Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Συνεδρίασε το Συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας

Συγκλήθηκε και συνεδρίασε τη Παρασκευή 08 Μαϊου, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων λόγω των Δασικών Πυρκαγιών».

Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ ΠΕ Καβάλας, κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θάσου, κ. Λ. Κυριακίδης, ο Δήμαρχος Νέστου, κ. Σ. Μιχαηλίδης, ο Αντιδήμαρχος Θάσου, κ. Στρ. Πυρήνας, ο Αντιδήμαρχος Καβάλας, κ. Κ. Σταυρίδης, εκπρόσωπος του Δ. Παγγαίου, κ. Θ. Τσαβδαρίδης, η Προϊσταμένη Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κα. Κρ. Γεωργιάδου, ο Προϊστάμενος Δ/νσης  της Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜΘ, κ. Κων/νος Χουβαρδάς, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ, κ. Κ. Δαδούδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καβάλας, κ. Ν. Μπαλατσούκας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Καβάλας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Α. Πολίτης και Α. Γρανάς, καθώς επίσης και φορείς της ΠΕ Καβάλας και ΠΕ Θάσου.

Σχετικά με το θέμα των πυρκαγιών κατά την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, αναφέρθηκαν οι αρμοδιότητες του κάθε φορέα καθώς επίσης και οι ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί ο καθένας, ούτως ώστε να είναι σε ετοιμότητα κατά τη νέα αντιπυρική περίοδο (Μάιος έως και Οκτώβριος 2020). Μεταξύ των προβλημάτων που τέθηκαν ήταν και η έλλειψη προσωπικού, χρημάτων και μέσων των φορέων, πράγματα που δυσκολεύουν το έργο τους. Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, στη συνέχεια, θα ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Τέθηκαν οι προτεραιότητες που θα πρέπει διεξοδικά να απασχολήσουν τις συνεδριάσεις των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων των Δήμων, ενώ συζητήθηκαν και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν τον χειρισμό π.χ. της απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά την αντιπυρική περίοδο.

Ενώ στο τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ευχαρίστησε την Κυβέρνηση για την ίδρυση νέας δεύτερης οργανικής μονάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη νότια Θάσο.

Στο τέλος, πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, το Σ.Ο.Π.Π. ενέκρινε την εισήγηση του Προέδρου του και παρείχε την εξουσιοδότηση για την έκδοση αποφάσεων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Τα Πρακτικά της Συνεδρίασης θα δημοσιοποιηθούν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Παγγαίου | Στολισμός του Επιταφίου σε Ακροπόταμο -Καριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κάριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ακροπόταμος

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Αυλής

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ποταμιά Θάσου | Ιερός Ναός ” Εισόδια της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους “

Με κατάνυξη ,ο  στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό ” Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους ” στην Ποταμιά της Θάσου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en