Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Σκάνδαλο με χρηματισμό καθηγητή και στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ;

Πριν καλά-καλά καθίσει η σκόνη από το σκάνδαλο το οποίο αφορά την υπόθεση δωροληψίας καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών και δυο ιδιοκτητών φροντιστηρίου, συγκατηγορούμενων του πρώτου, οι οποίοι συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν ήδη κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, για τον μεν καθηγητή για πράξεις δωροληψίας και εκβιασμού, για τους δε συγκατηγορούμενούς του για άμεση συνέργεια σε δωροληψία, η καθημερινή εφημερίδα της Καβάλας ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ αποκαλύπτει μια άλλη υπόθεση η οποία εκκρεμεί στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια καιαφορά καθηγητή του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας ο οποίος δίδασκεΜηχανολογία στο Τμήμα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του ΤΕΙ.

Εξ αρχής υπογραμμίζεται ότι η περίπτωση του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ της εφημερίδας, αλλά και τις δηλώσεις του πρύτανη του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, Δημήτρη Μπαντέκα στη «ΝΕ», δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνα της υπόθεσης του καθηγητή Σερρών, ωστόσο, το Πειθαρχικό Συμβούλιο στο οποίο προήδρευε Εφέτης από το Εφετείο Ροδόπης αποφάσισε την οριστική παύση του καθηγητή από τα καθήκοντά του, όπως και έγινε τελικά πριν από δυο χρόνια, μετά από δυο επώνυμες καταγγελίες φοιτητών τις οποίες εξέτασε και έκρινε, ότι και μόνον αυτές δεν συνάδουν με το λειτούργημά του και κατά συνέπεια ήταν αρκετές για να απομακρυνθεί από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Για ηθικούς λόγους αποφασίστηκε να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο καθηγητής, μέχρις ότου η ελληνική Δικαιοσύνη αποφανθεί αν συντρέχουν λόγοι για να συνταχθεί κατηγορητήριο και να παραπεμφθεί σε δίκη, η οποία και θα αποφασίσει αν είναι ένοχος ή αθώος για τις κατηγορίες που τυχόν του απαγγελθούν.

Δημήτρης Μπαντέκας: Είχαμε δυο επώνυμες καταγγελίες από φοιτητές μας…

«Είχαμε δυο επώνυμες καταγγελίες από φοιτητές μας σε βάρος καθηγητή Μηχανολογίας. Κατόπιν τούτων συγκλήθηκε το Τοπικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία Εφέτη από τη Ροδόπη και μέλη του τον πρύτανη, τους αντιπρυτάνεις, κοσμήτορες και καθηγητές. Εδώ πρέπει να σας πω ότι από τις καταγγελίες δεν αποδεικνύονται επαναλαμβανόμενες οικονομικές συναλλαγές σε βάρος του καθηγητή. Αν θυμάμαι καλά εντοπίστηκε ένα μικρό -πολύ μικρό- ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό, το οποίο ο καθηγητής αρνήθηκε ότι ήταν προϊόν χρηματισμού. Επισήμως, λοιπόν, είχαμε δυο καταγγελίες ότι ο εν λόγω καθηγητής ζητούσε χρήματα για να περάσουν τα μαθήματά του οι δυο φοιτητές.

»Δεν είμαστε εμείς δικαστήριο για να βγάλουμε απόφαση, να καταδικάσουμε ή να αθωώσουμε. Ο καθηγητής παύθηκε από τα καθήκοντά του και το σκεπτικό το οποίο επικράτησε στην απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ήταν ότι δε συνάδουν σε έναν δημόσιο λειτουργό τέτοιες καταγγελίες για λόγους ηθικούς. Τα ελληνικά δικαστήρια θα αποφασίσουν», δήλωσε στη «ΝΕ» ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, Δημήτρης Μπαντέκας.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα εξωστρέφειας στην Καβάλα

Ημερίδα εξωστρέφειας, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το πρψί του Σαββάτου25 Μαϊου στην πόλη της Καβάλας, όπου παρόντες ήταν αρκετοί επιχειρημαατίες και επαγγελματίες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, φορείς της Περιφέρειας αλλα και του Δήμου Καβάλας αλλά και ο Υφυπουργός εξωτερικών κ. Κώστας Φραγκογιάννης.

Οι παρόντες είχαν την ευκααίρια να ακούσουν απο επίσημα προσκεκλημένους ανάλυσεις που αφορούν την την ανάπτυξη της επιχερηματικότητας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επίσκεψη Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στο νέο αεροδρόμιο ΛΥΔΙΑ

Τις νέες εγκαταστάσεις της EGNATIA AVIATION και το αεροδρόμιο ΛΥΔΙΑ,επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου 25 Μαϊού ο Περιφερείάρχης ΑΜ-Θ, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης μαζί, με τον αντιπεριφέρειάρχη Καβάλας, κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο, τον αντιπεριφέρειάρχη Ανάπτυξης, κ, Αλέξανδρο Ιωσηφίδη αλλα και άλλα μέλη της παράταξης τους. Στο σημείο ξεναγήθηκαν απο τον ιδιοκτήτη της σχολής, κ. Δημήτρη Λυμπεράκη και ενημέρώθηκαν για την εξέλιξη των έργων στο νέο αεροδρόμιο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παρουσία Φραγκογιάννη-Τοψίδη η Ημερίδα Εξωστρέφειας στην Καβάλα

Παρουσία το Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλου Τοψίδη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο Lucy στην Καβάλα η πρώτη Ημερίδα Εξωστρέφειας από την Περιφέρεια Αμ-Θ.

Δειτε φωτογραφιες :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en