Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | 12η Αλφαβητοπαρέλαση και προτάσεις ενίσχυσης της

Μετά τις 12:00 την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα επί της οδού Ομονοίας η 12η Αλφαβητοπαρέλαση. Πλήθος είναι οι φετινές συμμετοχές από όλα τα σχολεία της πόλης και το μεγαλύτερο γκρουπ αριθμεί 145 μαθητές και γονείς. Ενώ στη φετινή διοργάνωση μετέχουν επίσης σχολεία από τη Θάσο, τις Κρηνίδες, τους Φιλίππους, τον Αμυγδαλεώνα και τη Χρυσούπολη.

28 διαφορετικά γκρουπ θα παρελάσουν την Κυριακή και πέραν των σχολικών ομάδων φέτος στη διοργάνωση θα μετέχουν ο σύλλογος Ποταμουδίων και ο σύλλογος Πεντακοσίων – Αγίας Βαρβάρας. Αυτό σημαίνει ότι φέτος περίπου 2.500 άτομα, μικροί και μεγάλοι, θα παρελάσουν στην οδό Ομονοίας. Η διαδρομή παραμένει ίδια όπως και τα προηγούμενα χρόνια και θα την ακολουθήσουν ακόμη και μηχανοκίνητα άρματα. Η οργανωτική επιτροπή της Αλφαβητοπαρέλασης δε ζήτησε επιπλέον βοήθεια από το δήμο, πέραν της ηχητικής εγκατάστασης που χρησιμοποιείται κάθε χρόνο. Εξάλλου, ο δήμος έχει παραχωρήσει συγκεκριμένο χώρο για τα εργαστήρια όπου παιδιά και γονείς δουλεύουν εθελοντικά για την προετοιμασία. Έτσι, η διοργάνωση εκτός από ψυχαγωγική καθίσταται και εκπαιδευτική.

Τη φετινή διοργάνωση εκτός από το δήμο στηρίζει επίσης το Επιμελητήριο στον τομέα της έντυπης διαφήμισης, δύο ιδιώτες και φυσικά οι γονείς των μαθητών και οι εθελοντές. Η τιμή ανά φετινή συμμετοχή κυμαίνεται από τα πέντε έως τα δώδεκα ευρώ. Επιχειρείται η τιμή να παραμένει χαμηλή προκειμένου να παίρνουν μέρος το δυνατόν περισσότεροι μαθητές. Ζητήσαμε από την εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής κ. Ζαχαριάδου να μας ορίσει την καλύτερη διοργάνωση και διευκρίνισε ότι σε επίπεδο μουσικής ήταν η χρονιά αφιερωμένη στα κινηματογραφικά τραγούδια. Φέτος η Ομόνοια θα μετατραπεί σε μία μεγάλη γκαλερί με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων.

Στην οργανωτική επιτροπή όπως πάντα μετέχουν ο σύλλογος ArtAttack, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας, η ένωση συλλόγων γονέων & κηδεμόνων και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Η παρέλαση θα αρχίσει αμέσως μετά τη λήξη της θείας λειτουργίας στο ναό του Αποστόλου Παύλου και θα διαρκέσει περίπου 2,5 ώρες.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Οι πολίτες της Καβάλας εκφράζουν και δημόσια την ικανοποίησή τους για την επιτυχία της Αλφαβητοπαρέλασης. Μάλιστα, ακροατής του ραδιοφώνου της ΠΡΩΙΝΗΣ πρότεινε την ενίσχυση και επέκταση του γεγονότος, αφού η αυξανόμενη συμμετοχή αποδεικνύει την καλή διάθεση. Ο ακροατής πρότεινε τη διεύρυνση των εκδηλώσεων με τη συμμετοχή των μαθητών από τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Ειδικότερα, πρότεινε την επαναφορά του πάρτι με τίτλο Karnavala το οποίο θα διοργανώνεται το προηγούμενο βράδυ της παρέλασης. Το κόστος δε θα είναι υψηλό αφού ο δήμος θα αναλάβει μόνο τη μουσική επένδυση και μπορεί να επιτευχθεί μέσω συνεννόησης των αρμοδίων και των 15μελων σχολικών συμβουλίων. Εάν δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο τότε είναι σίγουρο ότι θα μετέχει με ευχαρίστηση, υπογράμμισε ο ακροατής του ραδιοφώνου της ΠΡΩΙΝΗΣ.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Ξάνθη ο πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

Στην Ξάνθη, βρέθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Στασινός, ο οποίος αρχικά συνάντησε φορείς της περιοχής και ενημερώθηκε απο τους ίδιος για θέματα που αφορούν την πόλη της Ξάνθης και γενικότερα για θέματα της θράκης. Ενω στην συνέχεια ο κ. Στασινός, συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Ξάνθης, όπου στην εκδήλωση αυτή ενημερώθηκαν οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Θράκης για σημαντικά έργα του Τεχνικού Επιμελητηρίου τόσο Παννελλαδικά όσο σε τοπικό επίπεδο, όπως είναι ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που απετούνται για οποιδήποτε αδειοδότηση, ενω στην ενημέρωση τέθηκε και το θέμα του Εθνικού Μητρωόυ Υποδομών, το οποίο θα περιλαμβάνει τα δεδομένα απο όλες τις δημόσιες υποδομές.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη η καταναλωτική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης

Ικανοποιήση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης, με την καταναλωτική κίνηση να εμφανίζει άνοδο, καθώς στην περιοχή απο τις 22 Απριλίου φιλοξενούνται πανω απο 1400 μαθητές μουσικών σχολείων με τους συνοδούς τους και τους καθηγητές τους, στα πλαίσια της εκδήλωσης” Ξάνθη, πόλις Ονείρων”, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Απριλίου.

Η αισιοδοξία ωστόσο, απο την πλευρά των επαγγελματιών συνεχίζεται και για τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένεται οτι θα υπάρξει αυξημένη καταναώτική κίνηση και κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με τους καταναλωτές να κάνουν ψώνια και δώρα για τους αγαπημένους τους για το Πάσχα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Οδεύει προς μακροχρόνια μίσθωση ή πώληση το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου τα οποία προκρίνονται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Όπως έκανε γνωστό στο ENA Channel ο Δήμαρχος Καβάλας τα δύο αυτά σενάρια είναι είτε η μίσθωσή τού κτιρίου για τα επόμενα 50 χρόνια είτε η πώλησή του.

Πάντως στην περίπτωση που θα αποφασιστεί η εκμίσθωση του κτιρίου αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού πιθανότατα ακόμα και εντός του καλοκαιριού.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en