Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Υπάρχουν άλλοι ενδιαφερόμενοι για το Επιμελητήριο;

Αρχές Δεκέμβρη πρόκειται να γίνουν σε όλη την Ελλάδα οι εκλογές για τα νέα διοικητικά συμβούλια των Επιμελητηρίων. Οι οποίες καθυστέρησαν αρκετά, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Για το Επιμελητήριο του Ν. Καβάλας το προεκλογικό ενδιαφέρον εστιάζεται στη σημαντική επικείμενη αλλαγή, την αποχώρηση και μη συμμετοχή στις εκλογές του επί σειρά ετών πετυχημένου προέδρου Άγγελου Τσατσούλη.

Όπως είναι γνωστό βρισκόμαστε σε διαδικασία συνεννόησης των Μ. Δέμπα- Γ. Παναγιωτίδη προκειμένου με κοινή προσπάθεια να συνεχίσουν το έργο των προηγούμενων διοικήσεων (στις οποίες άλλωστε συμμετείχαν).

Το μεγάλο ερώτημα – δυστυχώς υποβαθμισμένο- αφορά τυχόν άλλους ενδιαφερόμενους οι οποίοι είτε θα είναι υποψήφιοι πρόεδροι, είτε θα δημιουργήσουν μια ισχυρή ομάδα που θα διεκδικήσει τη διοίκηση του φορέα. Υπάρχουν άλλοι ενδιαφερόμενοι για τις συγκεκριμένες εκλογές; Η απάντηση είναι «θολή» αφού όσοι κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση δεν «άνοιξαν» τα χαρτιά τους. Προφανώς δεν είναι ακόμη έτοιμοι. Προσπαθούν να οργανωθούν όσο το δυνατό καλύτερα προκειμένου στις εκλογές να μην έχουν μόνο μια παρουσία. Θέλουν να τις «χτυπήσουν» με προϋποθέσεις νίκης. Πράγμα αρκετά δύσκολο, με τα σημερινά δεδομένα. Πλέον ο χρόνος είναι εις βάρος τους καθώς η ημερομηνία των εκλογών δεν είναι καθόλου μακριά. Η δουλειά που τους περιμένει μπόλικη.

Ο πρώτος που ασχολήθηκε με τις εκλογές στο Επιμελητήριο ήταν ο κ. Κίμωνας Παπαδόπουλος. Επέλεξε να απευθυνθεί σε πρόσωπα που δεν μετέχουν στο σημερινό και στα προηγούμενα συμβούλια. Έφτιαξε μια πρώτη ομάδα νέων ανθρώπων, τους οποίους έπεισε μάλλον εύκολα. Στην πορεία ο κ. Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε την πληροφορία, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί ο ίδιος να είναι υποψήφιος! Η νέα εταιρία της οποίας είναι επικεφαλής, δημιουργήθηκε πρόσφατα και δεν έχει την βασική εκλογική προϋπόθεση. Δεν συμπλήρωσε δύο χρόνια εγγεγραμμένη στο μητρώο του φορέα. Ο κ. Παπαδόπουλος ασχολείται με τις εκλογές αλλά όχι όπως ήθελε. Ουσιαστικά οι εκλογές τέλειωσαν για αυτόν πολύ νωρίς. Υπό την έννοια ότι είχε την επιθυμία να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Αυτό οριστικά δεν μπορεί να γίνει.

Ο Αντώνης Καραγιαννίδης φέρεται να είναι ο επικεφαλής μιας ομάδας συμβούλων της σημερινής διοίκησης που διαφωνούν με τις επιλογές Τσατσούλη, δεν εμπιστεύονται και δεν συνεργάζονται ούτε τον Μ. Δέμπα αλλά ούτε τον Γ. Παναγιωτίδη. Θεωρούν ότι και οι δύο θα συνεχίσουν μια διοίκηση την οποία απορρίπτουν. Η ομάδα Καραγιαννίδη –λέγεται- ότι αποτελείται από 10 άτομα. Τα περισσότερα είναι μέλη του σημερινού δ.σ. Η ομάδα αυτή έχει επικοινωνία με τον Κίμωνα Παπαδόπουλο αφού σε πολλά υπάρχει ταύτιση απόψεων. Το δύσκολο σημείο της προσπάθειας είναι ο επικεφαλής. Ή θα βρεθεί ένα εντελώς νέο, γνωστό στην αγορά, δυναμικό πρόσωπο (το οποίο αναζητείται) ή θα είναι υποψήφιος πρόεδρος ο Α. Καραγιαννίδης ή η προσπάθεια δεν θα φθάσει στις εκλογές.

