ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Το αεροδρόμιο λειτουργεί από το πρωί ως το βράδυ!

Σε φουλ λειτουργία βρίσκεται το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» εξαιτίας του ότι η καλοκαιρινή περίοδος αυξάνει την κίνηση σε αυτό.

Όπως μας είπε χθες ο αερολιμενάρχης Νίκος Δασκάλου, το αεροδρόμιο από τον Απρίλιο που το ανέλαβε η Fraport έχει σταθερό ωράριο επτά ημέρες την εβδομάδα, από τις 5.00 το πρωί μέχρι τις 11.00 το βράδυ.

Κάθε Δευτέρα μάλιστα το αεροδρόμιο λειτουργεί περίπου μέχρι τα μεσάνυχτα. Ο κ. Δασκάλου εξηγεί ότι αυτή η διευρυμένη λειτουργία του αεροδρομίου, δεν έχει σχέση με τις πτήσεις που εξυπηρετούνται, αλλά είναι μία στοχευμένη, πολιτική της Fraport για να προσελκύσει – αν γίνεται – επιπλέον πτήσεις.

«Αν χρειαστεί το ωράριο θα μεγαλώσει κι άλλο», ισχυρίζεται ο κ. Δασκάλου, εννοώντας την αλλαγή των δρομολογίων στο τέλος του Οκτώβρη, αφού από την ίδια περίοδο και μέχρι το Μάρτιο, θα ισχύουν τα χειμερινά δρομολόγια. Παρά αυτή την αλλαγή, είναι πιθανό το χειμώνα το αεροδρόμιο να λειτουργεί ακόμα περισσότερες ώρες το 24ωρο.

Σχετικά με τις αφίξεις Ρώσων τουριστών, τα στοιχεία που έρχονται από το αεροδρόμιο δείχνουν μεγάλη πληρότητα, πολλούς Ρώσους τουρίστες που έρχονται με τακτική δρομολόγια στην Καβάλα, εκ των οποίων δεν έχει ούτε μία ματαίωση. Ο εξοπλισμός και η λειτουργία του αεροδρομίου βελτιώνεται συνεχώς, ενώ η χθεσινή ημέρα κακοκαιρίας δεν επηρέασε τη λειτουργία του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος», με εξαίρεση την καθυστερημένη άφιξη χθες της πτήσης από την Αθήνα, κατά δύο περίπου ώρες. Κι αυτό οφείλονταν στην κακοκαιρία που το πρωί επικρατούσε, κυρίως στο Λεκανοπέδιο.

proininews

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version