ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Σαν σήμερα έφυγε ο πρώην Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος

Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 4 χρόνια απο τον θάνατο του ρηξικέλευθου Φιλίππων Προκοπίου…

Ας θυμηθούμε μια απο τις δυναμικές παρεμβάσεις του…Με αφορμή την περιπέτεια του γέροντος Εφραίμ του Βατοπεδινού…οταν η υπόθεση έκαιγε, ο Προκόπιος  βγήκε μπροστά και  με εκκλησιαστικό λόγο  και παρρησία υπερασπίσθηκε τον αγιορείτη ηγούμενο. Αυτός ήταν ο Προκόπιος!

Δεν κρυβόταν στα δύσκολα αλλά είχε το θάρρος της γνώμης του και το κατέθετε. Σήμερα τέσσερα χρόνια από την Κοίμηση του μας λείπει ο λόγος του, η αυθεντική παρουσία του η αρχιερατική στόφα του. Πόσο φτωχότερη είναι σήμερα η Ελλάδα και η Εκκλησία μας  χωρίς τέτοια Αρχιερατικά αναστήματα.

Η γενιά των Ιεραρχών που εξελέγησαν τον 1974 – πολλοί εξ αυτών εξελέγησαν στη νεαρή ηλικία των 35 και 40 ετών-  είχαν μιαν άλλη αξία που την εκδήλωσαν έγκαιρα και δημιούργησαν τον δικό τους μύθο. Δεν είναι τυχαίο που αυτούς τους Αρχιερείς δεν τους ξεχνάμε αλλά εξακολουθούμε να τους θυμόμαστε στις ημερομηνίες ορόσημα της επίγειας πορείας τους. Ας ευχηθούμε οι διάδοχοι τους να φανούν το ίδιο άξιοι και δημιουργικοί και να αφήσουν και αυτοί το δικό τους προσωπικό αποτύπωμα!

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version