Πλέον ο κ. Καραγιαννίδης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος πρόεδρος. Δίδεται ωστόσο προτεραιότητα σε μια καλή περίπτωση υποψήφιου προέδρου, τον οποίο η ομάδα φέρεται να έχει εντοπίσει και να «ψήνει». Στην ίδια ομάδα Καραγιαννίδη επικρατεί η άποψη ότι τελικά δεν θα υπάρξει συμφωνία Δέμπα- Παναγιωτίδη. Εκτιμούν ότι οι δύο άνδρες στο τέλος δεν θα συνεργαστούν. Αμφισβητούν όσα αντίθετα λέγονται και γράφονται, ποντάρουν σε μια αντιπαράθεση που προβλέπουν ότι θα συνεχιστεί. Η ομάδα Καραγιαννίδη παρουσιάζει κατ’ αρχήν καλή οργάνωση. Υπάρχει συσπείρωση μεταξύ των μελών της κι αποφασιστικότητα. Έχει πολλά ακόμη να κάνει για να είναι έτοιμη για την προεκλογική περίοδο. Αυτά θα γίνουν (αν γίνουν) όταν αποφασιστεί οριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος άρα κι η συμμετοχή στις προσεχείς εκλογές.

Υπάρχουν τέλος επαγγελματίες- επιχειρηματίες από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παναγιώτης Μοδούρας ισχυρίζεται (σε πολλές ιδιωτικές συζητήσεις) ότι ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει μέρος στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Το τοπικό ΚΚΕ έχει παράδοση συμμετοχής στις συγκεκριμένες εκλογές, την οποία θα επιδιώξει να συνεχίσει.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος

Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε το πρωί του Σαββάτου 27 Απρίλιου ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θόδωρος Μαρκόπολος στο γραφείο του απο μαθητές Μουσικών Σχολείων που βρίσκονται στην πόλη της Καβάλας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Αδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδίαν” αλλά και απο την Πανηπειροτική Ενωση Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Υποτονική η κίνηση το Σαββάτο πρίν την Μ. Εβδομάδα στην λαϊκή αγορά της Καβάλας

Υποτονική ήταν ηκαταναλωτική κίνηση στην λαϊκή αγορά της Καβάλας, το Σάββατο πριν την μεγάλη εβδομάδα με τις προσδοκίες των επαγγελματίων που περίμεναν αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον να πέφτουν έξω, ωστόσο είναι αισιοδοξοι οτι η καταναλωτική κίνηση θα παρουσιάση άνοδο κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ενω την ίδια ώρα υπάρχει έντονη ανησυχία για την διασύνδεση των μηχανιμάτων POS με τις ταμειακές μηχανές με την προθεσμία να εκπνέει για όλους τους επαγγελαμτίες την Μ. Τρίτη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πασχαλινό μπαζάρ απο τον Σύλλογο ΠΝΟΗ

Όπως κάθε έτσι και φέτος ο Σύλλογος ΠΝΟΗ, πραγματοποιήσε το Πασχαλινό του μπαζάρ, στο κέντρο της πόλης, με τους πολίτες της Καβάλας, να αγγαλιάζουν την προσπάθεια του συλλόγου.

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι ο Σύλλογους ΠΝΟΗ, βοηθάει παιδιά και ευαλωτές οικογένειες όλο τον χρόνο και ο καθένας μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια του αυτή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en