ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καβάλα | Σε εξέλιξη η συνάντηση Φραγκογιάννη-Ονάλ

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση, κεκλεισμένων των θυρών για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των δύο Υφυπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καβάλας.

Η Συνάντηση ξεκίνησε στις 9:00 το πρωί ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 12:00 το μεσημέρι.

Αν και τα θέματα της ατζέντας δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστά κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο πως θα τεθούν Θέματα που χρονίζουν από την δεκαετία του 1970 και άλλα που έχουν τεθεί στους διαδοχικούς κύκλους διαπραγματεύσεων μέχρι σήμερα.
Οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν απόψεις επί σειράς διμερών θεμάτων οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, επί τη βάσει προκαταρκτικών καταλόγων της κάθε πλευράς.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι οι εν λόγω πτυχές συνεργασίας επικεντρώνονται, μεταξύ άλλων, στην επανενεργοποίηση διαφόρων κοινών επιτροπών και ομάδων εργασίας που στόχο έχουν την ενίσχυση και διευκόλυνση του διασυνοριακού εμπορίου (οδικώς, σιδηροδρομικώς και δια θαλάσσης), τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, του περιβάλλοντος, των τηλεπικοινωνιών, καθώς και της εν γένει επιχειρηματικής συνεργασίας.

Οι προτάσεις των δύο πλευρών [δεν προσκομίζουν κάτι νέο στην ατζέντα των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, αλλά] στοχεύουν στο να δοθεί νέα ώθηση σε θέματα «χαμηλής πολιτικής» με άμεσο, ωστόσο, θετικό αντίκτυπο στους πολίτες των δύο χωρών.

Οι πρώτες συνεννοήσεις μεταξύ των δύο πλευρών επί των ανωτέρω αναμένεται να λάβουν χώρα σύντομα σε επίπεδο Υφυπουργών Εξωτερικών, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των προτάσεων των δύο πλευρών και να αποφασισθούν τα επόμενα βήματα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version