Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα |Ο Εμπορικός Σύλλογος Προσκαλεί οποία Μέλη του Επιθυμούν για να Βοηθήσουν τους Προσφύγες

image_print

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας καλεί όσα μέλη του επιθυμούν να βοηθήσουν στο δράμα των προσφύγων , ώστε να ανακουφιστεί η διαβίωσή τους στις αντίξοες συνθήκες της μακρινής και αβέβαιης πορείας τους να προσφέρουν ό,τι από τα παρακάτω είδη μπορούν φέρνοντας τα στο γραφείο του Συλλόγου (Κασσάνδρου 1 – 2ος όροφος) από τις 9 πμ έως τις 11 πμ.
Τα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν γνωστοποιηθεί ήδη από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου, όπως διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή, είναι τα κάτωθι:
1. Τρόφιμα: κρουασάν, χυμοί σε ατομική συσκευασία, μπισκότα, φρυγανιές, γάλα εβαπορέ, γάλα βρεφικό. παστεριωμένο γάλα 1lt μακράς διάρκειας σε χάρτινη συσκευασία, που να διατηρείται εκτός ψυγείου (όχι εβαπορέ), βρεφικά γάλατα σε σκόνη, φρυγανιές, μπισκότα, μέλι και μαρμελάδες (σε ατομικές μερίδες), τσάι (σε φακελάκια).
2. Παπούτσια αθλητικά Νo 40-43.
3. Είδη ατομικής υγιεινής: μωρομάντιλα, πάνες, σαμπουάν και υγρό σαπούνι σε μικρές συσκευασίες ή επαγγελματικές μαζί με μικρά πλαστικά μπουκαλάκια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, ξυραφάκια μιας χρήσης.
4. Εξοπλισμός: βραστήρες επαγγελματικοί, πλαστικά ποτήρια, πιάτα, πιρούνια και θερμικά ποτήρια.
5. Νερό σε συσκευασία των 500ml.
6. Πετσέτες προσώπου.

Περαιτέρω και σε ένδειξη ενεργής συμμετοχής του εμπορικού κόσμου για την ανακούφιση του δράματος που περνούν οι συνάνθρωποί μας πρόσφυγες, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε την διάθεση ποσού 50.000 € για όλο το 2016 σε επιλεγμένους Εμπορικούς Συλλόγους των περιοχών που σημειώνονται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αυξημένες προσφυγικές ροές και συγκεντρώσεις σε hot spots. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας. Σκοπός όλων των συμμετεχόντων είναι να συντονίσουν τις δράσεις και την αγορά ειδών από τοπικές μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις που αφορούν στην κάλυψη των έκτακτων αναγκών των προσφύγων.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Υποτονική η κίνηση στα βιομηχανικά είδη στη λαϊκή αγορά της Καβάλας – Αυξημένη η ζήτηση στα φρούτα

image_print

Δύο διαφορετικές εικόνες παρουσίασε η εμπορική κίνηση στη λαϊκή αγορά της Καβάλας, με τους καταναλωτές να εμφανίζονται συγκρατημένοι στις αγορές βιομηχανικών ειδών, ενώ αυξημένη ήταν η ζήτηση στους πάγκους με τα φρούτα.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες της αγοράς, η κίνηση στα βιομηχανικά είδη, όπως ρούχα, υποδήματα και είδη οικιακής χρήσης, παρέμεινε υποτονική. Οι καταναλωτές φαίνεται να περιορίζουν τις μη απαραίτητες αγορές, δίνοντας προτεραιότητα στις βασικές ανάγκες του νοικοκυριού.

Αντίθετα, μεγαλύτερη ήταν η προσέλευση στους πάγκους με τα φρούτα, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες ενισχύουν τη ζήτηση για εποχικά προϊόντα. Καρπούζια, πεπόνια, ροδάκινα, νεκταρίνια και άλλα καλοκαιρινά φρούτα βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των καταναλωτών.

Οι πωλητές στη λαϊκή αγορά της Καβάλας επισημαίνουν ότι το αγοραστικό κοινό αναζητά καλές τιμές και ποιοτικά προϊόντα, ωστόσο η γενικότερη ακρίβεια εξακολουθεί να επηρεάζει σημαντικά την καταναλωτική συμπεριφορά.

Παρά την αυξημένη κίνηση στα φρούτα, η συνολική εικόνα της αγοράς παραμένει συγκρατημένη, με τους επαγγελματίες να ευελπιστούν σε βελτίωση της εμπορικής δραστηριότητας το επόμενο διάστημα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παληό Καβάλας: Προειδοποίηση για επιτήδειους που παριστάνουν αστυνομικούς

image_print

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Παληό Καβάλας προειδοποίηση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με την οποία άγνωστα άτομα εμφανίζονται σε κατοικίες προσποιούμενα τους αστυνομικούς, με στόχο να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό των σπιτιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επιτήδειοι χτυπούν τις πόρτες κατοίκων και επικαλούνται διάφορες δικαιολογίες, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Στόχος τους φέρεται να είναι να πείσουν τους πολίτες να τους επιτρέψουν την είσοδο στην οικία τους, εκμεταλλευόμενοι την εμπιστοσύνη ή τον αιφνιδιασμό των θυμάτων.

Οι κάτοικοι καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανοίγουν την πόρτα σε άγνωστα άτομα χωρίς να έχει προηγηθεί εξακρίβωση της ταυτότητάς τους. Σε περίπτωση που κάποιος υποψιαστεί απόπειρα εξαπάτησης ή θεωρήσει ύποπτη μια τέτοια επίσκεψη, συνιστάται να επικοινωνήσει άμεσα με την Ελληνική Αστυνομία.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία, με την ενημέρωση των πολιτών να θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την αποφυγή αντίστοιχων περιστατικών.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Σήμερα το 9ο Summer Music Party στο Παληό Καβάλας

image_print

Μία από τις πιο αγαπημένες καλοκαιρινές διοργανώσεις της περιοχής επιστρέφει και φέτος, δίνοντας ραντεβού με το κοινό το βράδυ του Σαββάτου στον Πολυχώρο Μπάτης, στο Παληό Καβάλας. Πρόκειται για το 9ο Summer Music Party, που διοργανώνει η Διαδικτυακή Ομάδα Παληού και έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός για τους φίλους της μουσικής και της διασκέδασης.

Στα decks θα βρίσκεται ο DJ Christos Kafas, ο οποίος αναμένεται να ξεσηκώσει το κοινό με αγαπημένες disco και καλοκαιρινές επιτυχίες, σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και καλή διάθεση δίπλα στη θάλασσα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ οι διοργανωτές καλούν κατοίκους και επισκέπτες να δώσουν το «παρών» και να απολαύσουν μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία.

Το 9ο Summer Music Party ξεκινά στις 21:00, με τον Πολυχώρο Μπάτης να αναμένεται να γεμίσει από κόσμο, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία χρονιά τη μεγάλη απήχηση που έχει αποκτήσει η εκδήλωση στην τοπική κοινωνία.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en