Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | Συλλογή και διανομή μπουφάν και παιδικών ρούχων

Εθελοντές, γυναίκες κυρίως, εργάζονται κάθε μέρα το πρωί στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου, προκειμένου να προετοιμάσουν την επόμενη διανομή τροφίμων και ρούχων προς τους πρόσφυγες που κάθε Τετάρτη και Σάββατο έρχονται στην Καβάλα για λίγο, με το πλοίο που εκτελεί δρομολόγια στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Αυτή την περίοδο γίνεται προετοιμασία για τη διανομή που θα γίνει σήμερα το απόγευμα, καθώς από σήμερα το πλοίο είναι το «Νήσος Μύκονος» και θα έρχεται στην Καβάλα απογευματινές κι όχι βραδινές ώρες, την Τετάρτη και το Σάββατο.

Χθες τακτοποιήθηκαν τα ρούχα προκειμένου να μοιρασθούν σε όσους έχουνε ανάγκη, ανέκυψε από τις τελευταίες δύο αφίξεις προσφύγων ότι το μεγάλο πρόβλημα, η μεγάλη ανάγκη, είναι τα ρούχα και ειδικά τα μπουφάν.

Λόγω της κακοκαιρίας οι πρόσφυγες βγαίνουν από το πλοίο με βρεγμένα ρούχα τα οποία, ειδικά τα μπουφάν, αλλάζουν εκείνη την ώρα, χρησιμοποιώντας όσα τους χρειάζονται.

Η πρώτη προτεραιότητα των εθελοντών είναι τα πάσης φύσεως μπουφάν, για όλες τις ηλικίες και για τα δύο φύλα, όπως επίσης ενδιαφέρονται πολλοί να συγκεντρώσουν και να μοιράσουν παιδικά ρούχα. Τα ρούχα που προσφέρονται από τους πολίτες, ξεχωρίζονται, τακτοποιούνται και κατανέμονται ανά κατηγορία, δουλειά απαραίτητη που γίνεται κάθε πρωί στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου.
Νερά υπάρχουν, έτσι το να υπάρξουν δωρεές νερών δεν είναι προτεραιότητα. Χρειάζονται επίσης κουτιά γάλα, παστέλι, σταφίδες ή μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μωρομάντηλα, μικρά λούτρινα αρκουδάκια για τα παιδιά. Επάρκεια υπάρχει και στους χυμούς.

Η δουλειά που γίνεται κάθε μέρα στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου είναι πολύ σημαντική γιατί πρέπει να ταξινομηθούν και τα τρόφιμα και τα ρούχα, αφού η διανομή τους την ώρα της άφιξης του πλοίου, πρέπει να είναι ταχύτατη, μιας και οι πρόσφυγες βιάζονται να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

proininews.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παρουσία χιλιάδων πιστών η περιφορά του Επιταφίου στην Κομοτηνή

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η συνάντηση των Επιταφίων από πέντε ενορίες στο Ηρώο Κομοτηνής.

Παρά τη βροχή, πλήθος πιστών ακολούθησαν την περιφορά των Επιταφίων στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής κατά την κορύφωση του θείου δράματος το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ενώ περίπου στις 9:00 το βράδυ πραγματοποιήθηκε η έξοδος του Επιταφίου και η περιφορά του στους δρόμους της πόλης με κατάληξη στο Ηρώο Κομοτηνής.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και στην περιφορά, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Νίκος Ευκαρπίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα

Σήμερα το απόγευμα θα φτάσει, στο μεταξύ, στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως μεταφέροντας μαζί του το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα.

Για το σκοπό αυτό μετέβη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, για να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Το Αγιο Φως θα παραλάβει ο κ. Κώτσηρας από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο θα έχει συνάντηση.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περί τις 19:30 το απόγευμα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN, της Olympic Air και της SKY express θα ταξιδέψει για ακόμη μια χρονιά από την Αθήνα σε 16 περιοχές της Ελλάδας, ώστε να βρίσκεται εγκαίρως στις εκκλησίες για την Αναστάσιμη Ακολουθία.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στολισμός επιταφίου στους Ιερούς Ναούς της Καβάλας

Από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης 2 Μαϊου στολίζονται οι επιτάφιοι σε όλους του Ιερούς Ναούς της Καβάλας.

Δείτε φωτογραφίες με τον στολισμό σε κάθε ναό :

Αγία Βαρβάρα

Τίμιος Σταυρός

Άγιος Παύλος

Προφήτης Ηλίας

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en