ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Τούρκος αγοράζει ακίνητο στο Καρνάγιο για ξενοδοχείο;

Μια έντονη φήμη «κυκλοφορεί» εδώ και μέρες στην πόλη, αναπτύσσεται ταχύτατα χωρίς κανείς να γνωρίζει την αλήθεια. Αφορά αγορά ακινήτου στην περιοχή του Καρνάγιου από Τούρκο επιχειρηματία με τελικό σκοπό να το μετατρέψει σε ξενοδοχείο. Κάποιοι συμπολίτες μάλιστα φέρονται να έγραψαν σχετικές πληροφορίες στο Facebook, όπου παρουσίασαν την αγορά του ακινήτου ως τετελεσμένο γεγονός.

Αυτές οι υποθέσεις δύσκολα ξεκαθαρίζουν. Ειδικά αν πρόκειται για διαπραγμάτευση που συνεχίζεται ή αν πρόκειται για συμφωνία πολύ πρόσφατη. Τούρκοι και Βούλγαροι εμφανίστηκαν στην περιοχή από πολύ καιρό. Στις περιπτώσεις των Τούρκων, υπάρχουν αγορές διαμερισμάτων ακόμη και σε συνοικίες της πόλης. Πρόσφατα συμπολίτης μας έλεγε ότι στην πολυκατοικία που διαμένει εντόπισε ηλικιωμένους Τούρκους να έχουν αγοράσει διαμέρισμα και να μένουν μόνιμα σε αυτό. Μας είπε επίσης ότι όταν ρωτήθηκαν για ποιόν λόγο μετακόμισαν στην Καβάλα από την Τουρκία, απάντησαν ότι δεν συμφωνούν με την πολιτική του Ερντογάν!

Το ακίνητο που αναφέρουν οι φήμες και βρίσκεται στο Καρνάγιο φιλοξενεί σήμερα κυρίως ιδιωτικές επιχειρήσεις. Μια πιο προσεκτική έρευνα της εφημερίδας μας παρουσίασε ένα άλλο σενάριο. Το ενδιαφέρον προέκυψε- ακούμε- από συνεταιρισμό Έλληνα με Τούρκο επιχειρηματία. Το όνομα του Τούρκου αναφέρθηκε συγκεκριμένα. Δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα γνωστός στην πατρίδα του. Και οι δύο φέρονται να προσέγγισαν και όσους επαγγελματικά δραστηριοποιούνται στο ακίνητο. Κατά τις πληροφορίες μας οι διαπραγματεύσεις με αυτούς συνεχίζονται. Αυτή βέβαια η παράμετρος αφορά την εκκένωση του ακινήτου προκειμένου να αξιοποιηθεί (ως ξενοδοχείο;) κι όχι την αγορά του από τους ιδιοκτήτες του.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version