ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Πρόσκληση για την Πραγματοποίηση Ημερίδας για την λειτουργία του Δημοτικού Λαχανόκηπου

Tο εταιρικό σχήμα «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης Φτώχειας –ΣτηρίΖΩ» με επικεφαλή εταίρο την «ΠΝΟΗ» Σύλλογος για το παιδί και την Οικογένεια και σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας, υλοποιούν εδώ και 2 χρόνια το πρόγραμμα «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Καβάλας – ΣτηρίΖΩ», δημιουργώντας ένα δίκτυο εφτά Κοινωνικών Δομών που στοχεύει στην στήριξη των κατοίκων του δήμου που ζουν στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας.
Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές Ιουνίου 2014 με την παραχώρηση των πρώτων αγροτεμαχίων.
Οι δικαιούχοι ξεκίνησαν να καλλιεργούν οπωροκηπευτικά με σκοπό την κάλυψη μέρους των αναγκών των ιδίων και των οικογενειών τους. Για τις ανάγκες του παντοπωλείου και του συσσιτίου χρησιμοποιήθηκαν 2 τεμάχια τα οποία καλλιεργούνται από το σύνολο των δικαιούχων με σκοπό την παραγωγή προϊόντων για τις παραπάνω δομές του δικτύου.
Για τους καλλιεργητές ο δημοτικός λαχανόκηπος είναι μια ευκαιρία για έξοδο από το σπίτι, επιστροφή στη φύση, κοινωνικοποίηση, δημιουργική απασχόληση. Τα οφέλη για όλους είναι πολύπλευρα γι’ αυτό και επιθυμούμε την στήριξη όλων των φορέων αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας της δομής.
Για περισσότερες πληροφορίες προσκαλούμε τους κατοίκους του Δήμου Καβάλας την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:30 στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, με σκοπό την ενημέρωση τους για την λειτουργία του Δημοτικού Λαχακόκηπου.

Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version