλήνιο και εμείς φέτος έχουμε 600 μόνοι μας που είναι τοπικός διαγωνισμός. Και αυτό οφείλεται στην προσπάθεια και στους χαμηλούς τόνους. Σ’ αυτές τις κατηγορίες που κρίνονται τα πουλιά οι πιο συνήθεις κριτές είναι Βορειοευρωπαίοι και γι’ αυτό έχουμε Γερμανούς κριτές και από εκεί κι ύστερα η νότια Ευρώπη έχει Ισπανούς και Ιταλούς. Οι Ισπανοί είναι πιο δύσκολο να τους φέρεις. Στην Ελλάδα έχουμε δύο κριτές, φέτος την ίδια χρονική στιγμή θα κρίνουνε αλλού, οπότε αναγκαστήκαμε και φέραμε του εξωτερικού, όχι ότι οι δικοί μας δεν είναι καλοί κριτές».

proininews.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version